Uit mijn platencollectie : Rory Gallagher !

Rory Gallagher (Ballyshannon, 2 maart 1948 – Londen, 14 juni 1995) was een Iers bluesgitarist en zanger

Gallagher werd door het muziekblad Melody Maker in 1972 en 1974 uitgeroepen tot ’s werelds beste gitarist. Hij genoot onder andere in het Oostblok een grote populariteit. De band zou een naam opbouwen met marathonoptredens tijdens veelvuldige tournees. Zo speelden zij op 15 december 1973 tijdens een nachtconcert voorafgaand aan een autoloze zondag in De Doelen in Rotterdam net zo lang door tot de bezoekers de eerste trein naar huis konden nemen.

Gallagher had veel succes met zijn live-optredens, maar scheen er nooit in te slagen dat op de plaat vast te leggen. Hij schuwde met zijn houthakkershemden en zijn afgeragde Fender Stratocaster alle vormen van glamour en deed ook nooit een poging een hit te maken

Van Gallagher heb ik de live plaat : live in Europe. Uit deze plaat heb ik voor “Going to my Hometown” gekozen. Niet met zijn hierbovenvermelde Fender Stratocaster….luister zelf maar.

Geniet van deze hopelijk rustige zondag.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Uit mijn platencollectie : Rory Gallagher !

  1. Karel zegt:

    mogge Suske
    ik mag dit wel graag horen , doet me wat denken aan Bluegrass
    rustige zondag groet

  2. ZON-nebloem zegt:

    een gallagher waar ik nog nooit van gehoord had
    zijn gitaarspel is inderdaad wel heel goed
    -€en @->- voor jou.-*

  3. Matroos Beek zegt:

    Toch een groot talent die wat in de onbekendheid bleef. Ik herinner mij hem goed omdat mijn vriendin destijds grote fan was en ook een beetje verliefd op deze kerel. Ik zie de poster van hem nog hangen boven haar bed.

  4. klaproos zegt:

    yeeyyyyy dat is een oudje ja 🙂 uit mijn jeugd leuk suske

  5. bvision zegt:

    Heerlijk, in die tijd inderdaad een van de beste gitaristen ter wereld. Als je dit in de loop van de jaren bekijkt is dat achterhaald. Maar wat kon die man spelen met een gitaar. Een van mijn favorieten.

  6. John zegt:

    Toevallig had ik gister nog 3 langspelers van Rory in mijn handen, Ik vind ‘m niet de beste maar wel een bijzonder gitarist.

  7. Bertie zegt:

    Mooi. Een gitarist met elan!.
    Dit kende ik niet.

  8. Heel veel naar zijn muziek geluisterd.

  9. Skyblog zegt:

    Ik ken helemaal niet. Wel leuk om te luisteren. Muziek is zeker leuk!

  10. bentenge zegt:

    Gitaarmuziek is niet echt mijn ding. Maar het mag er best wezen.

  11. rietepietz zegt:

    Duidelijk iemand die voor eigen genoegen speelde. Ik herinner me wel dat vrienden van ons een LP van hem hadden, zelf heb ik niets (meer) van hem.

  12. meninggever zegt:

    Geen geluidsdrager van in huis. Naam wel eens gehoord….maar verder doet het geen bellen rinkelen…:)

  13. Rebbeltje zegt:

    Wat zou het mooi zijn als hij er niet bij zou zingen haha

  14. Goed gitaar spelen en dan ook nog een uithoudingsvermogen.

    Love As always
    Di mario

  15. dat klinkt niet slecht Suske, integendeel

    prettige zondagavond

  16. logbankje zegt:

    Een van de betere en echte artiesten in de muziekwereld.
    Rory Gallagher was toch daarin een voorbeeld voor vele. Hans

  17. Lekker hoor! Daar hoor ik helaas te weinig van, maar dat komt ook en vooral omdat ik geen cd’s of zo van hem heb. Toch nog maar eens wat aan doen … 😉

  18. logbankje zegt:

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.