Selfie met mondmasker en coronakapsel !

Deze morgen met Eva naar de Aldi geweest. Eva deed de boodschappen voor ons gezin terwijl ik die van mijn moeder deed.

Terwijl ik aan de ingang mijn beurt afwachtte om binnen te mogen met een ontsmette winkelkar stonden achter mij enkele bejaarden te mopperen. Vergeleken de situatie met die van WOII. “Ach maakt mij niet uit wat ze regelen, dood moeten we toch” hoorde ik ene zeggen tegen de andere. Het andere oudje stemde daar volmondig mee in.”Als je dood bent weet je het toch niet meer.” Deze gedachte vonden ze beiden leuk en moesten hard lachen.

Terwijl ze zo aan het praten waren kwamen ze steeds dichterbij. Van afstand houden moesten ze dus ook niets weten want ze stonden zowat schouder tegen schouder. Op den duur kon ik zowat hun adem in mijn nek voelen. Een medewerker van de Aldi deelde ondertussen plastiek handschoenen uit aan de wachtenden. Daar moesten die twee ook niets van weten. Gelukkig was het mijn beurt om naar binnen te gaan.

Fijne zaterdag nog !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

31 reacties op Selfie met mondmasker en coronakapsel !

 1. http:ceesvandepanne.wordpress.com zegt:

  wat ik nu allemaal gelezen hebt . ja ik kan het wel begrijpen dat ouderen er moeite mee hebben maar ?? er zijn er ook die eigenwijs zijn maar dat zie je onder de jongeren toch ook..zie Amsterdam ik zelf komt nog niet buiten .. maar zie genoeg op de tv en zal me er verder maar niet over uitlaten ik ben 81,, en vind het toch allemaal erg , en ben daar toch ook wel bang voor.. het zal het maar overkomen om een familie lid kwijt te raken door de Corona . . fijn weekeind Suske

 2. Nicole Orriëns zegt:

  Ik moet glimlachen om je beschrijving van de twee mensen achter je. Dat heb je mooi verteld : )

 3. Kakel zegt:

  Verstand komt met de jaren. Niet dus!
  Er zijn zoveel mensen die geen rekening houden met anderen. Om moedeloos van te worden…
  Lieve groet.

 4. In het begin was ik ook heel alert qua afstand nu ook nog, echter de verschillende handhavingen per land is zo krom. Jullie mogen nergens heen, Duitsers komen naar Nederland en massaal, Nederlanders kunnen ook boodschappen doen in Duitsland, als je de taferelen dan gadeslaat kun je maar met je hoofd schudde.

 5. meninggever zegt:

  Het is een beetje winkelgevoelig. De ene winkel is strenger dan de andere. Tuincentra hebben meer ruimte, daar is het eigenlijk het best geregeld. Mensen zijn beleefd, laten anderen voorgaan (normaal echt niet) en houden ook bij de kassa voldoende afstand tot elkaar. Supers is een ander verhaal. Met name de budgetwinkels blinken niet uit in vasthouden protocollen. De wat kleinere ketens zijn wel streng en daar sta je soms buiten voor je naar binnen mag. Maar wel altijd op afstand. Al was het maar omdat onze blikken kunnen doden als men in de buurt komt…

 6. John zegt:

  Ik zie het ook hoor, mensen die geen rekening met anderen houden. En van alle leeftijden dus niet alleen de oudjes zoals sommigen beweren. Ik denk dat mensen die het alleen oudjes zien doen eens ergens anders heen moeten dan naar de soos.

 7. Dat is toch ook wat dat mensen andere mensen in gevaar brengen.

  Love As Always
  Di mario

 8. omabaard zegt:

  De oudere mensen begrijpen de social distancing vaak niet, of willen niet. Ik zag het al vaker, terwijl het voor hen juist zo belangrijk is.

 9. RenéSmurf zegt:

  Ja, maak er een stukje van voor op je weblog, dat is leuk om te lezen. Ik ben tegen mondkapjes. Dat hoeft hier gelukkig niet.

 10. Bertie zegt:

  Jaja. Ik hoor zelf bij die groep maar erger me aan ze.
  Niks nieuws, dat deden we op de fiets al.
  De mondkap staat je goed!

 11. logbankje zegt:

  Ja, klop even in de rij.
  Dat ouder zo praten, dan hadden ze ook WO II niet hoeven overleven.
  Nou, die ervaring heb ik ook met ouderen hier in het seniorencomplex. Hans

 12. Inge David zegt:

  Heel onverstandig van sommigen !
  Er zijn er altijd die zich niet houden aan de regels !

 13. Rebbeltje zegt:

  Er zullen er altijd zijn die overal lak aan hebben en geen rekening houden met de regels…
  Fijne zondag

 14. Karel zegt:

  ja dat zal die boom langer volhouden dan die vrouw 🤣

  fijne avond groet

 15. ms zegt:

  Iedereen mag zijn mening hebben maar te dichtbij komen is hùn mening aan een ander opdringen.

 16. majaer zegt:

  Heel onverstandig van deze oudjes, maar hier bij aldi maak je ook mensen mee die er maling aan hebben.

 17. Marry zegt:

  Wat lijkt Eva toch op jou.

 18. Gave selfie Suske! 🙂 Ik mocht vandaag naar de kapper! Yay! Nu moet ik mezelf weer leren herkennen.

 19. Je moet dat wel langs twee kanten boven je oren doen 🙂 . Zo lopen we nu allemaal wel rond hé. Gisteren in het ziekenhuis een hele dag met masker moeten lopen/liggen/onderzoeken dat was 12 uur aan een stuk. Lastig en ongewoon… Ja ik heb ook de indruk dat sommige ouderen het er moeilijk mee hebben en naar het schijnt twintigers ook. Maar als ze in mijn nek blazen dan spreek ik hen er toch op aan hoor.

 20. rietepietz zegt:

  Tuig van de richel die oudjes;-) O wacht ff, ik hoor daar qua leeftijd ook bij, dan heb ik niet gezegd.
  Het staat je hoor zo’n masker maar zet het de volgende keer even recht!

 21. Ik kan me de tijd nog herinneren dat je voor geboefte werd uitgemaakt als je zo over straat ging, Suske. 🙂
  Het schijnt dat jongeren tot ca. 20 jaar en mensen van pakweg 70 jaar en ouder (bewust of onbewust) grote moeite hebben om zich aan de afstandsmaatregelen te houden.

 22. ZON-nebloem zegt:

  jaja, ze hebben de oorlog nog meegemaakt, dat verhaal kennen we….
  afstand houden is voor iedereen
  -€en @->- voor jou.

 23. Skyblog zegt:

  Vanmorgen hebben boodschappen voor de deur gebracht. Ik ga absoluut niet naar supermarkt. Mondkapjes worden verplicht in trienen en bussen vanaf 1 juni. IK blijf lekker thuis. Moet wel…..Zie wel bij ons….. Gemopper hoor veel vaker. Het kan ook niet anders. Zit me niet lekker. Je bent ieder geval boodschappen gedaan Eva. Fijne weekend.

 24. Karel zegt:

  staat je wel 🙂
  tondeuse is goed tegen corona kapsel hihi
  ja onverstandige dames , maar om nu te zeggen dat het meer oudjes zijn dan jongeren die zich weinig van het afstand houden aantrekken , gaat me net ff te ver

  fijn weekend groet

 25. Heel onverstandig van deze dames hoor, dat het hun niet uitmaakt dood te gaan prima, maar ze brengen ook een ander in gevaar.

 26. Matroos Beek zegt:

  Aiai… die beseffen echt niet wat er speelt

 27. marjolijn1 zegt:

  Lastig allemaal, gelukkig kon je snel verder met de boodschappen…!

 28. ze zullen dat el niet bewust doen, maar toch…

  prettige dagSuske

 29. Verschrikkelijke situaties, dit. Zelf heb ik het er ook heel moeilijk mee, en vind dat ik vaak de enige ben die erover sakker en mopper…

 30. Frank-103 zegt:

  “Hoe ouder hoe gekker” zeggen ze hier dan, want “wijsheid komt met de jaren” slaat toch veel mensen over. Hier bij de supermarkt zijn het ook vooral bejaarden die zich niet aan de 1,5 meter houden.

 31. bvision zegt:

  Het zijn vooral de oudjes in de supermarkt die zich onvolwassen gedragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.