Nostalgie !

Deze week zag ik dat de mama van dit meisje op de foto deze foto als achtergrond heeft gekozen op haar facebookprofiel. Ze vroeg of ik me de foto herinnerde. Dat deed ik. Die foto is minstens 5 jaar geleden genomen en het meisje is ondertussen een rasechte tiener geworden met alle kenmerken van dien. Of haar mama de foto uit nostalgie gekozen heeft weet ik niet. Hoe dan ook post ik deze hier nogmaals.

Vroeger had ik een klein fototoestel op zak. Altijd klaar om foto’s te nemen. Soms voor mij, soms voor anderen. Nu heeft iedereen een smartphone waarmee men foto’s kan nemen. Een fototoestel heb ik momenteel niet meer bij de hand. Niet meer nodig.

Ook vraag ik me af bij het zien van deze foto of we in dit coronatijdperk nog ongedwongen naar zee zullen kunnen. Hier en daar spreekt men over strandpasjes, maar dat zie ik niet zitten.

Volgende week gaan de kringwinkels hier in de buurt en het fietspunt terug open. Ik wacht op een berichtje waarin staat dat ik ook mag heropstarten.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

26 reacties op Nostalgie !

 1. Inge David zegt:

  De communicatie hier is niet duidelijk wat mag en niet mag.
  Iedere dag moet je naar het nieuws luisteren….
  Wat de kust betreft zijn de verschillende burgemeesters het samen niet eens ….
  Wachten op het vervolg ….
  Winkels zullen opengaan maar als er veel volk zal zijn twijfel ik.
  Geniet van deze zonnige dag !

 2. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik zag het hier en daar al meer
  het is als of de huidige tijd , nostalgische gedachten boven brengt

  al we kunnen = afwachten hoe en wat 😦

  nostalgische groet

 3. Bertie zegt:

  Lieve foto.
  Ook hier is het nog niet duidelijk wat te doen met het strand. Het is openbaar gebied…

 4. Een prachtige foto met een onbezorgde uitstraling van vroeger tijden!

 5. Een heerlijke foto Suske.
  Tja, hoe het allemaal verder zal gaan moeten we maar afwachten, maar ik ben bang dat het nooit weer hetzelfde wordt.

 6. ms zegt:

  Mooie foto. Aan zee zien ze ons in de zomer toch nooit. Het is er dan te druk. Wij gaan meestal als het kouder is. Wij gaan dan meestal wel iets drinken of eten bij de lokale horeca.

 7. wel en leuke foto Suske

  strandpasjes.. dat zie ik ook niet zitten

  we zien wel wat het wordt

 8. Mooie strandfoto.
  Ook hier in het noorden worden we nog met veel vragen en onzekerheden geconfronteerd. Het zal een andere zomer worden dan we gewend zijn.

 9. logbankje zegt:

  Een prachtige foto van Eva, daar hebben jullie mooie herinneringen aan.
  Merk ook hier dat de maatschappij op gang aan het komen is.
  Veel meer verkeer komt er langs. Hans

 10. Rebbeltje zegt:

  Ongedwongen zal het voorlopig nog niet worden…maar pasjes om naar een strand te gaan zie ik niet zitten. Gewoon gezonde verstand blijven gebruiken 😉

 11. rietepietz zegt:

  Schattige foto. Ik hoop van harte dat de kinderen van de zomer nog in zee kunnen spelen.

 12. Leuke foto. Haar houding met opgetrokken schouders doet vermoeden dat het water niks te warm is

 13. Sjoerd zegt:

  Er mag alweer wat, en dat is al heel wat.

 14. Foto die een poster waard is!
  Hopen maar dat alles een beetje ordentelijk verloopt vanaf maandag, dat we over een maand niet weer in ons kot moeten blijven…

 15. marjolijn1 zegt:

  Mooi plaatje…!
  Goede vooruitzichten Suske, nu maar duimen dat alles goed blijft gaan.
  Fijn weekend.

 16. Frank-103 zegt:

  Leuke foto! Hier kan ik zo naar het strand toe fietsen, is ongeveer 15 km. Je kan daar alleen wandelend of met de fiets komen, dus druk wordt het er nooit.

 17. Matroos Beek zegt:

  Een prachtige foto. Deze tijden maken nostalgisch…

 18. Villasappho zegt:

  Een pasje voor zee? Ik vertrek desnoods middenin de nacht en rij met jeep en al het strand op. Wel met zn allen naar Ikea en de bouwmarkt maar een frisse neus aan het strand met een pasje. Ze zijn gek geworden!

 19. klaproos zegt:

  het is een tijdloze foto suske, en een mooie,
  ik denk dat we een heel ander leven gaan krijgen maar dat het wel te doen is 🙂

 20. Strandpasjes zijn hier dan weer niet nodig, maar wel bospasjes. Ik weet mijn plekjes waar bijna niemand komt.. dat is nog te doen. Met werken ga ik nog steeds door.

  Love as Always
  Di Mario

 21. omabaard zegt:

  Mooie foto!
  Hoe ze het aan zee gaan regelen is me een vraagteken. Als zelfs de gouverneur en burgemeesters al niet overeen komen….

 22. RenéSmurf zegt:

  Ik hou zelf nooit zo van mensen op foto`s.

 23. ZON-nebloem zegt:

  het is een mooie foto en sommige foto’s zijn gewoon je favoriet, zo heb ik er ook een .
  .Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 24. John zegt:

  Hier hebben ze het ook over de strandpas. Complete waanzin natuurlijk. We leven redelijk gevangen momenteel. En het eind is nog niet in zicht.

 25. Skyblog zegt:

  Gaat zelf misschien hier aan de strand terrasjes open. Pas in Juni. Maar er komen wel regeltjes. Je foto van dit meisje is zeker heel mooi om te zien aan de zee badderen. Strandpasjes gaat wel te ver. Ik zie ook niet zitten. Regels gaat wel te ver……Fijn weekend.

 26. meninggever zegt:

  Er zijn genoeg redenen om never-nooit naar het strand af te reizen in het hoogseizoen onder normale omstandigheden. Veel te druk, en lijf aan lijf liggen doe ik liever met mensen die ik liefheb of op prijs stel. Het strand is prachtig in voor/naseizoen, lekker leeg, veel wind en lang wandelen.Vroeger met de hond er op uit. Rennen langs de branding. Overigens denk ik dat zodra de kwetsbaren in de samenleving een vaccin beschikbaar krijgen en zich kunnen laten inenten, de grootste ellende voorbij is. Dan wordt alles weer wat normaler. Nog steeds is 99% van de bevolking gewoon gezond en niet besmet hoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.