Uit mijn platencollectie : The Sex Pistols !

In de tweede helft van de jaren ’70 van de vorige eeuw kwam van uit de UK een nieuwe muziekstroming : Punk. De meest in het oog springende groep was The Sex Pistols die slechts één langspeler uitbrachten namelijk “Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols” vooraleer even vlug te splitten als dat ze bekend geworden waren.

“Hollidays in the sun” gaat over een trip van de groep naar Berlijn om daar even tot rust te komen na alle drukte in London. Er was zoveel haat tegen hen dat ze het gevoel hadden in een gevangenis te leven. “Regen en deprimerend” zo omschreven ze hun verblijf in Berlijn in “Hollydays ….”

Dit nummer is mijn keuze voor deze week. Inspiratie voor mij was de vraag die de mensen stellen of ze deze zomer op reis kunnen met dat Coronavirus dat gevaarlijk op de loer ligt.

(Geen idee of dit past in de Bankshow. Laat weten Hans, indien nodig kies ik dan wat anders.)

Geniet van deze hopelijk zonnige dag.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Uit mijn platencollectie : The Sex Pistols !

 1. Karel zegt:

  naam bij mij zelfs bekend , maar ik zette het snel weer uit 🙂
  fijne zondag groet

 2. Sjoerd zegt:

  Ach, het was een tijdsbeeld, zo was Flower Power, Provo’s ook een tijdsbeeld waar niet iedereen gelukkig mee was. Op zich kan dit wel.

 3. rietepietz zegt:

  Deze naam kwam je in die tijd niet omheen, die ken ik dus wel. De hele stroming Punk is een beetje aan me voorbij gegaan maar mijn ritme gevoel staan toch aan als ik dit nummer hoor want eigenlijk kun je gewoon niet anders dan mee stampen.

 4. Bertie zegt:

  Het was een korte rage, dacht ik, kan me behalve de naam de muziek niet eens herinneren.

 5. Frank-103 zegt:

  Ik was en ben geen fan van punkmuziek, ik luisterde liever naar soul en disco. Van Malcol mclaren, de manager van de Sex Pistols? Heb ik wel weer 2 cd’s. De vrolijke meezinger Something is jumping in my shirt zal je vast aanspreken!

 6. Karel zegt:

  ja ze komen van ver om zo’n optreden van het orkest van Rieu te zien
  de keukenhof is schitterend , mij ” normaal ” te druk
  zonnige groet

 7. meninggever zegt:

  Indertijd rekende dit genre wel af met de Motown-muziek en andere wat meer rustige muziekstromen binnen de popmuziek. Beste van die groepen vond ik zelf Blondie, niet in de laatste plaats door die erg aardige Deborah Harris…(Qua uiterlijk dan)

 8. Het schorem waar Engeland destijds verschrikkelijk mee in haar maag zat. Ik heb het ” god save the queen” in die tijd uit volle borst meegebruld. no future .. no future .. no future FOR YOU !!!! 🙂 🙂

 9. Rebbeltje zegt:

  Ja nog 2 daagjes en dan komt ook hier de regen…
  Geen fan van deze 😉

 10. Matroos Beek zegt:

  Ik zag hen optreden op het beachfestival in Zeebrugge ergens begin de jaren negentig. Ze waren duidelijk onder invloed. Een man van de security ging met de zanger op de vuist, zomaar, plots… Het bloed spoot in het rond uit een neus of neuzen… Het optreden werd onmiddellijk stilgelegd. We bleven verweesd en zwaar onder de indruk achter. Dat is mijn herinnering aan een optreden van de Sex Pistols. Ze leken mij vooral heel zelfdestructief… Toch vond ik hun nummer God save the queen wel leuk hoor. Dat rebelse trok me wel.

 11. Inge David zegt:

  Wel speciaal nummer maar ieder zijn keuze !

 12. Kakel zegt:

  Op school hoorde ik er niet bij omdat ik geen fan was van The Sex Pistols en er hardnekkig naar weigerde te luisteren (-: Daarmee zeg ik niet dat jij een slecht smaak heb – ik zou niet durven!- alleen dat ik maling heb aan de mening van anderen. Leuk dat je me hieraan doet herinneren.
  Lieve groet en blijf gezond ♥

 13. dit kan wel hoor… laat maar komen, ik ken dit zelfs, terwijl ik van erna ben.

  Love as always
  Di Mario

 14. klaproos zegt:

  punk was nooit mijn ding suske,
  wat een rot herrie zeg 🙂

  fijn dat andere mensen er wel van houden 🙂

 15. logbankje zegt:

  The Sex Pistols was toch wel een van bekendst, eigenlijk vreemd als ze maar één langspeler hebben uitgebracht. Hans

 16. ZON-nebloem zegt:

  the sex pistols, gewoon goe :o)
  -Een @->- voor jou

 17. Skyblog zegt:

  Veel te druk voor mij. Geef mij maar mooie rustig muziek. Ik ken deze band niet. Groetjes,

 18. John zegt:

  Tja, het was niet echt een succes die band. Anders waren ze wel bij elkaar gebleven.

 19. Dit heeft me nooit kunnen bekoren. En ik zie het er ook niet meer van komen.

 20. Villasappho zegt:

  Bekend nummer maar niet helemaal mijn ding.

 21. joke_dev zegt:

  Tof nummer en denk dat we thuis blijven deze zomer…

 22. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.