007 of CSI ?

Greet schrijft

De avonturen van iemand die op zoek is naar een tandarts in tijden van corona

Vorig weekend viel een stifttand van mij uit, boven vooraan. Zeer ongemakkelijk, want buiten dat het geen zicht is, praat je ffff en kan je moeilijk eten.
Enfin gisteren eindelijk mijn tandarts aan de lijn gekregen. Hij kan en mag mij niet behandelen, maar geeft een telefoonnummer door. Een adres of naam mag hij mij blijkbaar niet geven.

Ik bel het nummer: “hallo met Anneleen”. Dus ik vraag of ik bij een tandarts ben ? Ja dus. Ok ik mag mijn situatie vertellen en word beschouwd als een “dringend geval” dat nog dezelfde avond mag langsgaan. Of ze ook via e mail een paar forumulieren mogen doorsturen. Ik begin mij 007 in een slecht spionagescenario te voelen.

Om 18 u kom ik aan met mijn tand in een medicijnpotje. Ik sta voor een groot gebouw. Ik bel aan en kom binnen in een leeg gebouw met een grote wachtzaal. Na een paar minuten komt een geheel in plastic verpakt, met dubbel gezichtsmasker, meisje naar mij toe. Handontsmetting is het eerste, koortsthermometer op mijn voorhoofd -goedgekeurd dus- het tweede, nogmaals moeten bevestigen dat ik in eer en geweten het coronaformulier heb ingevuld.

Dan mag ik eindelijk de praktijkruimte binnen, waar een ook als CSI verpakte tandarts mij behandelt.
Hun praktijk, want ze zijn met 4 heeft zich opgegeven als urgentietandpraktijk. 1 tandarts mag werken in alleen dringende gevallen. Ze zijn ook verantwoordelijk om te schiften bij gevallen die een stomatoloog nodig hebben.

Enfin mijn tand zit er weer in. Vriendelijkheid; zeker 4 sterren. 3de woord titel: wie uit is op een prijs om zijn praktijk te noemen???


mvg Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

25 reacties op 007 of CSI ?

 1. Nicole Orriëns zegt:

  Fijn dat het is opgelost, maar ik kan me voorstellen dat het wel een bizarre ervaring was zeg.

 2. Frank-103 zegt:

  Gelukkig dat ze hem willen maken, ze hadden ook kunnen vinden dat het niet levensbedreigend is en dat je in juni geholpen wordt.

 3. joke_dev zegt:

  Binnenkort allemaal ruimtevaarders! Goed dat die mensen kunnen en willen helpen.

 4. ZON-nebloem zegt:

  ik werk met coronapatienten, ik zou zeggen, die hebben nooit genoeg aan, want ik heb genoeg gezien en meegemaakt
  -Een @->- voor jou

 5. natuurfreak2 zegt:

  Zo’n toestand is Iets om nooit te vergeten.Zo werd ik ziek en moest de dokter bellen die besliste langs de telefoon dat ik corana besmet ben ;alhoewel ik alleen een keer noodzakelijke boodschappen heb gedaan.Ze vertelde na heel wat vragen,welke medicijnen ik moet nemen.Het voorschrift werd naar de apotheker gestuurd waar de mediijnen opgehaald konden worden. Ze zei als ik moest gaan hoesten of moeilijk ademen ik dadelijk terug moest bellen.Testen zou nadien gebeuren.als ik beter was.Dus ik zit in volledige quarantaine.

 6. Je zou haast zeggen, als je last van corona heb voel je je toch niet goed genoeg om aan je tand te laten helpen, maar veiligheid voor alles. Gelukkig ben je geholpen.

  Love As Always
  Di mario

 7. logbankje zegt:

  Gelukkig dat er een urgentie tandpraktijk is, anders heb je met gebitsproblemen een groot probleem.
  Het is wel even slikken als men zo gekleed op je afstappen, net of je een besmettelijke ziekte zou hebben. LOL. Hans

 8. Villasappho zegt:

  Oef wat een ellende allemaal, in zulke pakken nog wel.e hebben groot gelijk maar koorts zegt eigenlijk niets.

 9. Karel zegt:

  ook hier zijn de maatregelen verlengd , tot 28 april
  mag wel om eten weg en een rondje om , verder blijf ik binnen 😦
  fijne avond groet

 10. omabaard zegt:

  Ongelooflijk toch, het lijken wel ruimtevaarders.
  Maar gelukkig ben je goed geholpen, ik heb ook geregeld een tandarts nodig, en ben daar nu echt voor op mijn ongemak, maar jouw schrijven stelt gerust.

 11. Mooi verhaal Greet! Gelukkig zit die tand er weer in. Dit zijn toch wonderlijke gebeurtenissen zo. Iets om nog lang nadat deze toestand weer voorbij is te vertellen. (Zoals er in Nederland nog steeds de autoloze zondagen (in 1973) in herinnering worden geroepen. “We rolschaatsten op de snelweg!” 🙂 )

 12. marjolijn1 zegt:

  Gelukkig kon je wel geholpen worden en ben je er blij om…!

 13. Bertie zegt:

  Pech, goed dat er toch hulp was.
  Ik zou een regenjas kopen, donkere bril en een neutrale hoed. Voor de volgende keer. ☻☻

 14. Inge David zegt:

  We leven momenteel in heel bizarre tijden !
  Gelukkig heb je toch nog gehad !

 15. Rebbeltje zegt:

  Je zou er bang van kunnen worden als je dat al niet bent van de tandarts 🙂

 16. Matroos Beek zegt:

  Gelukkig kon je een tandarts vinden… het lijkt me inderdaad heel bevreemdend. Weer een corona ervaring om niet te vergeten.

 17. Geweldig dat het toch nog kan. Ik blijf in deze tijd even van de spekzwoerdjes en toffees af 🙂

 18. Het is uiteindelijk gelukkig een mooi verhaal met een happy end geworden. Maar het lijkt me toch wel even schrikken als de tandarts en zijn assistente ineens zo volledig ingepakt voor je staan. Het wordt een enge wereld op deze manier.
  Maar jij kunt gelukkig lachend het zonnige weekend in. Geniet ervan!

 19. Je kunt nu wel niet meer in de ogen kijken van de mooie tandartsassistente…

 20. het is me wel wat Greet…
  maar ze hebben het toch maar gedaan

  groeten

 21. Sjoerd zegt:

  Zover zijn we reeds gekomen…

 22. ms zegt:

  Dat zal je nu eens altijd zien, als het niet moet, gebeurt het. Gelukkig kon je nog érgens terecht. Het moet voor die mensen ook wel een hele uitdaging zijn en toch doen ze het.

  Chapeau!

 23. Wat een toestand Suske, maar het wél nodig hè? Gelukkig kan je nu weer paaseitjes eten.

 24. Karel zegt:

  ha die Greet
  ja dat lijkt echt wel wat op spionage en csi gedoe hé 🙂
  maar toch fijn dat het zo kan en jij weer lekker kunt eten
  fijn weekend groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.