Zaterdagmorgentraditie !

Zoals de trouwe lezer (met goed geheugen) van deze blog weet trek ik er iedere zaterdag met mijn moeder en Eva op uit. Naast de bakker en soms de apotheek staat een bezoek aan de dichtstbijzijnde Aldi op het “to do” lijstje.

Gisteren had ik via de telefoon afgesproken met mijn moeder dat ze niet zou meegaan op boodschappen wegens te gevaarlijk. Ik zou een lijstje ophalen en haar dan alles bezorgen. Eva blijft sowieso thuis en wil niet naar buiten. Dat was dan opgelost, dacht ik.

Toen ik deze morgen het lijstje ging ophalen stond mijn moeder reeds klaar om toch mee te gaan. Ze was met andere woorden niet binnen te houden. Bij de bakker aangekomen stonden de mensen buiten te wachten. Er mochten maar twee klanten tegelijkertijd binnen. Een dame zag mijn moeder en liet haar voor. Eerst stonden ze wel enkele minuten te praten, veel te dicht. Ik wou aanstalten maken om te zeggen dat ze afstand moesten houden, maar dan ging mijn moeder de winkel binnen. Oeffff !!!!

Aan de ingang van den Aldi stond een medewerker met mondmaster te tellen hoeveel klanten er naar binnen gingen. Maximum 50 personen als ik het goed heb. Dat ging vlot. Toch was ik blij dat moeder terug in haar woning was. Het is toch gevaarlijk op haar leeftijd. (86 jaar jong).

Groetjes en gezegende zaterdag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

28 reacties op Zaterdagmorgentraditie !

 1. ms zegt:

  Ja, soms hé …

 2. Sjoerd zegt:

  Je snapt sommige mensen gewoon niet…

 3. Karel zegt:

  ik denk dat mijn moeder ook niet te houden was 🙂
  of het nu verstandig is of niet
  maar jullie hebben de boodschappen binnen
  ik was net ook al weg , en genoeg tot maandag of dinsdag
  greep voor het eerst mis voor keukenrollen 😦

  Makkum is het dorp waar mijn moeder woonde toen mijn vader er in de mobilisatie gelegerd werd en zo is het gekomen 🙂

 4. Wat een toestand met al die maatregelen, maar het is wél nodig.

 5. Kranige dame, je moeder!

 6. joke_dev zegt:

  Met twee naar de winkel, geen goed idee…

 7. Je moeder is blijkbaar niet bang aangelegd of misschien beseft ze het risico niet. Het gaat natuurlijk niet alleen om zelf ziek worden maar ook om wat je kan overdragen

 8. Suskeblogt zegt:

  Ze beseft heel goed het gevaar, maar toch kon ze niet binnenblijven. Die zaterdagmorgens met mij boodschappen doen is heilig voor haar.

 9. majaer zegt:

  Wel lekker eigenwijs, maar ze kan toch beter binnen blijven ze is extra kwetsbaar

 10. Inge David zegt:

  Je kan maar voorzichtig zijn en blijkbaar waren de ouderen de meesten die vatbaar waren maar helaas slaat het dodental ook op jongere leeftijd toe , dus wees altijd voorzichtig !
  Laten we allen duimen dat het gauw stopt !

 11. Rebbeltje zegt:

  Altijd moeilijk om van gewoontes af te zien.
  En ja is toch ook een leuk uitje als je al zoveel binnen moet zitten.
  Groetjes

 12. Gelukkig is mijn moeder een stuk gemakkelijker te ‘managen’ in deze tijd. Ze blijft veilig binnen en dat zou jou moeder ook moeten doen.

 13. Matroos Beek zegt:

  Aiai Suske, lastige situatie. Het is moeilijk te vatten voor hoogbejaarden. Mijn moeder zegt dat het voelt als toen de oorlog uitbrak. Ik vind het zo erg voor haar. Hou jullie goed daar X

 14. Ik begrijp het wel. Het mensje moet er zo nu en dan toch even uit. Misschien volgende zaterdag nog eens extra op het hart drukken wat verstandige onderlinge afstanden enzo zijn.

 15. marjolijn1 zegt:

  Het blijft moeilijk, en je eigen boodschapjes doen blijft ook aantrekkelijk.
  Fijne avond en voor morgen een mooie zondag.

 16. omabaard zegt:

  Ik begrijp dat oudere mensen aan routine houden en ook graag eens buiten komen.
  Ik zie ook hoe oudere mensen hier minder angstig mee omgaan, ik betwijfel of ze de ernst van de zaak voldoende begrijpen. Ik maak hier hetzelfde mee met mijn schoonmoeder van 89, ze wil persé blijven buiten komen …….

 17. rietepietz zegt:

  Ja je moeder wil natuurlijk liefst even naar buiten , dat begrijp ik. En zolang er geen “ophokplicht is ” en ze de regels in acht neemt kan dat ook best.

 18. Bertie zegt:

  Begrijpelijk hoor, als je er graag even uit bent. Het kan toch nog, beetje opletten met de afstand, eventueel een sjaal voor mond en neus.

 19. klaproos zegt:

  het zijn erg zware dagen voor veel mensen suske.
  je moeder is wel erg dapper zeg…

 20. Helemaal voor oudere mensen is het gevaarlijk en daar hoort jouw moeder ook bij. Wees zuinig op elkaar.

  Lvoe As always
  Di mario

 21. Hans zegt:

  Het is verstandig om alert te blijven, gelukkig doen vele dat.
  De jeugd klit nu hier bij elkaar bij het winkels centrum, hoe dom. Hans

 22. logbankje zegt:

  Het is verstandig alert te blijven.
  De jeugd klit nu hier bij elkaar bij het winkels centrum, hoe dom. Hans

 23. ZON-nebloem zegt:

  ik werk bij bejaarden, en ik kan me goed inbeelden dat ze mee wilde, zit maar eens de hele dag thuis
  als ze de regels respecteerd is alles goed, want ze zit toch in de grootste risicogroep
  -Een @->- voor jou*

 24. John zegt:

  Als iedereen het zelfde denkt en doet als je moeder komt het niet goed natuurlijk. De adviezen gelden niet alleen voor een ander.

 25. Villasappho zegt:

  Zorgen dat je genoeg haalt en thuis blijven. Je steekt je moeder nog aan. Boodschappen halen, aanbellen voor de deur zetten en weggaan. Dat is kut klote en waardeloos maar het is even niet anders. Maar ze is een struise vrouw, dat kan niet anders.

 26. Frank-103 zegt:

  Hier houden de mensen bij de bakker en supermarkt absoluut geen 1,5 meter afstand, de paden zijn er trouwens ook niet breed genoeg voor. Ik heb mijn ouders aangeboden boodschappen voor ze te doen, maar ze willen per se zelf gaan. Dan houdt het voor mij op.

 27. hanry zegt:

  Tja, soms zou je denken dat mensen verstandig zouden zijn. Maar ja… wat moet je doen als mensen niet aan de maatregelen houden. Ik vermijd zo veel mogelijk drukke plaatsen als supermarkten en zo. Bij bezorging van boodschappen voor de deur zetten, afstand nemen boodschappen pakken en weer afstand nemen en deur dicht. Het is niet anders helaas.

 28. Aan de ene kant begrijpelijk dat ze zich dat niet wilt laten “afpakken” aan de andere kant wil je niet dat ze iets oploopt. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.