Uit mijn platencollectie : Rainbow !

Rainbow was de groep die gitarist Ritchie Blackmore oprichtte na zijn vertrek uit Deep Purple in 1975. De groep zou veel personeelswissels doormaken tot Blackmore de groep opdoekte ergens in 1984 om terug te keren naar Deep Purple.

Van deze groep heb ik enkele weken terug hun album “Rising” in de rekken gevonden ende gekocht. De groep en de muziek zullen julie waarschijnlijk weinig tot niets zeggen. Als voorbeeld laat ik het openingsnummer “Tarot Woman” op jullie los.

De zanger die je hierboven hoort heet Ronnie James Dio. Die had in 1975 een grote hit onder de naam Roger Glover and Guests met “Love is all”. Roger glover was ook ex lid van Deep Purple en zou enkele jaren later lid worden van Rainbow. Een kleine wereld, nietwaar ? Die hit “Love is all” laat ik jullie hier horen en ook in de volgende Bankshow.

Fijne zondag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Uit mijn platencollectie : Rainbow !

 1. Sjoerd zegt:

  Haha, volgens mij was dit een miskoop…

 2. Karel zegt:

  het tweede lied doet zelfs bij mij een bel rinkelen

 3. Movintoh, worris de tied?

 4. Matroos Beek zegt:

  Love is all zal iedereen wel herkennen. Dat was een grote hit.

 5. Bertie zegt:

  Glover ken ik natuurlijk wel, tot vervelens toe op Toppop. De andere is me onbekend maar ik ga straks toch nog even het intro luisteren, dat klonk niet slecht.

 6. Skyblog zegt:

  Tweede filmpje kennen wij goed van. Leuke lied weer eens te luisteren. Fijne zondag veder.

 7. Rebbeltje zegt:

  Ha ik ga duidelijk voor de 2e hihi
  Fijne zondag

 8. Inge David zegt:

  Het tweede komt me bekent voor !
  Fijne zondag Suske

 9. Karel zegt:

  ik ben blij met je mooie reacties bij de foto’s
  het is een geheel andere aap als op jou blog hoor hihi

  schaats groet

 10. Het liedje ken ik niet. De intro doet erg denken aan In A gadda da vida. Dio was wel een geweldig zanger!

 11. die tweede heb ik met genoegen terug bekeken Suske

  prettige zondag

 12. rietepietz zegt:

  Het was niet ongewoon dat de bandleden nogal eens wisselde vroeger, er was nogal eens heibel tussen al die ego’s en dan werd er weer een nieuwe band opgericht, zo wisselde men vaak stuivertje. Vandaar dat je ook vaak nummers tegenkomt die je “aan een andere band doen denken”

 13. Kakel zegt:

  Love is all! Dat filmpje! Ik heb het duizend keer eerder gezien, maar het maakt me nog steeds vrolijk. Voor die tijd iets heel bijzonders.

 14. Ik vind zelf het eerste nummer mooier. Misschien omdat ik die andere te vaak heb gehoord.

  Love As Always
  Di mario

 15. klaproos zegt:

  ahhhhh love is all is prachtig 🙂
  dat eerste maakt erg veel herrie 🙂

 16. Rainbow zegt me eerlijk gezegd niets, maar Ritchie Blackmore natuurlijk wel. Deep Puple heeft een tijdlang hoog gescoord bij mij indertijd.
  Zeker het Britse popwereldje was in feite maar klein, kijk ook maar eens in hoeveel bands Eric Clapton heeft gespeeld. Om maar eens een regelmatig van band wisselende grootheid te noemen.

 17. logbankje zegt:

  Dit nummer van Rainbow moet ik toch even over nadenken.
  “Love is all” is zeker een bekend nummer, leuk om de lijntjes te lezen. Hans

 18. ZON-nebloem zegt:

  rainbow, nog nooit van gehoord…..
  maar love is all , is heel bekend geweest
  .* Een @->- voor jou.

 19. John zegt:

  Ik heb al het werk van Rainbow. Op zwart vinyl. Ronnie James Dio wordt nog door velen gemist.

 20. Villasappho zegt:

  Het eerste nummer vind ik een iets te hoog gameboy gehalte hebben, de tweede is bekend en leuk weer eens te horen.

 21. Blackmore ken ik eigenlijk alleen van het nummer ”all night long” en Ronnie James Dio vond ik eigenlijk alleen interessant in de band ”Dio” en Black Sabbath” Een klein kereltje maar een geweldige frontman toendertijd

 22. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 23. Die kikker vond ik als kind altijd zo leuk! En het liedje is natuurlijk ook erg leuk.

 24. Frank-103 zegt:

  Het liedje van Roger Glover, de zingende kikker, ken ik, die vonden we vroeger geweldig!

 25. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.