Drie koningen … en dan ??

Maandag 6 januari : uit met de pret ! Iedereen terug naar school of naar het werk ! Euh bijna iedereen dus. Gepensioeneerden, werklozen en zieken dus niet. Soms moet ik hier serieus op mijn woorden letten. 🙂

Op het stationsplein waren de mannen van Stad druk bezig alles wat met kerst te maken heeft op te ruimen en weg te bergen tot december 2020. Dat is nog een lange tijd dus denken we daar nog niet aan. De ijspiste op de Grote Markt zal ook wel weg zijn, maar daar heb ik geen zicht op.

6 januari was/is traditioneel Drie Koningen. Ik heb er geen idee van of iemand daar nog van wakker ligt. Vroeger gingen de kids al zingend en vermomd als wijzen uit het oosten van deur tot deur. Ik vraag me af of dit nog bestaat. Halloween heeft dat van deur tot deur gaan overgenomen vermoed ik.

Groetjes en tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

34 reacties op Drie koningen … en dan ??

 1. hanry zegt:

  Ik moet bekennen dat bij beide gelegenheden hier nog nooit iemand langs de deuren is gekomen. De kerstspullen hier in huis is het plan om die vandaag uit mijn woning te verwijderen en op te bergen tot de tijd dat het weer nodig is.

 2. Skyblog zegt:

  Het is weer voorbij. Volgende jaar maar weer drie koningen. Ik heb gisteren op de tv gezien van drie koningen in Spanje. Daar is ophef van. Omdat de éne geen blank is. Pret is ook weer voorbij. Alles word dan normaal.

 3. Ik ben nog nooit van deur tot deur gegaan voor welk feest dan ook. Kerstspullen hadden we niet, dus ik hoefde ook niets op te ruimen.

  Love As always
  Di Mario

 4. Karel zegt:

  mogge Susk
  als kind ging ik langs de deur met Sint Maarten , maar dat was om snoep op te halen hihi
  ja het hele circus rond kerst en oud en nieuw terug in de kast
  op naar de voorjaars feessies
  ik ga niet naar school of werk , maar verveel mij niet hoor 🙂
  geniet de dag

 5. Matroos Beek zegt:

  Vroeger ja, maar nu is er inderdaad Halloween…

 6. John zegt:

  Toen ik jong was idd wel eens meegelopen met Drie Koningen. Een lampion in de hand , aanbellen, en zingen maar.

 7. Sjoerd zegt:

  Zo zie je tradities verdwijnen…

 8. klaproos zegt:

  3 koningen zie ik niet meer, idd halloween heeft dat overgenomen, jammer eigenlijk dat weer een nederlandse traditie/ of vlaamse zo je wilt is verdwenen

 9. Ik bedenk me ineens dat ik zo net de kerstboom bij de buurvrouw nog zag staan terwijl toch Driekoningen de officiële dag is dat alles wordt opgeruimd dacht ik.

 10. Bertie zegt:

  Zingende kinderen langs de deuren heb ik al lang niet meer gezien, we deden het zelf ook niet met driekoningen.
  De koningen kwam ik trouwens ook nooit tegen.

 11. Ik heb niet gewacht tot Driekoningen hoor, alles is bij mij al opgeruimd.

 12. bentenge zegt:

  Driekoningenkinderen, af en toe zijn er een paar.

 13. Inge David zegt:

  Inderdaad, opgeruimd staat netjes … dacht dat het ging blijven staan tot na de dinsdagse markt !
  Driekoningen heb ik ook niet gezien …. alhoewel ik hoorde dat er in Ardooie massaal rondliepen …

 14. Van het doen en laten van de drie koningen heb ik hier nog nooit iets gemerkt. En dat was dit jaar niet anders.

 15. Rebbeltje zegt:

  Hier blijft de boom staan tot de 3 koningen (wijzen) zijn geweest…
  Haha om 4 uur spontaan alles opgeruimd ze waren al geweest grijnzzzz
  Groetjes

 16. Koen zegt:

  Als kind was ik altijd ‘Balthasar’ (niet Boma maar de zwarte koning). Kerstspullen werden altijd opgeruimd op de dag NA Driekoningen. Dat was ik ook nu van plan maar aanstaand weekend hebben we een familie-feest (combi van schoonzusje die terug thuiskomt uit Canada en oom die 70 wordt). We vieren dat op onze veranda en dan zijn al die (kerst)lichtjes – ook in de tuin en bij het zwembad – wel zo gezellig. En de kerstbomen zijn fake – dus geen uitvallende naalden.

 17. Villasappho zegt:

  Bah, al die Amerikaanse feesten mogen ze houden, binnenkort mogen we vast alweer meedelen in de oorlog die ze aan het creëren zijn. Ik kom niet uit een katholieke omgeving dus door de straten, nee. M’n vader had het me verboden ook, heeft een hekel aan langs de deuren gaan.

 18. Geen ramp dat die drukke feestdagen voorbij zijn!

 19. omabaard zegt:

  Kinderen die driekoningen komen zingen bestaat hier nog. Maar veel minder dan vroeger.

 20. majaer zegt:

  Ik heb niets met driekoningen , ik heb de boom nog staan gezellig nog even de rest is opgeruimd.

 21. joke_dev zegt:

  Nu al de kerstverlichting enzo weg? Dat is wel heel snel.

 22. marjolijn1 zegt:

  Ik vind het prima, dat alles weer voorbij is…!!

 23. Kakel zegt:

  In Spanje wordt nog Drie Koningen gevierd en krijgen de kinderen cadeautjes. Daar zijn ze nog streng van de katholieke leer. Wij hebben er nooit iets mee gedaan. Wel weet ik dat je t/m Drie Koningen mensen nog een gelukkig nieuwjaar mag wensen. Nou, als ik dat de zevende wil doen, doe ik dat toch: Gelukkig Nieuwjaar Suske (-:
  De kerstboom ligt weer afgetuigd op zolder…

 24. rietepietz zegt:

  In katholieke kringen speelt drie koningen nog wel geloof ik. Maar hier zie ik er nooit iets van.
  Er staan er paar prachtige geveltjes op die foto, die zijn wel een aparte foto waard zou ik zeggen.

 25. Suskeblogt zegt:

  Daar zal ik werk van maken en die gevels eens van dichtbij fotograferen. Dank voor dit idee.

 26. rietepietz zegt:

  Zal wel iets van een oud stadhuis of zo bij zitten.

 27. Suskeblogt zegt:

  Dat staat op een andere plaats, maar wie weet ?

 28. rietepietz zegt:

  Ik ben benieuwd wat het dan wel is.

 29. Karel zegt:

  ha die Suske
  er is denk ik iets mis gegaan ,ik heb m’n blog hier staan
  https://fietszwerver.wordpress.com/2020/01/06/eerste-ritje/
  ja die Zilverreiger vloog net op
  die ezel ken ik al jaren en is geen politicus 🙂
  fijne avond groet

 30. Driekoningenkinderen voltooid verleden tijd

  maar in de streek van Zottegem is dat toch nog enigszins anders

 31. logbankje zegt:

  Op drie Koningen werden de drie Koningen eigenlijk pas in de stal gezet.
  Maar hier is er nog de feestverlichting en de ijsbaan, maar verder is alles weer als gewoon. Hans
  Sterkte met Ginger, het is een moeilijke fase voor mens en dier.

 32. RenéSmurf zegt:

  Ja, hier precies hetzelfde, alles weer opgeruimd tot december. Hopen we dan maar.

 33. meninggever zegt:

  In onze stad was de afbraak gisteren nog bezig. Maar ijsbaan en markthutjes verdwijnen. De lmapjes blijven want die zijn tegenwoordig polcor ‘winterverlichting’. DrieKoningen is een echt katholiek feestje. En doordat we in deze streken duidelijk verliezen aan aanhang verdwijnt de betekenis in een algemeen reservoir met ‘weetjes’, dat vermoedelijk over vijftig jaar wordt geleegd…

 34. Toen mijnkinderen jong waren gingen zijlaan zingen en dat bracht hen heel wat op van snoep en geld. Ook andere kinderen kreeg je aan de deur.Nu zie je hier niemand meerlangskomen.
  Jammer, ik vond het een leuke traditie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.