Glad !

De laatste maand van het jaar alweer. De feestdagen komen langzaam maar zeker op ons af. Soms wou ik dat ik opzij kon springen om die dagen aam mij voorbij te laten gaan.

Glad was het maandagmorgen toen ik naar het werk fietste. Rond 7 u had er een flinke bui lelijk huis gehouden. En de koude grond deed de rest. Vooral het stationsplein zelf was spiegelglad op sommige plaatsen. Toen ik met een medewerke over het plein fietste voor ons werk zagen wij een jonge dame met fiets tegen dek gaan. Gelukkig alleen geschrokken.

Erger was het met een oude man die wat verderop ten val gekomen was. Een enorme buil waar het bloed uit liep. Een gekwetst oog ook. Een jonge man was hem aan het verzorgen. Ik raapte zijn bril en sleutels op en gaf hem die. De jongeman beloofde dat hij verder bij de oude man zou blijven. Het bloeden stopte niet en ik wou de hulpdiensten bellen of samen naar de spoed gaan maar dat wou hij niet. We zijn dan maar verder gereden wetende dat hij in goede handen was.

Winterse toestanden dus waar we weer aan zullen moeten wennen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

28 reacties op Glad !

 1. John zegt:

  Ja hier in Zeeland ook al weer de nodige ongelukken door gladheid las ik in de krant. De winter is er..

 2. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja het is die tijd van het jaar , zag hier op het nieuws ook vele glij partijen en vele auto’s in de sloot
  gelukkig enkel blik schade , dan vind ik dat van de oude man toch wat erger , hopelijk kwam de hulp snel
  pas op groet

 3. bentenge zegt:

  De winter komt er aan. Hij is er nog niet echt.
  OP zich zijn die tegels wel mooi maar relatief gevaarlijk bij kouder weer denk ik.

 4. Bertie zegt:

  Op die dagen ben ik blij dat ik niet de weg op hoef. ☻

 5. Marry zegt:

  Die gladde tegels op het Stationsplein zouden toch worden vervangen?

 6. ms zegt:

  Toen wij gisteravond na zevenen thuis kwamen was het lichtjes aan het regenen en dat met een temperatuur die flirtte met het 0-punt had ik wel verwacht dat het vanmorgen glad zou zijn. Ik heb nog geen poot, nog geen teen buiten gestoken. Het blinkt me daar te erg.

 7. Gladheid vind ik het grootste nadeel aan de winter. Ik vind het eng, en vrees altijd voor ongelukken.

 8. Sjoerd zegt:

  Je hebt die jonge dame toch niet laten liggen hoop ik…

 9. Inge David zegt:

  De winter komt eraan en het is weer opletten geblazen !
  Soms kan het echt verrassend zijn !
  Oppassen is de boodschap !
  Groeten

 10. Matroos Beek zegt:

  Ook deze ochtend was het glad. Zit in Brugge op nascholing. Heb heel voorzichtig gereden want mijn winterbanden gaan er pas morgen op. Je zou niet anders zien dat… Nu terug opletten… Er wordt hier veel verteld wat ik al weet en ik verveel me…

 11. Tine de Jong zegt:

  Ja de wintertijd is weer gekomen en gladheid in vroege morgen zal die ook vast hebben meegenomen. Hoop en wens dat het met de oude man goed is afgelopen. Ik ben soms laat hier met reageren want de problemen met toetsen is nog aanwezig en eerdaags gaat deze te reparatie maar weet niet of ik dan een reserve mee kan ontvangen, dus kan het dan wat langer duren eer ik reageer. Kan soms met moeite juiste letters typen. In elk geval wens ik je vast fijne dagen en geef je mijn groetjes.

 12. Ja, dat is het nadeel van winterse omstandigheden, ze brengen vaak zoveel ellende en ongerief op de weg met zich mee. Af en toe maar weer even extra voorzichtig zijn, luidt het devies.

 13. Het is momenteel ‘s-morgens oppassen hoor Suske, hopelijk is het met de oude baas goed gekomen.

 14. voor het eerst glad….

  altijd opletten ,want het is wel even wennen

  hier heb ik er nog niets van gemerkt

  groeten

 15. Frank-103 zegt:

  De gladheid valt hier nog wel mee, maar 1 ochtend tot op heden dat het echt glad was. Maar ik woon dan ook maar een paar kilometer bij de zee vandaan.

 16. Rebbeltje zegt:

  Iedereen wil ijs en sneeuw maar de bijkomstige gladheid willen we niet 😉
  Ja zo een val kan behoorlijk aankomen.
  Hopelijk valt het mee allemaal
  Groetjes

 17. Suskeblogt zegt:

  die stond zelf weer recht. Ze had mijn hulp duidelijk niet nodig.

 18. Suskeblogt zegt:

  Ik denk het niet. Ze liggen daar nog niet zo lang.

 19. marjolijn1 zegt:

  Ja, dat zijn de winterkriebels deze tijd van het jaar.
  en die decembermaand sla ik ook het liefst over…!

 20. rietepietz zegt:

  Zo vroeg was ik niet buiten maar ik hoorde van onze kleindochter dat het inderdaad spekglad was. Hoop dat het met die man weer helemaal goed is gekomen.

 21. Karel zegt:

  ja op weg terug naar Spanje zal hij bij jullie een dagje later zijn dan hé 🙂
  dat was vast en zeker een mooi en degelijk cadeau
  fijne avond groet

 22. Gevaarlijk gesteente in winterse omstandigheden. Gladder kan het daar ook bijna niet worden als een laagje regen opvriest

 23. logbankje zegt:

  De winter komt er aan, er komen weer veel kwetsuren aan. Hans

 24. Karel zegt:

  dan werd het net zo glad als hier boven

 25. RenéSmurf zegt:

  Ja, strooien moeten ze, voorkomen dat we brokken maken.

 26. Ik voel hier alleen de kou.. heb de gladheid nog niet gemerkt.

  Love As always
  Di mario

 27. omabaard zegt:

  Ai dat gaat weer beginnen…. glijden, vallen en terug opstaan.
  Het gevoel controle te verliezen is akelig.

 28. hanry zegt:

  Dit glijwerk daar is het weer meer kans op in deze tijd van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.