Uit mijn platencollectie : Van Halen !

Van Halen (uitspraak: ven heelen) is een Amerikaanse hardrockband, opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Eddie (Edward Lodewijk) en Alex (Alexander Arthur) van Halen.

In 1978 kwam hun eerste album uit. Dit debuutalbum werd onthaald als meesterwerk en na acht maanden was het album platina in Amerika. Bekendste nummers van het album zijn Runnin’ with the devil en de Kinks-cover You really got me. Deze cover is mijn keuze voor deze blog.

Groetjes en tot een volgende keer !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Uit mijn platencollectie : Van Halen !

 1. Matroos Beek zegt:

  De versie van The Kinks vond ik beter. Ik was niet echt een fan van Van Halen.

 2. die gaan er wel hard tegenaan Suske

  prettige zondagavond

 3. Karel zegt:

  dat zette ik al vlug weer uit 🙂

  ja we troffen het bij de olifanten , prachtig om te zien

  fijne avond groet

 4. Bertie zegt:

  Niet mijn band, ds te meer van de oudste.

 5. Kakel zegt:

  The Kinks! Oh, sorry, nu verknal ik een beetje je feestje en dat was niet m’n bedoeling.
  Ik heb een leuke herinnering aan Van Halen omdat de geschiedenisleraar van Havo4/5 een hekel had aan de uitspraak: Status Quo Steetus Kwo. Dat moest Staaatus Kwo zijn. Je raadt het al: als je een leraar z’n zwakke punt ontdekt (-:

 6. Rebbeltje zegt:

  Ha ook ik ga voor de versie van de Kinks 🙂

 7. Dat is alweer een tijdje geleden dat ik deze gehoord heb van ze. Ik heb er weer van genoten.

  Love as always
  Di Mario

 8. Leuk! Ik ken Van Halen niet zo goed, de band bedoel ik, Eddie was een schoolvriendje van me (wacht even checken… okay, hij zat twee klassen hoger dan mij) maar David Lee Roths borsthaar maakt veel zo niet alles goed. De versie van de Kinks is valser (The Kinks combineerden proto-punk met wonderlijk mooie melodieen) maar ik vind de gitaarsolo van Eddie beter. Goeie platenkast weer!

 9. Het gebeurt niet zo gek vaak, maar vandaag heb je dan toch weer eens een band gekozen waar ik niks van in platenkast of digitaal archief heb. Als ik het al eens hoor, dan vind ik het wel lekker om er in de juiste omstandigheden even wat op mee te deinen, maar daar blijft het bij wat mij betreft.

 10. logbankje zegt:

  Van Halen was zeker een pracht band, lekker heftig. Hans

 11. Sjoerd zegt:

  Leuk om weer eens even wat van hun te horen… Long time ago.

 12. RenéSmurf zegt:

  Nederlands fabricaat, van oorsprong dan, dus het is gewoon Van Halen en niet ven heelen.

 13. ZON-nebloem zegt:

  een plaatje om me eens te laten gaan, heerlijk!
  * Een @->- voor jou.

 14. John zegt:

  Van Van Halen heb ik al het werk met David Lee. Met Sammy vond ik er niets aan. De eerste langspeler was voor die tijd zeker een meesterwerk. Nu zouden ze er geen hoge ogen meer mee gooien maar omdat ik er toen al kennis mee maakte blijft het goed. Muziek is wat dat betreft tijdloos.

 15. Hilde zegt:

  Bij Van Halen denk ik in de eerste plaats aan ‘Jump’. Daarop heb ik me vroeger echt uitgeleefd.

 16. Dit is niet zo mijn genre moet ik bekennen. Ik vind dit vooral heel lawaaiig.

 17. Dit zijn gitaarklanken waar Henkie vroeger helemaal van uit z’n dakje ging ……. en eigenlijk geniet ik nog steeds van deze ouwe rockers 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.