Uit mijn platencollectie : King Crimson !

King Crimson is een Britserockband rond gitarist Robert Fripp. De band werd opgericht in 1969 en geldt als een van de uitvinders van de progressieve rock. De carrière van de band wordt regelmatig onderbroken door wisseling van personeel; ook wordt de groep regelmatig opgeheven om even regelmatig weer van start te gaan.  Dit jaar vier de groep haar 50ste verjaardag.

Hun debuut uit 1969 zit in mijn collectie en uit deze plaat heb ik het titelnummer gekozen. Bij het grote publiek is de groep niet zo gekend. Wees dus niet verbaasd dat je nog nooit iets over de groep of plaat gehoord hebt.

Verder wens ik jullie een fijne zondag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Uit mijn platencollectie : King Crimson !

 1. John zegt:

  Ik heb 1 langspeler van ze en het is een prachtige plaat. In Spotify klik ik er wel meer aan zo nu en dan.

 2. Wat een bijzondere afbeelding! Die valt niet te missen zeg.

 3. meninggever zegt:

  De naam zegt me niks. Sorry!

 4. logbankje zegt:

  King Crimson, dat is inderdaad een tijd terug, wist niet dat ze dit jaar 50 jaar bestaan.
  Dat is uniek te noemen. Hans

 5. ik moest even schrikken van die tekening Suske

  groeten

 6. Typisch symfonisch voor uit die tijd. Deze band en muziek ken ik echter niet

 7. Hilde zegt:

  Oei die naam zegt me totaal niets. Een Britse rockband uit m’n geboortejaar.

 8. Rebbeltje zegt:

  Ook voor mij een vreemde..maar wel een mooie tekening 😉

 9. Bertie zegt:

  Hier ken ik helemaal niets van, beiden zijn nieuw voor me.

 10. rietepietz zegt:

  Heb ervan genoten, doet wat denken aan Klaatu

 11. Karel zegt:

  ha die Suske
  dank je voor de reacties bij de foto’s
  ja zijn er weer veel , dan zit er vast en zeker wat moois bij hihi
  fijne middag groet

 12. Marry zegt:

  Jippie, de muziek ging hier op de blog spelen.

 13. rietepietz zegt:

  Oeps…. is dát ff schrikken van dat plaatje;-) De naam zegt me inderdaad niets, zelfs het nummer ken ik niet. en dat is een jammer want het is een geweldig nummer! Daar ga ik de koptelefoon even voor opzetten om het nog eens te horen maar dan goed!

 14. Opnieuw een band die ik ook nog steeds wel kan waarderen, Suske. Ik houd op zijn tijd wel van een stevig stukje symfonische rock. Zelf heb ik het album “Red” met o.a. het epische “Starless”.

 15. Frank-103 zegt:

  Nee, dit zegt mij niks, je beschrijving niet en het liedje ook niet. Penibel?

 16. Sjoerd zegt:

  Ik luister, maar er komt geen enkele herkenning in me op…

 17. Karel zegt:

  mogge Suske
  inderdaad mij zegt de naam niets
  maar je weet wel dat , dat voor mij normaal is 🙂
  fijne zondag groet

 18. Zon-nebloem zegt:

  mij zegt het niets, al zijn wij ongeveer even oud denk ik
  toch fijn om eens te horen
  Een @->- voor jou.

 19. Matroos Beek zegt:

  Ik herinner mij de naam zeker, ergens in de verte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.