Uit mijn platencollectie : The Beatles !

Maar wie was die verdomde walrus? Op het album staat niet aangegeven wie het nummer zingt. In het tekstboekje valt onder de titel de tekst ‘No You’re Not’ te lezen. Onder fans van John Lennon en Paul McCartney barstte een hevige strijd los over wie zich de walrus mocht noemen.

Lennon-fans beweerden dat John het was, omdat hij piano speelt in het nummer, iets wat McCartney niet kon. McCartney-fans vonden dan weer dat Macca de walrus was, omdat een walrus geen bril draagt en Lennon wel.

Wat zeker is, is dat John Lennon het nummer schreef als een combinatie van drie songs. ‘I am the walrus’ blijft een bizarre trip, zowel muzikaal als tekstueel. Lennon vervolledigde de tekst met een rist nonsensikale woorden toen hij vernam dat een leraar van zijn oude lagere school zijn leerlingen teksten van The Beatles liet analyseren.

Het originele artikel kan je hier lezen.

Verder wens ik jullie een fijne zondag.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Uit mijn platencollectie : The Beatles !

 1. Karel zegt:

  mogge Suske
  een mij zeer bekende band
  maar dit nummer lijkt me onbekend

  fijne zondag groet

 2. Matroos Beek zegt:

  Dit ken ik helaas niet Suske. The Beatles wel, maar niet dit nummer.

 3. Bertie zegt:

  Dit is voor mij ook nieuw, ik kan je geen uitsluitsel geven.Een aparte song.
  Een aparte song, het waren kunstenaars.

 4. Zon-nebloem zegt:

  ik ken het ook niet, ze draaien altijd de bekende liedjes, dat heb ik al gemerkt
  Een @->- voor jou.

 5. Frank-103 zegt:

  Ik ben nooit zo gek op de Beatles geweest, zelfs de film Yesterday die nu in de bioscoop draait ben ik niet met de familie mee gegaan, ondanks een bezoek aan de mc op weg naar huis. Geen beatles dus voor mij!

 6. Ik had geen echt oor voor hen want luisterde meer en meer naar Franse – en Nederlandse muziek maar vandaag de dag leer ik hen ook beluisteren en met die plaat van jou heb ik nieuwe kennis vergaard.

 7. Rebbeltje zegt:

  Het is in ieder geval leuk om te luisteren
  Groetjes

 8. Sjoerd zegt:

  Dit is na Sgt Peppers ook een van de betere albums van de Beatles. Ik heb overigens alle albums dacht ik.

 9. Beatles, die kunnen ook altijd en overal.

  Love As Always
  Di mario

 10. rietepietz zegt:

  Hier doe je me echt een plezier mee, heerlijk nummer en wie de walrus is zal me worst wezen, Het staat hier ook nog in de platenbak .

 11. Marry zegt:

  Dit nummer ken ik wel. Mooi. Een van de betere. En ik ben bepaald geen Beatles-fan. Ja, revolutionair, geniaal die Beatles. Leuk voor per ongeluk eens op de autoradio. En die staat meestal uit.

 12. Ze hebben vast grote invloed gehad op de ontwikkeling van de muziek maar ik ben er nooit echt fan van geweest. Dit nummer is mij ook onbekend

 13. logbankje zegt:

  Ik was een fan van The Beatles, niet van de rolling Stones. Hans

 14. RenéSmurf zegt:

  Die band kent iedereen, en ik ken niemand die er niks aan vindt.

 15. wie kent de Beatles niet?

  maar dit nummer, ken ik helemaal niet

  groeten

 16. Villasappho zegt:

  Dit nummer is mij ook o.

 17. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.