Smullen.

20190606_151238

Beetje bij beetje wordt alles in gereedheid gebracht voor de kermis van het lange Pinksterweekend. Zoals altijd staan er één of meerdere kramen met lekkers. Vroeger zou ik er zonder nadenken op afgegaan zijn en me tegoed gedaan hebben aan braadworsten, hamburgers, friet of oliebollen.

Met het verstrijken van de jaren werd mijn cholesterol er niet beter op, ook al ging ik regelmatig sporten. Dan maar op doktersadvies een pilletje. Mijn bloeddruk was steeds ok, zelfs een beetje aan de lage kant. Verder wat op mijn voeding letten wat ik nog steeds doe : weinig of geen dierlijk vet of vlees. Veel groenten en water in plaats van alcohol of frisdrank.

Daar ik sedert enkele weken last had van duizeligheid ging ik op aandringen van mijn baas even langs bij de dokter. Tot mijn verbazing stond mijn bloeddruk redelijk hoog (16 of zoiets) en ook mijn hart klopte veel te snel. De dokter schreef een betablokker voor. De dag erop naar mijn peut die vond dat het door stress zal komen.

Nu vraag ik me af of het nog verantwoord is om na het werk even bij zo’n “smulkraam” langs te gaan. Het zal eerder een suikervrij, vetvrij avondmaal thuis worden vermoed ik.

Groetjes;

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Smullen.

 1. Toch maar thuis… eerst moet het weer een beetje hersteld zijn in je lichaam.

  Love As Always
  Di mario

 2. Matroos Beek zegt:

  Ja Suske, dat zijn de kwaaltjes die komen met de jaren. Ook ik neem iedere dag mijn cholesterolpil en een lichte bètablokker, niettegenstaande ik zeer gezond en bewust eet en geen overgewicht heb. Het is erfelijk bij mij. Mijn moeder heeft het ook. Ondertussen werd ze 96 met de pilletjes. Blij dat ze bestaan!

 3. Sjoerd zegt:

  Af en toe eens een uitspatting moet kunnen. We moeten wel doorgaan met leven…

 4. ms zegt:

  Ach, je moet datgene doen waar je je goed bij voelt. Maar je gezondheid duurt langer dan het plezier van zo een smulkraam.

 5. John zegt:

  Voor mezelf maak ik de keus om niet zulke troep te eten. Ik hoef dan ook geen pilletjes te slikken voor van alles. Mijn bloeddruk is optimaal en mijn cholesterol is perfect.

 6. omabaard zegt:

  Met dat pilletje kan je nu misschien juist wėl een paar smoutebollen eten😉.

 7. Oliebollen lijken me dan inderdaad niet verstandig….

 8. Karel zegt:

  mogge Suske
  dus wat minder tot geen van al dat lekkers , heel verstandig
  zo verstandig zou ook ik moeten worden , heb last van overgewicht
  maar bij de laatste controle bleek , cholesterol en andere waarden goed te zijn , als ook de bloeddruk , enkel de leverwaarden wat te hoog

  oppassende groet

 9. Bertie zegt:

  Af en toe een dwarse daad, nou en? Alleen met de kermis en kerstmis, zou dat echt kwaad kunnen?

 10. Het is natuurlijk wel verleidelijk, maar beter nu even niet Suske.

 11. Ik heb mezelf ca. 2 maanden geleden ook op dieet gezet. Zonder extreem anders te eten, ben ik sindsdien ben ik 5 kilo afgevallen en daar voel ik me prima bij. Af en toe eens lekkere ondeugende versnapering kan geen kwaad, maar je moet er geen gewoonte van maken, denk ik.

 12. Rebbeltje zegt:

  Heerlijk voor een keer…al eet ik ze 2 x per jaar
  Met oud en nieuw en kermis
  Denk dat jij het toch beter bij de citroenen kan houden als ik dit zo lees 😉

 13. rietepietz zegt:

  Het is als met alles, met mate is er voor alles wel een optie. Spanningen doen de gezondheid geen goed dat klopt, zelfs al leef je verder hyper gezond dan nog kan je bloeddruk kuren krijgen. Aan sommige stress kun je ook niet makkelijk iets veranderen, en je hebt met Eva nogal wat meegemaakt!

 14. marjolijn1 zegt:

  Af en toe moet dat toch een keertje kunnen…!

 15. Bloeddruk, stress… Ik weet eigenlijk niet of dat veel te maken heeft met een smoutebol meer of minder. Stel, je wordt zo gelukkig van die enkele ‘foute’ snack op de kermis dat je stressniveau alleen daarvan al flink zakt, is dat dan geen goed medicijn?

 16. Met een oliebol gebakken in de juiste olie lijkt me weinig mis, en wat te denken van een volvette zoute haring ? lijkt me zeer gezond. Hamburgers en worsten zijn natuurlijk niet gemaakt van vlees maar van rotzooi. De kleffe rommel kan je beter laten staan ……… maar vooruit. Eén keer per week mag je zondigen 🙂

 17. joke_dev zegt:

  Ja ééntje af en toe, maar ik begrijp het hoor Suske.

 18. Inge David zegt:

  Dat is toch moeilijk om neen tegen te zeggen !
  De geur en anderen zien smullen is toch lastig !
  Ne keer zondigen zou toch geen probleem mogen zijn !
  Hopelijk staat en hangt alles goed vast … want ze voorspellen felle wind voor morgen !
  Geniet van je weekend Suske !

 19. logbankje zegt:

  Nou kermis en smulkramen komen niet meer in mijn leven voor, hoe ouder hoe sneller het gewicht toe neemt en hoe moeilijker het is dat weer kwijt te raken. Hans

 20. Gun jezelf eens een “uitstapje ” op iets zoets Suske . Als je sowieso gezond eet kan het voor een keer geen kwaad. Het zal eerder stess gerelateerde zaken zijn die dit veroorzaken.

 21. Villasappho zegt:

  Ik word niet zondig van die vette dingen. Misschien 2 in de winter. Hou het allemaal maar in de gaten met die hoge bloeddruk.

 22. hanry zegt:

  Tja, het is een late reactie van mij.
  Maar ik zou die kraam nog even omzeilen.
  Het is natuurlijk heel verleidelijk om toch zo’n lekker hapje te gaan halen.
  Maar ik zou nog even wachten tot het wat beter gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.