Stemplicht

Greet schrijft

Ja we moeten weer gaan stemmen.
Of stemplicht nu beter is dan stemrecht? dat weet ik niet.
Wat ik wel weet is dat onze dochter voor de eerste maal moet stemmen voor Vlaams, federaal en Europees parlement.

Toen de stembrieven er waren vroeg ze wat is dat eigenlijk allemaal. Eerlijk waar opgezocht en een website gezocht en gevonden waar dat duidelijk wordt. Ik heb nog niet een moment gevonden om haar dat duidelijk te maken. 26 mei.

MAAR en dat vind ik dus HEEL BELANGRIJK.
Gisteravond zei ze ja, ik weet voor wie ik ga stemmen. Vlaams Belang, door een bericht dat circuleerde op fb over dierenrechten.
Sorry maar dit kan dus NIET voor ons. Extreemrechts, extreemlinks voor wat het is hier geen optie. Extreme opvattingen tout court.
Het zat mij zo hoog dat ik dat ik de man van een vriendin -die weet wat autisme is-  die als locale politicus bewezen heeft  dat hij betrouwbaar is heb gebeld.
Ik wil maar zeggen de naiviteit van Eva?

De sluwe technieken via sociale media. Want dierenrechten zijn enkel belangrijk voor extreemrechts als het te maken heeft met ritueel slachten voor moslims.
Van wie er uiteraard ook meer dan genoeg extremisten bestaan.
mvg
Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Stemplicht

 1. JasMien zegt:

  Ik ben er ook nog niet uit hoor wie mijn stem zal krijgen … wie is en doet goed? Wie oh wie …

 2. Inge David zegt:

  Ik heb er ook nog niet veel aan gedacht !
  Straks zit de brievenbus weer vol met foldertjes !

 3. Karel zegt:

  ha die Greet
  daar heb je goed aan gedaan
  alles wat extreem is , of dat nu R of L is , is verwerpelijk 😦

 4. Ook ik ben er nog niet uit, ik ken die lui niet eens.

 5. Bertie zegt:

  Sluw zijn ze, bepaalde partijen. Heel begrijpelijk de Eva die kiest, dat doen trouwens ook veel andere mensen.

 6. Sjoerd zegt:

  Ik oordeel niet over mensen die stemmen, maar stem altijd groen. Ik zou zeggen geef haar een alternatief. Hier hebben we een groen linkse partij en een partij voor de dieren.

 7. Matroos Beek zegt:

  Extreem is nooit goed.
  Ik ben voor stemrecht en tegen stemplicht. Wie het recht heeft om te stemmen maakt weloverwogen keuzes. Wie MOET stemmen, stemt zomaar raak als hij er niet over nagedacht heeft of totaal geen mening heeft of geen vermogen heeft om erover na te denken.
  Mijn moeder is 96 en sterk vergeetachtig (dat lelijk woord beginnend met een D wil ik niet gebruiken uit respect voor haar). Tot daar. Zij is dus VERPLICHT om. te gaan stemmen. Dat vind ik echt niet kunnen. De dokter heeft een attest geschreven waarin staat dat zij om medische redenen niet kan stemmen. Zoals mijn moeder zijn er nog velen… Niet iedereen heeft kinderen die voor hen de dokter aanspreken en een attest vragen.
  Ook op school hoor ik dat veel achttienjarigen lukraak iets op de stembrief zetten omdat ze MOETEN. Soms is hun vader of moeder of vriend extreem in gedachtengoed en volgen ze die gewoon omdat ze er zelf helemaal niet uit zijn.
  Vanuit mijn ervaring ben ik er dus van overtuigd dat stemmen een recht moet zijn, geen plicht.
  Dit gezegd zijnde wens ik jou een heel fijn weekend!

 8. Eerlijk gezegd vertrouw ik enkel een dode politicus. Of het nou rechts of links is

 9. Karel zegt:

  de schoenen staan klaar
  het wordt genieten al daar
  fijne avond groet

 10. Goed dat je daarover met Eva in gesprek gaat. Extreme partijen als Vlaams Belang hebben er een handje van om in te spelen op bepaalde gevoelens en sentimenten waar mensen als Eva helaas snel in trappen. Veel sterkte en wijsheid gewenst!
  En verder sluit ik me bij Matroos Beek aan, ook ik stemrecht verre de voorkeur boven stemplicht.

 11. omabaard zegt:

  Zelf kies ik voor stemrecht. Geen plicht.
  De mensen krijgen inderdaad vaak een verkeerd beeld via de media. Schande

 12. ik zou er me niet te druk over maken..
  men lijkt ons u wel de hemel op aarde te beloven, maar achteraf doen ze het toch anders..
  wat niet belet, dat ik er wel klaar tracht in te zien

  groeten

 13. logbankje zegt:

  Stem plicht is niet in Holland, maar het gevolg is dat vele niet gaan stemmen.
  Uiterste zijn nooit goed om op te stemmen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 14. Henk heeft wel een punt. Extreem is nooit goed.

  Love As Always
  Di mario

 15. Zon-nebloem zegt:

  ik weet nog niet op wie ik ga stemmen, het interesseerd me niet, zeker als ik nu al die al die beloftes weer hoor…..ik stem het liefst ongeldig
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 16. Rebbeltje zegt:

  Wat een mooi schrijven van Bea/Matroos
  Gelukkig is er hier geen stemplicht maar ik voel me wel verplicht…
  Fijn weekend

 17. terrebel zegt:

  Zo werkt dat met populisten: wat ‘populair’ is onder de kiezers vinden populisten opeens ‘zeer belangrijk’. Daarom was Forum voor Democratie voor een uittreden uit de EU van Nederland ‘want de bevolking wil dat’. Toen na het Brexit debacle bleek dat 80% van de Nederlanders nu tégen een ‘Nexit’ is is het stuk over Nexit opeens verdwenen van de website van FvD. Een ander kenmerk van populisten: zij roepen maar wat maar het komt zelden tot nooit tot daden. Zo zit Geert Wilders als decennialang op het pluche in Den Haag maar heeft hij letterlijk niet één enkel wetsvoorstel erdoor gekregen. Met zijn grote mond over ouderenzorg en hulp aan minima heeft hij in al die jaren niet één concreet haalbaar voorstel gedaan om ouderen of minima daadwerkelijk te helpen. Maar zijn achterban vindt het allemaal prima ‘want wat hij zegt vind ik ook’. Ja, kunst. Hij praat alleen maar na wat volgens hem ‘het volk’ wil. Net als Baudet, Le Pen, Farage en al die andere populisten.

 18. meninggever zegt:

  Wij kennen geen stemplicht. Het resultaat is er naar. De politiek verloor aan geloofwaardigheid. Mensen stemmen soms ‘strategisch’ ze willen de politiek ‘iets duidelijk maken’. En dus stemmen mensen populisten op links en rechts die van alles en nog wat beloven en beweren. Soms bewezen onjuist of niet uit te voeren. Het is wel goed dat die stromingen er zijn. Ik ben fel tegen stromingen die in dienst staan van buitenlandse mogendheden of godsdienst. Zoals in Nederland het Turkese DENK dat de agenda van de dictator in Ankara volgt en de meest vreselijke dingen beweert over ons Nederlanders. Dat er partijen roepen dat we uit de EU moeten is voor mij net zo idioot als zij die menen dat open grenzen en iedereen uit de hele wereld een uitkering en woning verschaffen een ultiem doel is. Populisme is dus van beide kanten verneembaar. En soms verbloemt men dat door keurige frasen. Zoals dat men pro-Palestijen is. Daarmee Israel wegzettend als dictatuur, maar onderwijl Hamas en andere terreurgroepen steuntjes in de rug gevend. Of zelfs geld. Abject heet in NL gewoon democrastisch soms. Het is een mijnenveld om daar de juiste te vinden die straks in Europa het beste met jou als burger voor heeft. Overigens dik betaald! Bedenk maar eens dat een beetje bestuurder van de EU een half miljoen opstrijkt. Best geld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.