Ondertussen in de klas van Meester Pilchard.

de avonturen van Nonkel Juul en de rest van het dorp.

Het is een druilerige maandagmorgen. Meester Pilchard is druk bezig zijn leerlingen de geschiedenis van het dorp gedurende de tweede wereldoorlog uit te leggen. Hoe de soldaten door de straten marcheerden. Tanks die op het kerkplein gestationeerd waren en bommenwerpers die rakelings over de kerktoren vlogen. Marcherend gelijk een duitse soldaat loopt meester Pilchard van de ene kant naar de andere kant van de klas. Ja ja dat waren harde tijden. Zoiets kan de jeugd van tegenwoordig zich niet meer voorstellen. Het eten was op rantsoen en sโ€™avonds mocht niemand zich op straat bevinden op straffe van cachot of erger. Voor hangjongeren zou er geen plaats zijn moest dit nu nog zo zijn.

Verveeld kijkt Bieke naar buiten. Nonkel Juul kan leuker vertellen over den oorlog. Die heeft dat allemaal meegemaakt. Dus niet uit boeken geleerd zoals dien vervelende meester Pilchard. Bieke ziet iets bewegen in de straat. Ze kanโ€ฆ

View original post 233 woorden meer

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ondertussen in de klas van Meester Pilchard.

  1. Matroos Beek zegt:

    Zomaar terug in de tijd voor even… mocht dat toch kunnen…

  2. Rebbeltje zegt:

    Tegenwoordig hebben we ook hangouderen ๐Ÿ˜‰
    Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.