Uit mijn platencollectie : Badfinger !

2018-04-21_08-41-46

Badfinger was een van de eerste Britse powerpopgroepen. Hun grootste populariteit hadden ze begin jaren zeventig, tot de dood van leadzanger Pete Ham in 1975. De groep had hits met Come and get itNo matter what en Day after day, maar is vooral bekend van zijn tragische geschiedenis die wordt gekenmerkt door slechte promotie, oneerlijk management en de zelfmoord van twee leden. Hun nummer Without you werd wereldberoemd in de uitvoeringen van Nilsson en Mariah Carey.

Voor jullie heb ik Day after Day van onder het stof gehaald.  De slidegitaar is bespeeld door George Harrison van the Beatles die ook voor de productie instond.

 

Fijne avond, zondag of wat dan ook wanneer u dit leest.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Uit mijn platencollectie : Badfinger !

 1. Karel zegt:

  naam zegt mij niets , maar het nummer klinkt toch wat bekend
  fijne avond groet

 2. Naam en nummer zegt me niets Duidelijk dat mijn moeke in die tijd er geen fan van was.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Sjoerd zegt:

  Ik kan me dit nummer en zijn geschiedenis nog vaag herinneren.

 4. Bertie zegt:

  Ook hier zegt de naam me niets, de plaat ken ik wel maar was er niet stuk van.
  De trieste geschiedenis kan ik me ook niet herinneren.

 5. Net als hierboven (-onder) ken ik het liedje wel maar wist ik niet meer welke band er verantwoordelijk voor is geweest. Nu dus wel weer. Het filmpje is grappig, zo’n typische jaren 70 budget ding. Je had in die tijd de Nederlandse groep Lucifer, die liepen in het filmpje bij House for sale een beetje langs de Zaan. 🙂

 6. logbankje zegt:

  Denk dat de buren nu ook weten welke plaat je hebt uitgekozen. Hans

 7. Zonder echt een fan van Badfinger te zijn, vind ik dit toch wel een erg lekker nummer.

 8. Matroos Beek zegt:

  Dit zegt me helemaal niks. Duidelijk iets gemist…

 9. Zon-nebloem zegt:

  dit liedje zegt me echt niets….
  Ik heb alles gelezen dus ik wens je ook een fijne zondag
  Een @->- voor jou

 10. Yova zegt:

  Ik ken deze bands niet. Wel eens leuk om te luisteren naar deze muziek. Deze naam zegt mij niks.

 11. Badfinger.. de naam alleen al voorspelt niet veel goeds .

  toch een mooi nummer

  prettige zondag

 12. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske.
  Zelf was ik deze groep helemaal vergeten, bedankt dus voor dit logje en het mooi streepje muziek!

 13. Op en top Flower Power

 14. Rebbeltje zegt:

  Puur nostalgie voor mij…

 15. Villasappho zegt:

  Nooit van gehoord ik ga eens even rondneuzen naar meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.