Nostalgie !

(uit het Grieks: nostos = terugkeer en algos = droefheid, pijn, lijden) is het gevoel iets belangrijks of dierbaars te zijn kwijtgeraakt. Dit uit zich in heimwee naar het (persoonlijke) verleden.

Als ik met de auto de baan op ben staat de radio meestal op Nostalgie. De ene oude hit na de andere komt voorbij.  Sommige herinner ik me nog, maar er zitten er ook tussen die ik vergeten ben.  Gisteren was ik weer eens onderweg met de auto en toen hoorde ik een nummer dat me op het eerste gehoor niets zegt maar hoe langer ik luisterde des te meer ik het me herinnerde. Ik heb een display in de auto waarop de naam van de artiest en het nummer te lezen zijn. Zo kan ik het ook makkelijker onthouden. Thuis even op youtube en vond dit :

Volledig vergeten dus totdat ik het weer op de radio hoorde.

Ligt het aan mij of is er tegenwoordig weinig nieuws op de radiozenders te horen. Zelfs Stubru die altijd fier beweert dat de nieuwste hits eerst bij hen te horen zijn speelt veel oude hits. De tijd van regelmatig nieuwe hits en artiesten op de radio lijkt voorbij. Of heb ik het mis en word ik gewoon te oud voor de jongste ontwikkelingen op gebied van muziek ?

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op Nostalgie !

 1. Matroos Beek zegt:

  Ik vrees dat het het laatste is… bij mij in ieder geval. Ik ben niet meer mee…

 2. dit is typisch zo’n track die nooit meer is gehoord nadat het de hitlijsten heeft verlaten.

 3. Dit is bijzonder! Wat jij en Henk zeggen, zo’n liedje dat verdwijnt uit het collectieve geheugen, en ook uit mijn actieve geheugen, maar als je hoort kan je het zo weer meezingen. Mooi liedje ook, hoor ik nu! En gek genoeg ontroert het me ook. Ik ga Freddie onthouden.

 4. rietepietz zegt:

  Lekker nummer, ik herinner het me wel maar had er geen naam bij. Volgens mij wordt er inderdaad weinig echt nieuwe muziek gemaakt en wát er is is meestal onder de rappers, niet zo mijn ding.

 5. nu herinner ik me het wel Suske..

  maar over het algemeen heb ik daar geen goed geheugen voor…

  de muziek staat wel altijd aan, bij het rijden

  groeten

 6. Karel zegt:

  ha die Suske
  ik luister nooit radio , ja vroeger in de auto wel
  maar dit lied klinkt zelfs mij bekend , zonder namen , dat wel

  ik kan nu al bijna 4 jaar met dit smerige weer een pyjama dag houden
  en het bevalt me goed 🙂

  fijne avond groet

 7. ms zegt:

  Het laatste Suske, echt wel. Maar Freddie Aguilar met Anak was ik niet vergeten, die staat op mijn fiets usb stick.

 8. Nieuwe nummers worden wel gemaakt, maar ik denk dat dat niet voor ons gemaakt wordt. Deze nummers klinken beter in de oren. Daar moeten we het maar mee doen dan.

  Love As always
  Di mario

 9. Frank-103 zegt:

  Dit nummer ken ik nog, maar ik zal het zelf niet aanzetten, niet boeiend genoeg. Ik luister ook nieuwe muziek, xite staat hier regelmatig aan, en artiesten als iggy azalea staan op de usb in de auto.

 10. Bertie zegt:

  Ja, even denken en het komt terug.
  Ik weet niet veel van de huidige muziek, het is van een generatie die de mijne niet is.

 11. Sjoerd zegt:

  Een heerlijk nummer om weer eens terug te horen…

 12. RenéSmurf zegt:

  Tegenwoordig moet alles eerst door een commissie en experimenteren mag niet meer, dus in mijn auto draai ik podcast van Ronflonflon, daar krijg ik nooit genoeg van.

 13. omabaard zegt:

  Radio Nostalgie hoor ik graag. Nu begrijp ik waarom😉.
  Van nieuwe muziek ken ik eigenlijk bitter weinig.

 14. Rebbeltje zegt:

  Voor mij ook nostalgie bij het horen van het lied…
  Denk zelfs dat er een vertaling van is…in andere taal
  Zo bekend klinkt het

 15. Rebbeltje zegt:


  Zelfs een nederlandse versie…

 16. Dat klinkt me meteen bekend in de oren … volgens mij is dit zo’n ‘One hit wonder’.
  Of er nog nieuwe muziek uitkomt …? Vast wel, maar aan mij gaat het ook vrijwel helemaal voorbij. Maar ik mis het eerlijk gezegd ook niet echt, met de zogenaamde ‘ouwe lullen muziek’ kom ik mijn dagen ook prima door.

 17. ZON-nebloem zegt:

  nu ik het hoor, heken ik het onmiddelijk…
  maar het is idd lang geleden
  Een @->- voor jou.

 18. John zegt:

  Ik luister naar een Zweeds of Canadees kanaal, en daar draaien ze ook nog steeds nieuwe muziek. Het zijn wel rock kanalen en rock en metal zijn nog steeds erg in beweging.

 19. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske.
  ook ik heb de indruk dat de muzikale scene niet meer de knappe hits oplevert wat vroeger wel het geval was. Noem het voor mijn part nostalgie of steek het op de ouderdom maar de perceptie blijft waar…

 20. meninggever zegt:

  Bekend nummer. Artiest kwam van de Filippijnen volgens mij. Is echt een werdhit geweest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.