Tijd van het jaar !

2016-10-31_11-35-03

Het winteruur werd afgelopen weekend ingevoerd. De avonden zijn donkerder geworden. Vandaag veel regen; wind en grijze lucht.  De kinderen hebben nu herfstvakantie en zijn bezig met Halloween.

Voor sommige mensen is deze periode van het jaar helemaal niet leuk.  Zo was ik afgelopen zondag bij iemand die begin dit jaar zijn moeder verloren heeft. Geheel onverwacht kwam ze te overlijden. Momenteel heeft hij het moeilijk. Hij voelt zich down.  Zijn vriendin en de kinderen kunnen hem niet vrolijk maken.

Zo zullen er nog velen zijn. Overmorgen 1 november trek ik met mijn moeder richting kerkhof waar haar moeder en mijn vader begraven liggen. T’is te zeggen haar moeder begraven, mijn vader uitgestrooid. In de namiddag zijn we (Greet, Eva en ik dus ) bij mijn schoonbroer op de koffie. Dat zal de sfeer wat luchtiger maken.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Tijd van het jaar !

 1. de tijd van het jaar..
  dat mag je wel zeggen Suske.
  de dodenherdenking roept voor velen herinneringen op wat aanleiding geeft tot emoties…
  en vrolijk wordt men daar niet van

  groeten

 2. ms zegt:

  Een echte herfstdag, met regen tegen de ruiten en de hevige wind.

  Herfstavonden zijn echte wel gezellig.

 3. Bertie zegt:

  Om somber van te worden. Herdenking, donkerte. Tijd voor extra kaarsen op tafel.

 4. Verreweg de meeste mensen vinden de korte dagen niet zo leuk. het weinige daglicht is funest als je gevoelig bent voor winterdepressies

 5. Matroos Beek zegt:

  En een knetterende haard.

 6. fietszwerver zegt:

  ja Suske
  donker en nat weer ook hier vandaag
  ik ken die herdenking op 1 november niet
  ik hoop dat jullie een fijne en wat vrolijke dag hebben ondanks deze herdenking
  fijne avond groet

 7. Weinig zon, korte dagen, kou en minder gezelligheid om je heen. Ik kan me voorstellen dat het voor die mensen geen leuke periode is.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Sjoerd zegt:

  Ook dit weer hoort erbij, ik ben blij dat er nu weer eens wat regen valt.

 9. John zegt:

  Het hoort bij het leven en we weten dat het zo voorbij kan zijn, maar ik heb begin dit jaar mijn nicht verloren. Samen opgegroeid, en 2 jaar jonger dan mij. Dat heeft er ook goed ingehakt. Zeker omdat ze meer een vriendin was. Dood heeft altijd iets akeligs.

 10. RenéSmurf zegt:

  ja, maar ook als het prachtig mooi weer is is het verliezen van iemand kut, dan speelt het weer geen enkele rol.

 11. logbankje zegt:

  Het is inderdaad wennen aan de wintertijd, ook in het verkeer was het te merken zag ik op het nieuws.
  Iemand verliezen is altijd erg verdrietig, heeft tijd nodig om het te verwerken.
  Belangrijk is het dat er mensen om je heen zijn die je helpen met verwerken. Hans

  ot, had op de kaart gezien dat u heel dichtbij woont, maar zou allemaal voor mij te veel worden.

 12. perdebytjie zegt:

  Gelukkig skyn die son hier en die dae is lank. Ons vier ook nie Halloween nie. Dit word net op klein skaal gedoen deur min mense. Dus is Oktober en November heerlike maande in SA. Sterkte met al die Herinneringe.

 13. ZON-nebloem zegt:

  ik ben al even thuis en heb tijd genoeg, dus ik ben maandag al naar het kerkhof geweest
  morgen is een gewone dag voor me
  Een @->- voor jou.

 14. marjolijn1 zegt:

  Ja, de donkere maanden van het jaar zijn weer begonnen.
  Tijd voor extra lichtjes…!

 15. JasMien zegt:

  Maak er ondanks het bezoek aan het kerkhof toch een fijne dag samen van!

 16. bentenge zegt:

  It is part of life maar niet het leuke deel.

 17. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ja regen zat gister , al klaarde het in de middag wel wat op
  vandaag maak ik hier achter een boswandeling 🙂
  geniet de dag

 18. Koen zegt:

  Het bezoek aan het kerkhof van mijn roots zal ik in gedachte doen. Ik schrijf geregeld over hen die daar begraven liggen. Dat zijn mijn figuurlijke ‘Allerzielen-bloemen’.

 19. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske.
  Ik geloof het best dat veel mensen troost zoeken in het bezoeken van het graf der dierbare overledenen. Zelf heb ik er achter niets mee, ik bewaar ze liever in mijn hart zodat ze tot mijn eigen dood blijven leven…

 20. Yova zegt:

  Gisteren was veel regen gevallen. Nu prachtig weer geworden. Foto zoekt troost om bezoeken van overledenen. Sterkte om overledenen bezoeken.

 21. Die donkere en regenachtige korte dagen zijn ook niet zo mijn ding.
  Hier in het noorden was het ook even een paar dagen echt herfst. Vandaag leek het echter alweer oorjaar, we hebben – met een bodywarmer aan, dat wel – een tijdje heerlijk in de zon gezeten.

 22. rietepietz zegt:

  Als je gevoelig bent voor die donkere dagen is dat best lastig. Maar overledenen kunnen op ieder willekeurig moment aan denken en gedenken!

 23. meninggever zegt:

  Overdenken hoe relatief alles is komt vanzelf als de dagen weer korter en donkerder verlopen. We lenen tijd van de natuur om ons bestaan in op te bouwen en te worden of zijn wie we zijn. Maar als je eenmaal over de helft bent komt de eindmuur in zicht. Zonder wetenschap wat er achter steekt. Los laten is heel belangrijk, anders stap je gefrustreerd die grens over of de poort door…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.