Cartridges !

2018-09-08_03-13-34

Een tijdje terug kocht ik een nieuwe printer. De oude had duidelijk zijn of haar tijd gehad.
Die nieuwe kocht ik op aanraden van zoonlief via het internet voor de ronde prijs van 25 euro. Deze kreeg ik netjes aan huis geleverd. Naast de printer zaten zat er ook nog een cd of dvd met handleiding en installatieprogramma’s bij  en tevens twee cartridges, één voor zwart en één voor de kleuren.

Vandaag bleek zwart en kleur opgebruikt. Even naar de winkel voor nieuwe. Een enthousiaste medewerkster komt me tegemoet. Met een brede smile op haar gezicht legt ze me uit dat ik korting krijg doordat ik die twee cartridges terugbreng. Eerlijk gezegd had ik ze bij me om uit te kunnen leggen wat ik zocht, maar dit terzijde. Voor de ene krijg ik 25 cent korting en voor de andere 50 cent. Zo hoef ik slechts nog 51 euro en 15 cent te betalen. Hoera dus.

Als ik me bedenk dat ik voor de printer 25 euro betaald heb en voor de inktpatronen 51 euro dan had ik misschien beter een nieuwe printer met alles er op en er aan gekocht en de huidige naar het containerpark gebracht. Dan besef je goed hoe het komt dat we in een wegwerpmaatschappij leven.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Cartridges !

 1. Rob Alberts zegt:

  Wat een verhaal …..

  Duurzame groet,

 2. fietszwerver zegt:

  weet je zeker dat die je kocht een hele nieuwe was , of in ieder geval van deze tijd

  print groet

 3. Suskeblogt zegt:

  nieuw of niet, hij doet het uitstekend.

 4. rietepietz zegt:

  Dat is een bekend gegeven, een goedkope printer is niet praktisch als je vaak iets wilt printen omdat die erg duur in inktgebruik zijn. Maar wát een korting zeg, daar kom je natuurlijk nog wel eens voor terug;-)

 5. Suskeblogt zegt:

  Voor die jonge dame ook hoor. Zo hartelijk vind je ze niet veel meer tegenwoordig. 🙂

 6. marjolijn1 zegt:

  Zo is het vaak, de printer zelf kost niet veel…. maar de inktpatronen des te meer.
  Fijn weekend.

 7. Rebbeltje zegt:

  Hoe worden we belazerd…

 8. Matroos Beek zegt:

  Het zou niet mogen… zo werkt men de massaproductie en verspilling in de hand.

 9. Bertie zegt:

  Een wereldkorting. Ik zou het op een spaarrekeing zetten.☻

 10. ms zegt:

  Dan zaten er toch geen nieuwe cartridges in?

 11. RenéSmurf zegt:

  ja, ik doe het nog altijd zonder printer, en dat gaat prima!

 12. Sjoerd zegt:

  De patronen die er standaard bij zitten hebben niet zoveel inkt in zich, en daar begint de ellende…

 13. Ja. eehhh nee, niet helemaal. Je cartridges die je kreeg bij je printer waren niet zo vol als deze die je nu gekocht hebt. Maar kleur printen is eigenlijk al uit de mode toch.

  love As Always
  Di mairo

 14. logbankje zegt:

  Het lijkt erop om een andere printer te kopen, maar in de eerste cartridges zit ook een reinigingsmiddel.
  Maar men verdiend met de verkoop van de inkt, daarom zijn de printers zo goedkoop. Hans

 15. perdebytjie zegt:

  Goeie ding dat jy die cartidges kon inruil…minder druk op die omgewing as wanneeer dit weggegooi moet word.

 16. ZON-nebloem zegt:

  ja, ik koop ook regelmatig nieuwe, dat hoort er gewoon bij als je iets afdrukt….
  Geniet van je zondag en hier is een @->- voor jou

 17. gerdaYD zegt:

  Goede zondagmorgen Suske.
  Tja, tegenwoordig kosten de cartridges een hoop geld in tegenstelling met de printer zelf.
  Je zal waarschijnlijk langer doen met die nieuwe omdat de eerste niet volledig vol waren, althans dat hoop ik voor jou.

 18. John zegt:

  Ik heb een laserprinter. Daar gaat een toner in, en daar print ik ruim 3000 a4tjes mee vol. De printer kocht ik voor 5 euro van oude mensen die een verkeerde hadden aangeschaft, en kreeg er twee toners bij 🙂

 19. omabaard zegt:

  Wegwerpdinges zijn vaak duur. Maar we kunnen er niet echt aan onderuit. Je kreeg wel een fantastische korting😊

 20. Trudy zegt:

  Ja, ik vind dat ook heel heftig, ik heb meestal meer geld aan inkt als dat mijn printer kost, ik heb vorige keer ook een nieuw printer gekocht, voordeel is wel, het is met WIFI, dat dan weer wel. het zou verboden moeten worden, zo een ding maken moet toch enorm veel arbeid kosten en materiaal. Ik heb wel eens goedkope inkt gekocht,was dadelijk mijn printer stuk.

 21. Bij printers is dat te gek voor woorden. Een bijna gratis printer en vervolgens goudgeld betalen voor de inkt.

 22. Ka zegt:

  Ik heb net een laserprinter gekocht, kan alleen zwart afdrukken. Niks mis mee. Ik was nl een beetje klaar met die dure cartridges en dochterlief print net zo makkelijk alles dat niet nodig is, toch in kleur én in de hoogste resolutie.
  Was ik klaar mee.
  Wil ze kleur? Lekker op school doen.

 23. meninggever zegt:

  Als ik het zo zie heb je een zelfde Canonprinter als ik heb staan. En die dingen kostten indertijd niet te veel geld. Nieuw van de leverancier. Maar die inktpatronen maken dat meneer Canon er nog het e.e.a. aan verdient. Zal je nog gaan meemaken dat op het moment dat je afvalinkt-reservoir vol is, je beter een nieuwe kunt kopen. Want legen van dat reservoir (hij doet het daardoor gewoon niet meer) kost meer. Paar keer meegemaakt bij meneer Canon. Maar tot dan doen ze het top. Dat is belangrijk…

 24. Een tip: in de Colruyt krijg je momenteel 20% op cartridges. Natuurlijk moeten ze passen op jou printer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.