Uit m’n platencollectie : Terence Trent D’Arby !

2018-08-25_05-58-54

Omstreeks 1987 begonnen mensen rondom mij CD’s in plaats van LP’s te kopen. Een groot aanbod was er nog niet, maar het trok mij aan. Een speler was rap gevonden en gekocht. Dan kijken in de lokale platenwinkel wat er te koop was. Weinig nieuw werk. Meestal enkele slecht op CD gezette oude platen. Toen viel mijn oog op Introducing the hardline according to Terence Trent D’Arby.   

In de jaren tachtig was hij als Amerikaans militair gelegerd in Duitsland.  Nadat hij het leger had verlaten verhuisde hij naar Londen, waar hij zijn demo-tape opnam. Dankzij deze demo kreeg hij een contract aangeboden bij CBS Records. Zijn debuutsingle If you let me stay werd direct een grote hit in Europa.

In 1987 kwam zijn debuutalbum Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby uit.  De singles If you let me stayWishing wellDance little sister en Sign your name worden wereldwijd grote hits. Voor vandaag kies ik voor jullie Dance Little Sister.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Uit m’n platencollectie : Terence Trent D’Arby !

 1. Bertie zegt:

  Vlotte plaat, heel wat anders dan Sign your name.
  Hij beweegt zich als Michael Jackson. ☻

 2. Vlinder1960 zegt:

  Die CD heb ik ook. Jammer dat-ie zo hoog in z’n bol kreeg door zijn succes. Fijne muziek.

 3. joke_dev zegt:

  Kwamen de CD’s al op in 1987? Ja in de jaren ’70 zaten we nog met grote bandopnemers…

 4. bentenge zegt:

  Fijne plaat. Heb ze ook. Zalig nummer koos je.

 5. Matroos Beek zegt:

  Mooi Suske. Daar heb ik ook heel veel op gedanst vroeger!

 6. logbankje zegt:

  Deze periode heb ik veel muziek moeten missen, dus voor mij niet bekend.
  Maar dit is een inhaalslag. Hans

 7. Rebbeltje zegt:

  Totaal onbekend voor mij maar is wel leuk om te luisteren

 8. Yova zegt:

  Deze muziek is best heerlijk muziek om te luisteren. Maar ik ken hun niet. Voor ons is niet bekend.

 9. Sjoerd zegt:

  Easy listening music. Het zit goed in elkaar, maar niet mijn stijl.

 10. ZON-nebloem zegt:

  ik ken het zeker nog, wat is dit lang geleden….
  Een @->- voor jou.

 11. John zegt:

  Volgens mij had toen der tijd iedereen deze plaat. Hij had echt succes en opeens hield het op.

 12. Zeker bekend uit mijn discotheekjaren maar niet echt mijn smaak

 13. gerdaYD zegt:

  Goede zondagmiddag Suske en ik hoop dat je weekend tot dusver je bevalt.
  Deze mooie greep uit je platencollectie bevalt mij ondertussen wel, waar is de tijd hé…

 14. rietepietz zegt:

  Nooit van gehoord en zelfs het nummer zegt me niets. Is ook niet helemaal mijn smaak dus dan is dat wel logisch.

 15. Trudy zegt:

  Heerlijke muziek. ja, die overgang van lp naar cd als de dag van gister.

 16. Frank103 zegt:

  Leuke plaat, maar de cd heb ik niet gekocht, daarvoor vond ik het niet goed genoeg.

 17. Ja ik ken hem wel. Was toen vooral gecharmeerd van het nummer “Sign Your Name”

 18. meninggever zegt:

  Ik ken hem van naam, maar om nu meteen een nummer te noemen wat hem bekend maakte?? Lukt me niet…:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.