Het communiefeest – deel 2 en slot.

Dinsdag, het vervolg op maandag.
Zo ook op deze blog.
De tijd vliegt,
morgen wordt de week terug in twee gezaagd.
Groetjes.
🙂

De soap met een blogger in de hoofdrol

Er is al heel wat volk als we de parking oprijden. Een oude bekende komt me tegemoet en wenst me proficiat met de communie. Ik leg hem uit hoe de vork aan de steel zit. Daarop wenst de man me proficiat omdat ik uitgenodigd ben op dit heugelijk moment in het leven van Kleine Muis. De zoon van die oude bekende doet ook zijn communie. Vooraleer we verder gaan kijkt de man met bedenkelijk gezicht naar mijn metgezellen.

Buurmeisje en haar mama zijn er reeds. Ook zij doet vandaag haar plechtige communie. en zit in dezelfde groep van Kleine Muis. Dat wordt leuk.  Heel wat bloesems komen uit de kerk vergezeld van ouders en familie. Tezelfdertijd komen de verse bloesems en familie aan voor het volgende feest. We besluiten de meute te volgen en de kerk binnen te stappen. Zonder erbij na te denken; zeg maar automatisch grijp ik de…

View original post 580 woorden meer

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Het communiefeest – deel 2 en slot.

 1. John zegt:

  Ik wist niet dat dat nog veel gedaan werd, maar even googlen en ik zag dat men nog veel aan communie doen doet.

 2. Het is toch wel een feestelijke gebeurtenis hè?

 3. gerdaYD zegt:

  Tja, van communiefeesten heb ik geen kaas gegeten. Ik heb er in mijn jonge jaren niets aan gehad, buiten dat ik eindelijk van mijn geloof verlost was en daar ben ik mijn hele leven lang blij om geweest.
  Mooi geschreven vervolg alweer!

 4. logbankje zegt:

  De dagen gaan inderdaad snel voorbij. Hans

 5. joke_dev zegt:

  Blij dat ik van die cinema verlost ben. In het ‘katholieke’ West-Vlaanderen had je vroeger geen keuze, het was communie of schande van de gemeente. Weet niet of er nu al minder zijn. Bij het vormsel kwam zelfs de bisschop zich ermee moeien… Hopelijk heeft het kind en de genodigden genoten.

 6. meninggever zegt:

  In die vroegere jaren was dat een echt feest. In een mooi pakje (of jurkje voor de meiden) naar de kerk. Thuis een soort feestmaaltijd. Ik herinner het me nog. Was een echt katholiek feest. Later, ik ging al bijna van dat lagere onderwijs richting het middelbaar, het heilig vormsel. Extra gedoopt met olie en een vormnaam er bij. Weer een paar jaar later liet ik de kerk voor wat het was. De twijfel over het instituut nam de overhand. En die is nooit meer weggegaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.