Uit mijn platencollectie : Deep Purple !

2018-02-03_07-15-31

 

In de periode dat deze single in de hitlijsten stond ging mijn vader op zaterdagavond regelmatig een kaart leggen in café Smisje. Het gebeurde dat ik samen met mijn moeder eens ging kijken hoe hij aan het kaarten was. In de hoek van dat café stond een jukebox. Naast vlaamsche schlagers zater er ook wel “hippere” singles tussen. Eén ervan was Black Night van Deep Purple. Een andere die ik veel liet afspelen was Paranoid van Black Sabbath. Die kaarters moeten afgezien hebben als ik in de buurt was.  Hieronder een momentopname van de kampioenviering.

CCI13092009_00001

Black Night is een nummer van de Britse hardrockband Deep Purple, die in juni 1970 als single werd uitgebracht en later werd opgenomen in de 25-jarige versie van hun album uit 1970, In Rock. Het nummer werd een hit na de release, piekte op nummer 2 op Britse hitlijsten, en tot op de dag van vandaag blijft het Deep Purple’s hoogste in de UK hitlijsten geraakte single in Engeland.

 

Mijn keuze voor dit weekend is dus vanzelfsprekend Deep Purple met Black Night. Dit wordt dus ook mijn verzoek voor de volgende Bankshow. Hans maak je borst maar nat.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

16 reacties op Uit mijn platencollectie : Deep Purple !

 1. ms zegt:

  Dat is je ware! Ik was er (stiekem) gek op Mijn moeder kocht altijd platen van Marva want ik mocht geen fan zijn van “tuig”.

  😂😂😂

 2. Bertie zegt:

  Mooi nummer, mooie foto. Maar ze hebben weinig met elkaar te maken, begrijp ik 😉

 3. Suskeblogt zegt:

  behalve dan dat die single in de jukebox zat in dat café.

 4. Rebbeltje zegt:

  Dat waren kaskrakers die jukeboxen…
  Fijne verjaardag morgen 😉

 5. Kakel zegt:

  Ik moest even luisteren hoe het nummer ook alweer klinkt want het was weggezakt in mijn herinnering. Fijne apparaten die jukeboxen. Ik heb er ook goede herinneringen aan.
  Geweldige foto, Suske!

 6. Voor de kaarters misschien niet zo leuk, maar ik moet zeggen. Lekker nummer…

  Love As Always
  Di Mario

 7. Matroos Beek zegt:

  Schitterend hoe je dit schetst in de tijd met die prachtige foto erbij! Om van te smullen.

 8. RenéSmurf zegt:

  Zo komen er weer mooie herinneringen naar boven, dan klinkt het lied toch weer anders.

 9. logbankje zegt:

  Bij muziek komen toch vaak herinneringen boven.
  Dat menig kaarter bij het horen van Deep Purple onrustig werd kan ik me wel voorstellen.
  Een prachtige foto, een grote familie van kaartspelers. Hans

 10. Sjoerd zegt:

  Een van de betere bands in die tijd… Ik vind het ook een heerlijk nummer, maar ga toch voor child in time

 11. Frank103 zegt:

  Niet mijn smaak helaas!

 12. Jan Jaap zegt:

  Ik was een groot fan van Status Quo in die tijd….tegenwoordig luister ik eigenlijk alleen nog maar naar Americana (altcountry, countryrock, folk). Daar zit toch meer in dan in die Britrock uit de Seventies….

 13. gerdaYD zegt:

  Goede zondag Suske en bedankt voor je lieve wensen.
  Ben jij ondertussen al wat beter? Ik hoop het… En heb ik het goed dat je vandaag je verjaardag mag vieren? Zo ja, een dikke proficiat!
  Je hebt me weer blij gemaakt met deze mooie greep uit je platencollectie en de knappe, nostalgische foto erbij maakt dit logje beslist àf!

 14. rietepietz zegt:

  Geen L.P. van de groep gekocht maar de nummers die in de tien kwamen waren altijd héél goed en die ken ik dus ook allemaal wel, ook deze.

 15. staat grietje ook te swingen met de kaarten?

 16. Suskeblogt zegt:

  Nee ze mocht niet omgaan met zulke mensen van haar mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.