30 dagen zonder klagen

Greet schrijft

Na  Dagen zonder vlees, en Tour Minerale is er nu een nieuwe campagne. Het start op Blue monday en eindigt op Valentijn. Onderliggende gedachte is blijkbaar een evolutie in de psychologiestudie van de laatste 15 jaar dat positvistisch denken een negativistisch denken in de hersenbanen kan beinvloeden tot een meer positieve attitude.
Ok,  het gaat over kleine ergernissen, zoals, mijn haar zit niet goed bij het opstaan, maar er is toch iets van aan. Als het de wereld maar wat vriendelijker maakt.

Persoonlijk kan ik klagen over de zowat anderhalve dag die je besteedt aan de aanvraag voor een uitkering over onze dochter. Uit mijn eigen ervaring. als
De lichamelijke pijn, die er echt waar nog altijd is; kan ik doseren bij autorijden, zoals naar de CM  om die aanvraag te doen. Daar wordt je weer geconfronteerd met vragen als= kan ze zichzelf wassen en kleden, ja, ziet en hoort ze, ja.  Eigenlijk met wat overdrijving  de enige vragen die ik met ja heb kunnen beantwoorden.

Als ouders kunnen wij klagen over de zorg  en uitkering die nodig is. De stappen die er zijn in een ingewikkelde bureaucratie doen wij  natuurlijk ook.
Haar was is  tot nu toe het enige wat ik echt heb kunnen doen voor haar, het laatste jaar, en zelfs dat was ingewikkeld. -smetvrees-
Papa kan weer wat bestellen, zoals muziek met cd, en zoals vorig weekend, breiringen kopen. Wij zijn gewoon BLIJ dat ze weer echte oprechte interesses vertoont.

ik blijf erbij: voor ons als ouders: een mooi moment dat wij de zorg over haar uithanden hebben gegeven aan professionelen die haar niet opgeven.
Is nogmaals bevestigd door het mislukte woonexperiment van 2016. Dat verslag lezen, mensen, geeft je een inzicht in hoe een psychotisch iemand kan bestaan, en dat is NIET aan ouders.
Na 20 jaar Eva. Autisme en 7 jaar psychotisch. Wij, of ik alleszins, heb nooit geweigerd in het geloven in haar core zijn: vrolijk en doorzettend.

Laat mij zo eindigen, Eva zelf heeft ALLE RECHT om te KLAGEN over wat in haar hoofd gebeurt. Nie echtvaardig is hoe zij is geboren.

mvg
Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op 30 dagen zonder klagen

 1. oh Suske dit raakt me, je beschrijft hier echt waar het over gaat als je in deze situatie zit. over klagen en zagen gaat het al lang niet meer, soms haalt de realiteit alles gewoon in.
  en graag zie ik die brijwerken van jullie geweldige dochter Eva verschijnen op je blog, want ja dat is wat het leven je brengt, iets waardoor iemand enthousiast kan worden en er anderen niets over te klagen hebben!
  heel anders dan 30 dagen zonder klagen… (wat wel een goed initiatief is laat ik even duidelijk zijn ) en nu tournee minerale ! schol !

 2. fietszwerver zegt:

  ha die Greet
  al die zaken als zo lang zonder dit of dat , hoe goed ook bedoeld
  de persoon moet het zelf doen
  ik zou kunnen klagen over m’n aow gat het magere pensioentje omdat de baas de kluit heeft bedonderd en weet ik over wat niet , haalt niet uit
  en jij en Suske weten dat maar al te goed
  jullie zijn er voor jullie dochter en zij weet dat te waarderen
  het is nu goed dat zij goed terecht is gekomen en jullie wat ontlast worden

  fijne avond groet

 3. Frank103 zegt:

  30 dagen niet klagen lukt vast niemand tenzij je dood bent. Maar dan valt er als ronddolende geest vast weer genoeg te zaniken. En misschien heeft Eva geen geluk, als ze zo in Afrika, Azië of Rusland was geboren dan had je nu niet geklaagd over een uitkering, dan had ze het veel minder goed gehad!

 4. ms zegt:

  Weet je, sommigen noemen het klagen, maar dat is het niet. Klagen over zulke situaties is het gewoon delen met anderen. Diegenen die het niet willen horen die moeten dat niet doen, maar het is algemeen geweten dat het delen … er is toch het spreekwoord over gedeelde smart en gedeelde vreugd?

  Klagers dat zijn zij die het over heel andere dingen hebben zoals pietluttigheden à la “proximus is uitgevallen en ik kon geen TV kijken” om het een beetje hedendaags te houden.

  😉

 5. Rebbeltje zegt:

  En het enige wat je eigenlijk wil is waar ze recht op heeft en een beetje van het levenkan genieten toch? En liefst samen met jullie…s6 met alles

 6. willy zegt:

  een meer positieve attitude…
  dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan Greet..
  Eva wordt door professionelen opgevangen en wordt door jullie bijgestaan..
  hopelijk kan ze op haar manier van het leven genieten

 7. Bertie zegt:

  Eva mag klagen,dat is haar goed recht.
  Laten zeurkousen zich maar een maandje op de achtergrond houden. Beter nog: voor altijd!

 8. Matroos Beek zegt:

  Niet klagen maar dragen is inderdaad geen mogelijkheid en een veel te zware opgave voor Eva. Ze heeft alle recht om te klagen.

 9. Het gaat er om dat mensen niet moeten klagen over dingen die er niet tot doen. Dat heeft dus niets met Eva te maken. Het gaat om het weer en dat soort dingen.

  Love As Always
  Di Mario

 10. terrebel zegt:

  Er zijn maar weinig mensen niet gehandicapt. Maar bij de ene is het duidelijker dan bij de ander.

 11. Kakel zegt:

  Greet, ik vind dit geen klagen wat je doet. Klagen is zeuren over het weer, mopperen omdat je chagrijnig bent, gestoken bent door een mug… Echt, er zijn bloggers die alleen maar kunnen zeuren en miepen. Die heb ik van mijn leeslijst geschrapt (-:
  Jullie zijn fantastische ouders voor jullie zoon en dochter. Nooit vergeten!

 12. Sjoerd zegt:

  Klagen in deze helpt niet echt. Ze is helaas zo geboren, dat je het niemand gunt is iets anders, dat de zorg hier te kort schiet is duidelijk. Maar ook hier is geen onwil, eerder onbegrip voor de situatie. Als er een medicijn zou zijn zouden ze dat gebruiken, maar ook hier helaas. Het ergste is Eva zelf, die kan er helemaal niets aan doen. Ook jullie zouden het anders willen zien. En voor dat laatste, de steun aan haar en het vertrouwen in haar heb ik respect… velen hadden het al opgegeven.

 13. logbankje zegt:

  Veel mensen hebben weinig reden tot klagen, maar doen het wel.
  Vind het fantastisch dat je als ouder zo blijft knokken voor Eva, externe hulp is goed maar het is en blijft je kind. Hans

 14. och, er zijn mensen die altijd klagen, waarom vraag ik me dikwijls af…..
  als je echt reden tot klagen hebt, lucht het op
  Een @->- voor jou.

 15. John zegt:

  Ik klaag zelden, en als ik klaag is het terecht. Dat denk ik dan. De zorg hier is drastisch uitgekleed, en ik denk niet dat we er al zijn met de verschraling. Een afrikaan zal zeggen dat we het hier geweldig hebben met wat ze daar krijgen. Jullie hebben daar natuurlijk niets aan, maar het is wel de realiteit.
  Ik ga niet mee doen met 30 dagen niet klagen. Niet omdat ik er niet achter zou staan, maar ze verzinnen telkens weer wat nieuws om ons maar bezig te houden, en als je ergens mee zit is het normaal dat je dit uitspreekt.

 16. meninggever zegt:

  Heftig en confronterend verhaal. En ook zo vol liefde. Over onmacht, of de wil positief te denken, maar ook de frustratie dat je maar zo weinig kunt doen om lijden te verlichten. Petje af!

 17. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Greet.
  Jouw eindconclusie is top, jullie lieve Eva heeft inderdaad reden tot klagen en niet zo’n klein beetje!
  Bij sommige mensen gaat het geluk precies de deur voorbij en dat is zeker in jullie geval zo…
  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze mits een goede begeleiding weer wat plezier in het leven kan krijgen. Aan jullie zal het niet liggen, jullie doen nu eenmaal àlles voor haar!

 18. Ach wat een mooie gedachte . Velen zouden het eens en maandje moeten proberen. En dan heb ik het niet over pietluttigheden als een glas breken, of de Tv die in panne valt , dat zijn alledaagse dingen die bij iedereen kunnen voorvallen. En eens je zwarte gedachten luidop zeggen ,kan echt deugd doen en dat noem ik ook niet klagen.
  Maar mensen die dag in dag uit klagen over alles en nog wat en zich altijd benadeeld voelen, die zouden deugd hebben om zich eens in te spannen en kijken wat er wèl allemaal goed is in onze maatschappij.

 19. Ja jullie Eva, die je zo lief hebt. Het valt niet mee. Voor haar niet, voor jullie niet. Soms een sprankje hoop, maar altijd veel liefde. Eva

 20. Hilde zegt:

  Ik zie ook duidelijk een onderscheid tussen ‘klagen’ en ventileren. Want dat laatste, dat kan toch zo’n deugd doen. Je ei kwijtraken als mens tegenover je medemens. En daar ook gehoor voor krijgen. Daar heeft ieder mens – zonder onderscheid – recht op. En zeker in de situatie waarin jullie dochter verkeert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.