Stalen ros !

2018-01-04_02-39-48

Regelmatig vinden mijn collega’s en ik fietsen die ongeheerd achtergelaten zijn in de fietsenstallingen nabij het stationsplein. Je zou denken dat de eigenaar rap zijn stalen ros zal komen ophalen, maar nee hoor !  Een goede fiets kost al rap een vermogen en het zijn niet bepaald oude wrakken die we vinden. Soms zitten daar dure nieuwe exemplaren tussen. De fiets kan elders gestolen zijn en in onze buurt achtergelaten maar dan nog. Een fiets labelen zodat je de eigenaar kan terugvinden wordt gratis gedaan. Op deze manier kunnen we dan de eigenaar opsporen. Maar de meeste zijn niet gelabeld en dan is het onmogelijk de eigenaar te vinden.  Met wat geluk kan je je fiets hier terugvinden.

Groetjes

🙂

 

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Stalen ros !

 1. ms zegt:

  In een tijd waarin men naar festivals gaat en de tent en de hele ramsamsam achterlaat ben ik niet verbaasd als ik dit lees.

 2. Matroos Beek zegt:

  Ik weet niet of het hier in NL kan… die van mij is niet gelabeld voor zover ik weet…

 3. Frank103 zegt:

  Hier hebben veel fietsen een anti diefstal chip die ervoor zou moeten zorgen dat de eigenaar van de fiets teruggevonden wordt. Maar binnen 2 jaar je fiets laten stelen (kwijt maken?) en dan een nieuwe claimen bij de verzekering schijnt ook regelmatig te gebeuren.

 4. Bertie zegt:

  Vermoedelijk gestolen en achtergelaten, dat gebeurde al in de jaren dat wij nog in het westen woonden.
  In Nederland kun je je postcode in de fiets laten graveren, ik denk dat fietsenwinkels of verzekeringsmaatschappijen weten bij wie je moet zijn. Zomers zijn er vaak acties op markten oid, dan is het gratis.

 5. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  ook hier is het op vele plaatsen een bende door achter gelaten goede fietsen
  om de zoveel tijd doet de gemeente een ronde , doet aan wrakken , maar ook aan goede fietsen een label met daarop de melding , als de fiets voor ” datum ” niet weg is nemen wij die mee , is dan af te halen daar en daar , kosten “zoveel ”
  goede fietsen naar een bepaalde tijd naar plaatsen waar ze worden na gekeken en opgeknapt en weer verkocht , mooi voorbeeld is
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Weesfiets
  hier in het Gooi is er o.a deze
  http://www.pakaan.net/de-weesfiets/
  doen veel en goed werk , ook aan de stalenrossen

  fijne avond groet

 6. Ik heb een paar mooie fietsen gevonden. Misschien kan ik ze komen bezichtigen, dan neem ik de mooiste mee 😉

  Love As Always
  Di Mario

 7. RenéSmurf zegt:

  ja, er wordt wat afgestolen, dat is erg jammer en ernstig.

 8. Sjoerd zegt:

  Het gaat nog te gemakkelijk in de maatschappij…

 9. Rebbeltje zegt:

  Tja je moet ergens naartoe en pakt een fiets…laat die achter en eigenaar moet op zoek…
  Heel soms zette ze er een wrak voor in de plaats ook nog…pfftttt
  Wij maakten het mee dat de fiets van dochter in de stad was gestolen…en we zien die bij het station fietsen…we hebben die weer terug gestolen 😉

 10. marjolijn1 zegt:

  Spijtig dat sommige mensen zo slordig met hun eigendom omgaan.
  Fijn weekend.

 11. zon-nebloem zegt:

  mijn fiets is gelabeld, ik hoop dus ook als ze hem stelen, dat hij ook terug gevonden wordt
  Een @->- voor jou

 12. John zegt:

  Hier in Zeeland maakt de politie gebruik van lokfietsen en het aantal gestolen fietsen is afgenomen.

 13. Rob Alberts zegt:

  Twee van mijn fietsen zijn gegraveerd.

  Toch hoop ik dat ze nooit gestolen worden.

  Goed Weekendgroet,

 14. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske en een fijn weekend gewenst.
  Dit is toch niet te geloven? Wie laat nu zo’n dure fiets achter? En als die gestolen is en niet gelabeld is kan de eigenaar er naar fluiten natuurlijk…

 15. Villasappho zegt:

  Ik laat mn fiets niet meer zo snel ergens achter. Een flink slot erom en zeker niet meer bij het station. Ik verbaas me erover dat mensen hun elektrische fiets zomaar in een rek zetten met maar een enkel slot. Goed verzekerd gok ik zo.

 16. Kakel zegt:

  Bij ons kon je voorheen gratis je postcode in je fiets laten graveren. Het plan was geweldig, evenals de uitvoering, maar het leidde niet tot het gewenst resultaat.
  Ik bedenk me 10x voor ik m’n fiets ergens neerzet. Zet ‘m op slot en maak hem met een kabel nog vast aan een stuk ijzer.

 17. rietepietz zegt:

  Vaak is zo’n fiets verzekerd en als er uitbetaald wordt dan maakt men zich niet meer druk om de oude fiets terug te vinden.

 18. willy zegt:

  hier hebben ze aan de fietsenberging van het station camera’s geïnstalleerd, en dat zou wel efficiënt zijn

  groeten

 19. Suskeblogt zegt:

  Vandaag had ik problemen om te reageren op je blog. Ik was “rejected”. Geen idee waarom.

 20. meninggever zegt:

  Ik liet vroeger mijn fiets altijd voorzien van een anti-diefstal merkteken, met postcode en huisnummer. Maar toen we ooit verhuisden naar een heel ander gebied was dat toch een beetje onhandig. Lijkt me dat je een relatief duur vervoermiddel niet zo maar achterlaat. Maar kennelijk is dat meer schering dan inslag…

 21. gemma1952 zegt:

  De mijne hangt al 6 jaar in de wilgen.

 22. Mijn gewone fiets is gegraveerd en dat krijgen ze er niet zomaar uit!Maar mij e bike laat ik nooit onbeheerd achter , Zelf met een ketting vertrouw ik het niet ,want iemand met kwade bedoelingen kan een kniptang bijhebben ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.