Uit mijn platencollectie : Lodger !!

Lodger is het dertiende studioalbum van de Britse muzikant David Bowie, uitgebracht in 1979. Het is het laatste album in de zogeheten Berlijnse trilogie van Bowie, na de albums Low en “Heroes”. Het album is toegankelijker dan deze twee, met name door het gebrek aan volledig instrumentale nummers en het wat lichtere en meer pop-georiënteerde geluid. Het wordt gezien als één van Bowie’s meest ondergewaardeerde werken.

Van het album werden vier singles uitgebracht, waarvan “Boys Keep Swinging” de bekendste was met een zeventiende plaats in de Nederlandse hitlijsten en een zevende plaats in Engeland. Ook “DJ” behaalde een hitnotering in Bowie’s thuisland met een 29e positie. “Yassassin” en “Look Back in Anger” haalden de hitlijsten niet.

Derhalve laat ik “Boys keep swinging” op jullie af.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Uit mijn platencollectie : Lodger !!

 1. bentenge zegt:

  Bowie is nu ook niet direct mijn favoriet.

 2. Sjoerd zegt:

  Bowie staat niet bij mijn favorieten, alhoewel hij best wel goede muziek maakte.

 3. Rebbeltje zegt:

  Weer genieten van Bowie

  Wij wensen jullie heel veel
  twinkeltjes in je ogen
  en in je hart

  Nu met Kerstmis en in het
  nieuwe jaar dat bijna start
  Fijne feestdagen en een gezond 2018

 4. RenéSmurf zegt:

  Ik ben nooit een liefhebber van Bowie geweest, dat overdreven gedoe stond me altijd tegen.

 5. rietepietz zegt:

  Ik ken hem natuurlijk wel maar in de tijd dat hij zo bekend was had ik andere interesses. Maar natuurijk heb ik zijn bekendste nummers wel meegekregen, daar kwam je gewoon niet omheen.

 6. logbankje zegt:

  David Bowie was een veelzijdige artiest, blijk maar weer uit dit album. Hans

 7. Frank103 zegt:

  Nee, David Bowie ken ik eigenlijk niet zo, deze plaat zegt me niks.

 8. Kakel zegt:

  Lodger! Uiteraard heb ik deez ook (-:Look back in anger, is gaaf nummer.
  Die man was een genie…
  Fijne kerstdagen voor jou en allen die je lief zijn ♥

 9. willy zegt:

  een mooi nummer Suske

  fijne kerstdagen voor jullie en de kinderen !

 10. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  mijn jongste broer is een fan van David Bowie
  mij zegt het niets , maar dat hij een groot artiest was dat staat vast
  wens jullie fijne dagen

 11. David Bowie, is nooit een favoriet geweest, hoewel ik echt wel wat nummers van hem waardeer, raken zij mij niet in mijn hart en blijven ze niet hangen in een herinnering. Terwijl heroes toch echt goed is. Gek eigenlijk…dat het me niet raakt…

 12. meninggever zegt:

  Een fenomeen! En intussen is het bijna Kerstmis en wens ik jou en de jouwen een schitterende en fijne Kerstmis toe….

 13. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske en fijne, feestelijke dagen gewenst!
  Jouw blog begint alvast feestelijk met die schitterende greep uit je platencollectie, wat een artiest was het toch hé…

 14. Die Bowie is misschien wel een grotere muzikant dan menig mens beseft.

  Love As always
  Di Mario

 15. John zegt:

  Nog niet zo lang waardering voor Bowie gekregen dus nog niet zo heel veel werk van hem. Dit is wel een bekende hit idd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.