Wind en regen.

2017-09-11_04-57-39

 

De eerste werkdag zit er weer op. Veel regen en wind gezien hier de afgelopen dag. De herfst is duidelijk aangekomen.

Als je bedenkt hoe het er met Irma aan toegaat in Florida en omstreken kun je niet zeggen dat we te klagen hebben. Toch vraag ik me af of dit iets te maken heeft met de opwarming van de aarde zoals sommige geleerden die het kunnen weten ons laten geloven. Stormen van dit kaliber zijn er vroeger ook geweest. Gelukkig nooit in onze lage landen. Eén graadje warmer en de gevolgen zouden niet te beschrijven zijn. Kan wel zijn wan ik las ergens dat tijdens de laatste ijstijd de temperatuur op aarde 5 graden kouder was dan nu.  Vijf graden lijkt niet veel, maar toch lag zowat heel de wereld onder een dik laag ijs.

Volgens mij is de natuur grillig en kan iedere richting inslaan die vrouwe Natuur zelf wilt, niet wat de mens wilt. Binnen enkele jaren komen de geleerden misschien met een heel andere theorie af. Mijn gedachte : “we zien wel” !

Wat denken jullie hierover ? Laat je gaan en plaats uw mening hier !

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wind en regen.

 1. JasMien zegt:

  Mijn indruk is dat er geen uitgesproken seizoenen meer zijn …

 2. bertjens zegt:

  Natuurlijk waren er vroeger ook natuurrampen en klimaatvrranderingen. Verontrustend is dat ze nu sneller gaan.Zeggen de geleerdrn en misschien hebben ze gelijk, wie weet.

 3. Villasappho zegt:

  Het is duidelijk dat het verandert en weer weten dat dat al eerder gebeurd is. We kunnen niks anders dan er rekening mee houden.

 4. Rob Alberts zegt:

  Mag ik deze temperatuurstijging nog eens laten zien:

  Ik schreef er eerder over:
  https://robalberts.wordpress.com/2017/08/23/een-graadje-warmer/

  Regenachtige groet,

 5. logbankje zegt:

  Vraag me ook wel eens af of het vroeger ook al was, en inderdaad was er de ijstijd en daarna een opwarming van de aarde.
  Gelukkig heb je je eerste werkdag overleeft. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 6. Matroos Beek zegt:

  De dijk achter ons huis werd gigantisch verhoogd en dat is ook niet voor niks… de stijging van het waterniveau, de superstormen die toenemen… Wij wonen 1,5 meter onder NAP… er ligt een kajak in de tuin, maar ik kan er niet mee overweg. Help 😩

 7. rietepietz zegt:

  Ik weet er domweg véél te weinig vanaf om daar iets zinnigs over te zeggen. De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen, dus ergens tussen de voor- én tegenstanders!

 8. Sjoerd zegt:

  Als ik naar buiten kijk denk ik eerder aan een naderende ijstijd dan aan een tropische storm…

 9. fietszwerver zegt:

  ja Suske
  de waterspiegel stijgt overal , wij hebben nog geluk met de kennis van zeg maar de Deltawerken , maar of die zich zouden gedragen tegen deze Irma en ander meiden , ik heb n’n twijfels
  al wij kunnen doen is het afwachten , en zien te proberen om de opwarming te vertragen
  wens je een droge werk week

 10. Natuurlijk kan er met kouder weer ook stormen zijn, maar het is wel zo dat de aarde warmer is geworden. Vroeger kon je bijna elk jaar wel schaatsen. En dan heb ik het over natuurijs. Sneeuw was redelijk normaal.

  Love As Always
  Di Mario

 11. RenéSmurf zegt:

  Dit was allemaal al voorspelt, zwaardere stormen, meer droogte, elders meer neerslag, kortere hetere zomers.

 12. Rebbeltje zegt:

  Voorlopig nog maar niet teveel over nadenken 😉

 13. dat het in de winter niet meer zo koud is als vroeger vindt ik niet erg, maar iedereen weet dat het goed moet vriezen voor van alles en nog wat
  En ik had graag de seizoenen zoals ze horen te zijn, maar ze zijn flink in de war…
  Eén @->- voor jou

 14. Yova zegt:

  Gisteren was windkracht 7 bij ons. Gisteren heel rot weer bij ons geweest. Onweren ook erbij. Bah….Morgen windkracht 8/9. Het is geen pretje. Echt herfst weer. Bij ons zeewater temperatuur iets omhoog gegaan in de natuur. Raar weer….

 15. marjolijn1 zegt:

  Moeder Natuur gaat haar eigen gang.
  Het blijft moeilijk om alle voorspellingen en de consequenties te overzien.

 16. John zegt:

  Zo zwaar als Ir,a was is nooit eerder gemeten. Geweten is wel dat de moderne mens in een relatief rustig klimaat heeft geleefd. Dat is nu weer aan het veranderen.

 17. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske en een fijne week gewenst.
  Tja, de aarde heeft al zoveel rampen doorgemaakt, van ijstijden naar opwarming, van catastrofale vulkaanuitbarstingen tot inslaande meteoren die een groot deel van het leven vernietigden. Hopelijk overwint ze ook dit weer al zou het wel eens goed kunnen dat dit het einde van de mensheid betekent. Maar of dit een grote ramp is laat ik in het midden, Moeder Natuur is misschien wel beter af zonder ons…

 18. bertjens zegt:

  Vergeten te melden hoe mooi ik de foto vind. Hij is het vergroten en inlijsten

 19. willy zegt:

  moeilijk om daar iets zinnigs over te zeggen Suske
  de winters zijn wel veel zachter geworden
  maar hoe dit verder evolueert , valt moeilijk te voorspellen..
  zware stormen zoals bv in 1953 zijn er in het verleden meermaals geweest
  maar de invloed van de mens op het klimaat valt niet te ontkennen

  groeten

 20. gemma1952 zegt:

  Als ik het mag geloven hebben ze voor morgen 12 september een storm voorspeld. Ik woon niet ver van de kust. Het weer is inderdaad grillig. Ook de laatste jaren valt het mij op dat het klimaat aan het veranderen is.

 21. Echte wil is er bij de mensen niet om aan de opwarming van de aarde iets te doen. We doen maar voort zoals we al jaren gewoon zijn. Tot er een moment zal komen dat de ene natuurramp na de andere ons overvalt. Want dat er een wijziging is in ons klimaat valt niet te ontkennen. Maar of het nu echt door de mens komt is ook niet echt geweten. Het is misschien een nieuwe cyclus die begint :opwarmen van de aarde en daarna weer en een ijstijd…En kijk vandaag goot het water 20km verwijderd van de kust en aan de kust zelf de hele dag zon en veel wind! Hoe willen we dan op grote schaal bepalen wat het weer ons zal brengen.

 22. Hilde zegt:

  Ik schrik toch als er zo’n tropische storm toestanden op ons afkomen. Enkele jaren terug nog meegemaakt, ik schreef er zelfs een gedicht over: https://regenboogbui.wordpress.com/?s=de+boom We mogen hier echt niet blind voor zijn vind ik, zij die na ons komen hebben ook recht op een leefbare planeet al blijf ik het een moeilijke oefening vinden. Anderzijds, geloof ik ook dat elke kleine bijdrage (afval beperken / bewuster kopen / minder met de auto rijden / energie sparen waar mogelijk… ) toch wel z’n nut heeft…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.