Uit mijn platencollectie : Purple Rain !

2017-09-09_07-57-31

 

Purple Rain is zowel de titel van een film, soundtrack en titelnummer/hit van Prince. De film en het album werden uitgebracht in 1984.

Het album, de film en de singles maakten van Prince een wereldster. Wereldwijd zouden er uiteindelijk 16,3 miljoen (tot 2000) exemplaren van het album verkocht worden, waarvan 11,3 miljoen in de Verenigde Staten. De rockballades Purple Rain en When Doves Cry werden respectievelijk in Europa en de V.S. zijn grootste hits ooit.

Verder wens ik jullie een fijne zondag en veel luisterplezier met de videoclip hierboven.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Uit mijn platencollectie : Purple Rain !

 1. Matroos Beek zegt:

  Om de dag vol energie te starten! I go crazy samen met Prince! 💃🏻

 2. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ja die gingen echt crazy in die clip 🙂

  zonnige zondag groet

 3. gerdaYD zegt:

  Goede zondagmorgen Suske. Wow, dit is wel heel goede muziek om er de dag mee te starten! Dus je hebt ook Prince is je wel heel uitgebreide platencollectie zitten… eigenlijk is dat geen wonder want wie houdt nu niet van deze toch wel veelzijdige muzikant?

 4. bertjens zegt:

  Bijzonder goede podiumartiest. Te perfect, soms.

 5. bentenge zegt:

  When doves cry vind ik een pareltje.

 6. Frank103 zegt:

  Ik heb niet veel van jouw muziek hier in de kast staan, maar deze cd staat hier ook! Geweldige artiest was Prince! De Diamonds & Pearls cd vind ik zelf nog iets beter, naar dat concert ben ik geweest in Ahoy. Voor mij dus ook een goed begin van de morgen!

 7. John zegt:

  Ja, het was ook een echt goed werk voor die tijd. Ik heb de plaat, zag de film, en that’s it.

 8. Rob Alberts zegt:

  Prince zei mij indertijd niets.

  Nu betrap ik mij soms op het beluisteren van zijn muziek ….

  Stille groet,

 9. gemma1952 zegt:

  Prince for ever.

 10. Sjoerd zegt:

  In die tijd was ik geen Prince fan, eigenlijk ook nooit geworden. Sommige nummers vind ik wel aardig, maar daarmee houdt het ook op…

 11. leegschrift zegt:

  Iemand die ik heel graag mocht vond ie muziek de beste die er was toen. Zelf zegt het mij niet veel.

 12. Rebbeltje zegt:

  Nooit een fan geweest al heeft hij goede nummers en dansjes
  Fijne zondag

 13. terrebel zegt:

  Wat een ongelooflijk goede muzikant was dat toch! Niet al zijn liedjes kunnen mij bekoren maar dat doet niets af aan het vakmanschap waarmee die gemaakt zijn.

 14. fietszwerver zegt:

  ik liep 5 uren folders weg met de zon op m’n bol hohoho

 15. rietepietz zegt:

  Dit is echt zo’n nummer dat iederéén wel kent. Ik hoorde het ooit op een crematieplechtigheid met een bijbehorende clip, was best indrukwekkend!

 16. kliefje zegt:

  Ik ben gék op Prince. Tot zijn album “diamonds and pearls’. Toen ging hij een kant op die me niet kon bekoren. Maar alles dat ie daarvoor maakte? Briljant!

 17. merel zegt:

  Eentje om te koesteren

 18. willy zegt:

  een Prince fan, ben ik nooit geweest..

  wat niet belet, dat ik het dit niet weet te waarderen..

  groeten

 19. logbankje zegt:

  Nou Prince hield wel van gek doen, tot het laatst toe. Hans

 20. JasMien zegt:

  When doves cry … een van mijn favoriete songs van Prince … bedankt weer voor jouw post!!

 21. meninggever zegt:

  Prince, artiest die ik nog eens live bekeek en beluisterde toen hij optrad in de Rotterdamse Kuip. Met een verrekijker konden we het kleine manneke zien staan. CD’s draai iok nog steeds met plezier. Lekkere muziek. Maar de man was een beetje bijzonder…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.