Ex-familie

Greet schrijft
Zoals Francky heeft geschreven zijn wij zondag naar zijn moeder, meme, geweest om haar verjaardag te vieren.
Blij dat zij voor haar 84 jaar – eigenlijk overmorgen, maar alla- weer beter is. Begin dit jaar waren er toch wel wat zorgen, ze kreeg 3 x bronchitis op een aantal weken tijd. Op die leeftijd toch delicaat. Ze heeft last van ouderdomskwaaltjes, maar voor de rest is ze toch weer opgeveerd.
Wij, dat zijn Francky , mijzelf en Jasper. Voorlopig nog altijd zonder Eva.

Een verjaardag die samenvalt met de mijne is die van ons oudste neefje. Enfin beter gezegd neef, hij is 16 geworden. Zijn ouders zijn gescheiden.
Jasper’s  vraag: hoe moet ik zijn vader eigenlijk noemen? Nonkel kan niet meer, ex-nonkel klinkt ook maar vreemd. Wij hebben voorgesteld: gewoon bij zijn voornaam.
Op zich is die vraag niet zo vreemd.  Er zullen altijd wel nog familie-aangelegenheden zijn waarbij ze elkaar zullen treffen.

Goed voor de zoon dat wij een -voor deze tijden- eenvoudige familiestructuur hebben. Langs vaders kant: zijn meme (grootmoeder dus). Langs moeders kant: zijn oma, een gescheiden tante met 3 neven, een nonkel zowat 10 jaar samen met een vrouw met 2 volwassen kinderen.
De relatie van Jasper met mijn broer en schoonzus kan je; voor zover ik hem kan inschatten, hartelijk, zou ik eerst zeggen, maar met hem weet je nooit, dus maar goed noemen.

Dat hij bezig blijft met zichzelf heeft hij geuit bij meme. Op een bepaald moment ging het gesprek over waarom hebben straatnamen in Roeselare de naam van iemand. Zeger Maelfait, en ook Blinde Rodenbach.
Hij vond dat maar vreemd: Blinde Rodenbach. En dit is lettelijk herhaald: “Waarom geef je een straatnaam met iemands handicap. Ik wil alleszins nooit een straatnaam autistische Spruytte”.

De Blinde Rodenbach is trouwens Alexander, een 19-de eeuwse burgemeester van Rumbeke. Die heeft zelfs een handboek geschreven over “Les aveugles et les sourd-muets”, dat  nog in het archief van Roeselare moet te vinden zijn.

PS
bij het Tyne Cot bezoek. Op de parking stonden er, wat te verwachten is, heel wat Britse auto’s. Belgische ook. Een Duitse gezien. Niet verwacht, een hoop Nederlandse. Francky vroeg zich af : waarom. Gewoon mensen die aan de Belgische kust vakantie nemen en uitstapjes maken, misschien?

mvg,
Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ex-familie

 1. Op Oma en opa na noemen ze iedereen gewoon bij de voornaam. Dat deed ik namelijk vroeger al en dat heb ik doorgegeven.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Sjoerd zegt:

  Hier wordt iedereen bij de voornaam genoemd. Je hoeft de relatie die je met iemand hebt toch niet ervoor te noemen. De rest van de familie is het daar niet helemaal mee eens, maar daar kan ik weinig aan doen…

 3. fietszwerver zegt:

  wij zeiden wel tante of oom en dan hun naam , maar kan best per regio anders zijn
  ja naamgevers van o.a straten zijn niet altijd even duidelijk van hoe en waar om
  deze begraafplaatsen worden volgens mij door mensen van alle landen bezocht , vind ik ook goed , het moet nooit vergeten worden wat zich heeft afgespeeld

 4. gewoon de naam is altijd het beste….
  Eén @->- voor jou

 5. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Greet en Sukse en een fijne week gewenst.
  Jullie hebben dus een fijn familiefeestje gehad, goed dat de jarige nu weer helemaal beter is!
  Dat was dus het feest waar Suske het bij mij over had, leuk!
  Tja, sommige families zitten raar in elkaar en soms kan een scheiding heel wat problemen met zich meebrengen.
  Jasper’s reactie is wel tho the point hé wat de namen van straten betreft, hoe komt hij er toch bij?

 6. Bertie zegt:

  Zoon geeft blijkt van zeer logisch denken.
  Ook voor Nederland is Tyne Cot een bezoek waard , niet gek dat ze er een dag van de vakantie voor uittrekken als ze toch in de buurt zijn..

 7. willy zegt:

  Blinde Rodenbach.. ik zou voor minder de wenkbrauwen fronsen…

  en Tyne Cot is voor iedereen wel de moeite waard

  prettige dag

 8. Yova zegt:

  Soms zitten familie raar in elkaar. Komt wel vaker voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.