Antwoorden !

2017-07-25_05-45-54

Een blogster genaamd Gerda vroeg me onlangs in  haar reactie of ik naar vinyl of CD luister. Lang geleden had ik een platendraaier. Als ik het goed heb staat die ergens op zolder. Dus gebruiken doen we deze niet meer.  Tegenwoordig is het weer in om vinyl platen te draaien. Ik heb me ook meerdere malen overwogen een nieuwe platendraaier te kopen die je op je pc kunt aansluiten. Momenteel heb ik beslist om dit niet te doen. Dus geen nieuwe platendraaier en elpee’s. Mijn argumenten zijn dat die platen niet zo handig zijn, stof op de platen enz. Dus blijf ik verder mijn muziek op cd beluisteren. Toch moet ik volledigheidshalve bekennen dat ik heden ten dage muziek meestal via Youtube afspeel. Hoeveel cd’s ik heb weet ik niet. Ook niet bij benadering. Het moeten er enkele honderden zijn.

Op de foto een elpee die Greet in de jaren 1980 in Londen gekocht heeft. Die staat veilig in een hoekje met nog enkele platen die herinneringen oproepen.

De volgende keer geef ik antwoorden op andere vragen die hier onlangs gesteld werden.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

14 reacties op Antwoorden !

 1. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  alle platen die wij ooit met 4 broers samen hadden , staan bij 1 van ons samen met de platendraaier , hij was ook de meest muzikale van ons 🙂
  of hij het nog gebruikt , ik denk het niet
  fijne avond groet

 2. Dat die oude platen beter of mooier zouden klinken lijkt mij nostalgie. De ruis of gekraak vonden we indertijd ook niet mooi..

 3. Rebbeltje zegt:

  Hier zijn ze allemaal meegenomen door de kroost en aanhang…maar meer als nostalgie dan om ze te draaien.

 4. Sjoerd zegt:

  Ik heb al mijn muziek op de harde schijf staan, en een copy daarvan op het werk…

 5. logbankje zegt:

  Ik heb ook nog wat vinyl staan en een platenspeler.
  Soms gebruik ik deze in de show of voor eigen gebruik, maar de tijd heeft vinyl ingehaald. Hans

 6. Ik heb al mijn platen een jaar of vijftien gegeven aan een bevriende DJ, die kan hem mooi gebruiken.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Frank103 zegt:

  De lp’s staan hier al 20 jaar op zolder, cd’s en youtube zijn veel makkelijker.

 8. ik heb geen platen, dus alleen cd’s…
  ik ben benieuwd naar je antwoorden
  Eén @->- voor jou

 9. perdebytjie zegt:

  Ek het twee rakke vol plate,maar geen speler.Van die plate dateer uit die 1950s! Ek weet nie wat om daarmee te maak ni.My kinders moet dit maar vir ’n museum skenk as ek eendag my kop neerlê 😄

 10. John zegt:

  Ik heb een enorme verzameling vinyl en cd’s. Echter stream ik nu alles via Spotify. Super handig en enorm mooie kwaliteit. Ik heb dan wel een zeer goeie geluidskaart en goeie boksen aan mijn pc hangen.

 11. marjolijn1 zegt:

  Hier nog wel cd’s, maar worden weinig gedraaid.
  Mooie dag.

 12. rietepietz zegt:

  Wij draaien nog heel regelmatig vinyl, vooral de oudere LP’s die we nog hebben want het heeft wel iets met hier en daar een krasje of een tik. Ook onze kinderen, onder tussen vijftigers , genieten als we zo’n oudje draaien en roepen menigmaal uit” wat leuk dat je dié LP nog hebt “, voor hen natuurlijk ook jeugdsentiment.

 13. willy zegt:

  wel nog vinyl Suske..maar op zolder
  groeten

 14. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Bedankt voor je antwoord op mijn vraag, ik was er wel nieuwsgierig naar want tegenwoordig is vinyl weer in en je hebt zo’n grote collectie die je door de jaren heen op hebt gebouwd. Zo ook de bovenstaande van de Kinks, één van mijn lievelingsgroepen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.