Even op de tanden bijten !

2017-06-22_06-34-14

 

Gisteren ben ik op jaarlijkse controle bij de tandarts geweest. “Neen nergens pijn” antwoordde ik naar waarheid. Toch even een foto genomen en wat blijkt ? Ik heb links achteraan zowel boven als beneden een gaatje. Een geluk dus dat ik geen pijn heb.

Vlug een nieuwe afspraak maken. Binnen twee weken kom ik dus terug om die gaten dicht te laten maken. Dan ben ik weer voor een tijdje op mijn gemak wat mijn tanden betreft.

Pas vandaag realiseer ik me dat ik feitelijk geluk heb met mijn tanden. 57 lentes en nog over al je tanden beschikken is niet zo vanzelfsprekend. Soms zie ik mensen die nog niet half mijn leeftijd hebben met een ruine in hun mond rondlopen. Gaten tussen de tanden waar je een varken tussen kunt jagen. Een vals gebit hoef ik (gelukkig) nog niet.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Even op de tanden bijten !

 1. Hilde zegt:

  Ik stel het elk jaar opnieuw uit, zo’n bezoek aan de tandarts. Herinner me zelfs niet meer wanneer ik voor het laatst geweest ben. Vind een goed verzorgd gebit wel heel belangrijk en tot hiertoe heb ik nergens last van en nog steeds al m’n eigen tanden. Misschien is het toch eens nodig dat ik ga, want idd beter voorkomen dan genezen hé.

 2. meninggever zegt:

  IK ben helaas van tandarts moeten wisselen. De oude stopte er plotsklaps mee en ik ging over naar een hypermodern ingericht centrum waar je in science-fiction-achtige sferen wordt behandeld. Men roept de mensen ook op om langs te komen. Maar helaas, nog niets gehoord. Die SF-achtige computer heeft me nog niet als patient herkend denk ik. Hoewel ik er al eens op de meer dan indrukwekkende behandelstoel heb gelegen voor een reparatie aan een gebroken tand. En ja, ook ik verheug mij op mijn nog steeds in redelijk goede staat verkerend gebit. En dat is intussen al wat ouder dan het jouwe….:)

 3. Gelukzak , je hebt nog al je tanden. Ik was nog maar 18 jaar toen ik tengevolge van het dragen van een beugel al een aantal tanden kwijt speelde en de oplossing was een vijftal valse tanden erin schroeven.

 4. gerdaYD zegt:

  Je hebt inderdaad geluk om zo’n goed én mooi gebit te hebben! Zelf was ik op die leeftijd al mijn tanden reeds kwijt, ik had er nochtans heel goed voor gezorgd…
  Proficiat dus jongen!

 5. Flavie zegt:

  Oh de tandarts… vind ik niet leuk om naartoe te gaan. Gelukkig heb ik een heel lieve tandarts.
  Prijs je gelukkig… ik hoop dat ik dit ook kan zeggen als ik 57 lentes ben 🙂

 6. Frank103 zegt:

  Mijn gebit is niet best, dat zit in de familie. Maar met behulp van de tandarts hoef ik de komende jaren nog niet aan een kunstgebit!

 7. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 8. Villasappho zegt:

  Nog elke dag blij met mijn gebid en klein kiertje tussen de voortanden.

 9. rietepietz zegt:

  Je moet er ook een beetje geluk mee hebben, maar inderdaad, gewoon fijn om nog álles van “jezelf” in de mond te hebben, ik snap wel dat je er zuinig op bent.

 10. willy zegt:

  niets beter dan je eigen tanden Suske

  groeten

 11. Dat is toch heerlijk je eigen tanden!

 12. JasMien zegt:

  wat een mooie smile zeg! 🙂

 13. John zegt:

  Ja, ik prijs me ook gelukkig met mijn eigen tanden. Wel een vulling hier en daar.

 14. marjolijn1 zegt:

  Je mag je gelukkig prijzen…!
  Neppers zijn zeker niet alles.

 15. ik ben dinsdag naar de tandarts geweest, ik heb nog maar 8 tanden van mezelf,
  toen ik 18 was kreeg ik een ziekte op tanden en moest ze wel laten trekken….
  Eén @->- voor jou

 16. RenéSmurf zegt:

  Je krijgt pas pijn als de zenuwen geraakt worden, en controle moet dat juist voorkomen.

 17. Een eigen gebit is toch wel een zegen. Gelukkig heb ik die ook nog.

  Love As Always
  Di Mario

 18. logbankje zegt:

  Ja mag je gelukkig prijzen met je eigen tanden, zeker op latere leeftijd minder zorgen.
  ot, ook Voor mij was vandaag was het lente in de ogen van de tandarts-assistente. Hans

 19. Sjoerd zegt:

  Dan heb jij geluk, en vals gebit heb ik al meer dan 40 jaar…

 20. Rebbeltje zegt:

  Hier nog eentje met al de eigen tanden…maar een hobby om naar de praktijk te gaan zal het nooit worden.
  Groetjes

 21. terrebel zegt:

  Je bent dus toch maar een gelukkig mens!

 22. Matroos Beek zegt:

  Ik zie het zo op de foto dat je een oersterk gebit hebt; een grote zegen! Ik draag ook goed zorg voor het mijne, want met gaten rondlopen lijkt me verschrikkelijk. Beter voorkomen dan genezen.

 23. kliefje zegt:

  Is idd een zegen, een goed gebit. Ik koester het mijne. En zorg er goed voor.

 24. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  wees er blij mee , dat het gebit in orde is , wat je zegt het wel anders als je om je heen kijt

  zal het zijn dat een boer eerder over het weer klaagt dan jij of ik omdat hij er mede van afhankelijk is

  fijne avond groet

 25. joke_dev zegt:

  Fijn dat je goede tanden. Heb morgen ook een bezoek gepland tandarts, gaatje vullen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.