Schatten op zolder !

De moeder van Greet, mijn schoonmoeder dus, wilt haar zolder opnieuw isoleren. Na jaren dienst heeft de oude isolatie afgedaan. Om dat werk te kunnen doen moet heel de zolder opgeruimd worden, zeg maar geëvacueerd.  Haar zoon en dus mijn schoonbroer was samen met zijn vriendin druk bezig toen wij arriveerden.  Mijn schoonmoeder is  het type dat moeilijk afscheid kan nemen van oude spullen. Alles kan mogelijk nog van pas komen, ook al ligt het reeds 50 jaar in een duistere hoek van de zolder. Het logisch gevolg is dat na het isoleren heel wat spullen opnieuw op zolder zullen belanden.

34302232306_e01348f106_b

De auto op de afbeelding stond gelukkig niet op de zolder, maar naast haar garage bij een buur. Die staat daar al lang en ik had reeds lang zin er eens een foto van te nemen. Vandaag deed ik het dus, een foto nemen.

Groetjes.

🙂

 

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Schatten op zolder !

 1. Rob Alberts zegt:

  Vraag of ze kunnen ruilen, de auto voor de zolderspullen ….

  Vrolijke groet,

 2. Bertie zegt:

  Zoals het op veel plaatsen gaat. Ik doe dergelijk dingen met mijn ogen dicht om niet te hoeven zien hoeveel goeie spullen er worden weggegooid.☻
  Mooie auto (geweest). Ford Taunus 12M, hebben wij nog in gereden.

 3. Sjoerd van bVision zegt:

  Oh, met een paar foto’s van die auto had je me een plezier kunnen doen…

 4. Rebbeltje zegt:

  Over een rotonde rijden met die taunus was wat mijn broer graag deed…
  Ja een zolder ruimen zal best flink wat zijn
  Een voordeel weten jullie gelijk weer wat er allemaal staat 😉
  Fijne zondag

 5. Wat een plaatje, die auto. Ik zag m al op Instagram. Nostalgie…

 6. Frank103 zegt:

  Erg fraai, die Taunus. Bij mijn ouders ligt de zolder ook vol oude rommel, kennelijk iets heel menselijks, spulletjes bewaren!

 7. logbankje zegt:

  Het is ook best wel moeilijk om afscheid te nemen van sommige spullen.
  Vooral als ze niet in de weg staan, kan het lang doorgaan.
  Een mooie Taunus uit mij jeugd. Hans

 8. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  klopt er zijn er die zeggen , niet weg doen , je weet maar nooit hihi
  denk dat die auto te ver heen is om er nog een rijdende van te maken
  ik wandelde gister nog een klein stukje door België , vandaag nog warmer en blijven we in de buurt hier te wandelen
  zonnige groet

 9. merel zegt:

  Buur kan blijkbaar ook geen afscheid nemen van zijn auto

 10. zon-nebloem zegt:

  een ford taunus, wat is dat weer lang geleden….
  Ik wens je een fijne zondag
  Een @->- voor jou

 11. John zegt:

  Veel mensen zijn zo hoor. Alles kan nog van pas komen ook al gebruiken ze het al 50 jaar niet meer 😀 Ik heb dat dus weer niet. Als ik het al een jaar niet gebruikt heb kan het weg.

 12. J@n. zegt:

  Het wordt echt tijd dat ze die oude bak naar de sloop brengen, geen gezicht!
  Ik snap het echt niet dat er mensen zijn die niet van die oude troep af kunnen, ik heb daar geen moment moeite mee.

 13. rietepietz zegt:

  Ik ben bang dat ik aan dezelfde kwaal lijdt als jouw schoonmoeder, dus ik zeg niéts.
  Zo’n Fort Taunus had m’n schoonvader ooit, dat is echt een ouwetje!

 14. marjolijn1 zegt:

  Flinke klus, die zolder…, suc6
  En voor die auto zullen wel liefhebbers zijn.

 15. Kakel zegt:

  Ik zag de auto en moest meteen aan Sjoerd denken. Grappig, bloggers onder elkaar.
  Schitterende wagen al zal opknappen alleen de moeite waard zijn voor een echte liefhebber.
  Lieve groet.

 16. Oei , ik kan moeilijk afscheid nemen van spullen maar zo erg ben ik nu ook weer niet. 🙂

 17. meninggever zegt:

  Die Taunus met zijn V4 motor was de eerste auto waarin ik ooit mijn eerste rondjes reed op het platform van het Amsterdamse vliegveld Schiphol. Een Combi, keurig werkpaard met stuurversnelling. Toen had men bij Ford nog voorwielaandrijving, bij diens opvolger werd dat weer gewoon een cardan naar achteren. Fijne wagens die tegen een stootje konden. Het neerzetten en niet meer naar omijken is helaas veel van die wagens overkomen. De staat van de body verbaast me daarbij nog, maar ik vermoed dat de motor is vastgelopen. En de waarde is nu net niet zo hoog dat een volwaardige restauratie soelaas biedt. Blijft wel jammer…

 18. Hilde zegt:

  Schatten op zolder. Ik houd m’n hart al vast tegen de tijd dat er bij m’n ouders op zolder eens zal (moeten) geruimd worden. Met een hobby als ‘antiek’ en ‘rommelmarkten afschuimen’ kan dat behoorlijk tellen. Ik kan me voorstellen dat dat bij jouw schoonmoeder ook zoiets is. Die auto is dan weer wel leuk, een originele insteek voor een berichtje hier. ‘Like’ 😉 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.