Uit mijn platencollectie : Traffic !

Traffic feat steve winwood

Vooraleer zijn eigen groep op te richten was Steve Winwood succesvol bij de Spencer Davis Group met hits als “Keep on running” en “Gimme some loving”.

Nadat Steve Winwood (zanger, toetsenist en gitarist) op achttienjarige leeftijd de Spencer Davis Group had verlaten, richtte hij met drummer/zanger Jim Capaldi, zanger/gitarist/bassist Dave Mason en fluitist en saxofonist Chris Wood Traffic op.

In 1967 kwam de eerste single uit, “Paper Sun”, die onder andere in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland een hit werd en het ook in de Verenigde Staten aardig deed. De tweede single, “A Hole in My Shoe”, werd evengoed een hit. De derde hit, “Here We Go Round the Mulberry Bush”, volgde vrij snel dat jaar, en in december ’67 kwam in het Verenigd Koninkrijk het eerste album uit, Mr. Fantasy.

Eind 1968 besluit Steve Winwood samen met Eric Clapton een nieuwe groep op te richten genaamd Blind Faith zodat er een einde komt aan Traffic. Blind Faith blijkt een zeer kort leven zodat na de split Winwood Traffic terug opricht. De band blijft in diverse bezettingen bestaan tot 1975. Dan start Winwood een succesvolle solocarrière met hits als “while you see a chance”.

2017-04-09_10-26-36

Van Traffic heb ik een dubbele verzamelaar genaamd “smiling Phases” die de periode 1967 tot 1975 overloopt. Hieruit speel ik voor u volgend nummer :

Rest mij jullie een zonnige lentezondag te wensen.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in muziek, Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Uit mijn platencollectie : Traffic !

 1. rietepietz zegt:

  Ik hield me in die tijd niet zo bezig met wie er in welke band speelde , maar de naam Steve Winwood is natuurlijk heel bekend uit die tijd, daar kwam je eigenlijk niet omheen. Het nummer dat je hier plaatst is ook nog steeds geweldig.

 2. Rebbeltje zegt:

  O wat leuk om die weer eens te horen…prachtnummer
  Fijne ZONdag

 3. fietszwerver zegt:

  Eric Clapton is de enige naam die me bekend voorkomt
  ik was in ’67 , 17 jaar jong en was of op school of aan het werk

  en lukt het genieten van deze zonnige dag , vast wel
  ik liep 2 reclame wijken en nu de tv op sporza , ja Tom bezig met zijn afscheid , kan deze koers winnen , maar met hem meerdere , ik vind het jammer voor Phlipip dat z’n team hem niet laat rijden hier , deze heeft hij ook nog niet gewonnen
  we wachten het af
  fijne middag groet

 4. Sjoerd van bVision zegt:

  Een heerlijk nummer is dit. 1967, 50 jaar terug was ik 14, maar ik kan me dit nummer nog goed herinneren.

 5. willy zegt:

  een leuk nummer Suske

  ik herinner het me wel niet

  groeten

 6. Rob Alberts zegt:

  Ik wens weinig gaten in je schoenen, maar een zonnige werkweek toe.

  Zonnige groet,

 7. merel zegt:

  Je hebt een mooie verzameling

 8. logbankje zegt:

  Een prachtig album en het nummer onvergetelijke jeugd sentiment.
  Kan zo als verzoek 🙂 Hans

 9. Kakel zegt:

  Ik hoor dit nummer voor het eerst. Als verdediging kan ik aanvoeren dat ik toentertijd 5 was (-:
  Zonnige groet

 10. Suskeblogt zegt:

  OK, morgen maak ik het mijn verzoekje.

 11. Frank103 zegt:

  De artiesten heb ik wel van gehoord, het nummer niet. Ik vind het teveel als de Beatles klinken en heb het uit gezet. Heikel?

 12. RenéSmurf zegt:

  ja, een alleraardigst nummer, niet meer en niet minder.

 13. meninggever zegt:

  Leuk al die oude namen uit de muziekwereld. Stukje jeugd komt er door terug……:)

 14. gerdaYD zegt:

  Wat ik zo leuk aan je thema log vind is dat je er ons niet alleen van laat genieten maar dat er ook steeds interessante informatie te rapen valt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.