Bij Hans op de bank !

Pink Floyd Dark side of the moon.

Deze week las ik op de weblog van Hans dat het aantal reacties achteruit gaat. Ook zouden de verzoekjes voor in zijn wekelijkse show verminderen. Troost U Hans, op mijn blog gebeurt hetzelfde. Het aantal bezoekers is bijna onder het vriespunt vergeleken met de cijfers van pakweg 5 jaar terug. Het zal wel niet aan de inhoud van onze weblogs liggen vermoed ik. Regelmatig vallen er volgers en medebloggers af. Sommigen gooien de handdoek in de ring, anderen komen jammer genoeg te overlijden. Veel nieuwe gezichten die blijvers zijn zie ik zo meteen niet. Afwachten hoe het evolueert.

Dit weekend was mijn verzoekje voor de show van Hans, Money van Pink Floyd, afkomstig uit de LP Dark side of the moon uit 1973. Een ouwe kraker met andere woorden.  De volledige show kun je hier beluisteren.

 

Mocht bovenstaande  tekst wat negatief klinken wees gerust, ik ben niet van plan er definitief mee op te houden. Ik ben tevreden met mijn volgers en reageerders. Maar als puntje bij paaltje komt blog ik toch in de eerste plaats voor mezelf. Ik heb er nog steeds plezier in ook al heb ik niet altijd inspiratie en tijd  om dagelijks te bloggen.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

36 reacties op Bij Hans op de bank !

 1. Rob Alberts zegt:

  Bij Hans op de Bank met “Money”?
  Ik denk dat geld geen rol speelt bij het aantal bloggers.
  Maar wel dat er andere social media gebruikt worden i.p.v. bloggen.
  Het lastige reageren tussen WordPress en Blogspot helpt ook niet echt mee.

  Ach, misschien is bloggen vooral van de ouderen geworden?
  Vriendelijke groet,

 2. Suskeblogt zegt:

  Daar schrijf je zoiets Rob, inderdaad weinig jonge bloggers. Die jongeren zullen dan weer op FB en instagram zitten.

 3. Rob Alberts zegt:

  Heel soms zie ik jongeren bij mij lezen en soms reageren. Daar probeer ik wel bij aan te haken. Maar FB en instagram laat ik aan mij voorbij gaan.

  Fijne zondag!

  Vriendelijke groet,

 4. Rebbeltje zegt:

  Ha wordt bloggen dan echt voor de ouwetjes…de diehards
  Karel en ik hadden het er ook al over…dat het wel heel rustig wordt hier en op blogger.
  Maar zoals je zegt het bloggen doe je omdat je het leuk vind maar als er geen reacties komen is de lol er zo af…toch?
  Groetjes en fijne dag

 5. fietszwerver zegt:

  ja Suske
  het is erg gesteld met het aantal bezoekers en dan vooral reageerders
  ligt zoals al is gezegd o.a FB en zo meer , maar ook op mijn FB zie ik niet veel reageren , dus in mijn geval zal het aan het onderwerp van het blog zijn , het zij zo
  als ik 1 glimlachje krijg is mijn blog geslaagd 🙂

  fijne zonnige zondag middag groet

 6. Suskeblogt zegt:

  ik heb ook graag reacties. Hoeveel hits mijn blog heeft laat me dan weer koud. Zonder reacties was ik al lang er mee opgehouden.

 7. Frank103 zegt:

  Zonder reacties zou ik ook stoppen met mijn blog. Maar zelf heb ik wel liever wat kritischer reacties, er zijn ook genoeg reageerders die een ‘standaard’ reactie plaatsen die ze op ieder blog bij ieder bericht kunnen plaatsen.

 8. Suskeblogt zegt:

  Kritisch kan ik niet op jouw blog daar het me te technisch is soms. Mij maakt het niet uit over wat ze reageren, als het inderdaad maar geen standaardreactie is.

 9. logbankje zegt:

  Toch een positieve log voor mij, nu kom ik extra onder de aandacht.
  Wij zijn inderdaad oudere loggers, al voor meer dan 10 jaar volgen we elkaar.
  En daar heb ik nog geen dag spijt gehad.
  Ik ga ook vrolijk verder, vind het nog te leuk om te doen.
  Net als Money van Pink Floyd is het een tijdloze bezigheid. Hans

 10. Suskeblogt zegt:

  zolang het leuk is voor me ga ik verder. Het is inderdaad een tijdloze bezigheid.

 11. majaer zegt:

  Hallo Suske ik blog nog niet zo lang maar een reactie plaatsen op je blogt is toch wel zo leuk.

 12. Suskeblogt zegt:

  Dank u wel Majaer voor deze positieve reactie.

 13. fietszwerver zegt:

  hier nu ook de regen
  ik liep vanochtend 2 wijken in 2 en half uur met de zon op de bol , heerlijk weer
  die oorontsteking is bij Matroos Beek , niet bij mij gelukkig
  ik ga verder schaatsen en wielrennen kijken

  alvast een fijne avond groet

 14. kliefje zegt:

  Dat bloggen moet je ook voor jezelf doen. Daar gaat het om. Ik lees je altijd nog, maar ben minder van het reageren de laatste 2 jaar.
  NB: op mijn blog zijn de cijfers nog steeds stijgende, raar maar waar. Ik schrik er soms van.

 15. Bertie zegt:

  De nieuwe gezichten hebben hun eigen volgers, vaak van hun eigen generatie 😉

 16. Suskeblogt zegt:

  Dan besef je dat je slechts een klein deeltje van de bloggers kent. Ik heb destijds lang moeten zoeken tot ik de juiste bloggers op de kop tikte. Figuurlijk dan. 🙂

 17. rietepietz zegt:

  Ik moet bekennen dat ik zelfs nog nooit bij Hans gekeken heb, dat komt omdat ik altijd zonder geluid blog en dan heeft een muzieksite volgen weinig zin . Ik kom wel eens logjes tegen met een muziekje maar een laptop heeft gewoon geen fatsoenlijk gelijk om muziek te waarderen. Deze LP staat natuurlijk nog in onze platenbak en kan ik draaien wanneer ik wil.
  Het grappige is dat ik eigenlijk de laatste tijd (angstig) veel nieuwe linkjes heb moeten bij zetten, ik ben altijd bang dat ik het niet meer bij kan houden op de manier zoals ik blog, dus mét tegen reacties. Maar bij jou kom ik ook al aardig wat jaartjes “over de vloer”;-)

 18. Suskeblogt zegt:

  ja de oudjes doen het nog steeds en daarmee bedoel ik de blogs, niet de bloggers. Jij hebt inderdaad volgers en reageerders genoeg.

 19. rietepietz zegt:

  Ja en ik behoor ook nog letterlijk tot de oudjes hoor, dat mag gezegd worden;-)
  Met m’n bijna 75 jaar behoor ik echt niet tot de jonkies. M’n lezers zitten vaak rond de leeftijd van m’n kinderen , een enkeling zelfs rond de leeftijd van m’n kleinkinderen. Ik blijf het leuk vinden.

 20. marjolijn1 zegt:

  Lekker doen zoals het voor jou goed is….!!

 21. merel zegt:

  Mooi om Hans in de kijker te zetten
  Ik denk dat de jonge generatie zich niet zo met bloggen bezig houdt
  Ik probeer zo veel mogelijk te reageren maar iedere dag dat lukt me niet

 22. די מריו zegt:

  Er zijn maar weinig jongeren die willen loggen en dat is jammer, want op een log is het vaak duidelijker. Daarom doen wij oudere het daar nog steeds mee. Misschien komt er nog een ommezwaai.

  Love As Always
  Di mario

 23. Suskeblogt zegt:

  hoeft ook niet; het mag geen verplichting worden.

 24. Suskeblogt zegt:

  Misschien moeten ze het bloggen aantrekkelijker maken. WP en Blogger mogen wel eens de koppen samen steken hiervoor.

 25. John zegt:

  Ah, nog een beetje meer reclame voor Hans Bank zijn geweldige show. Tja, ik heb een periode gehad dat ik dagelijks meer dan 50 reacties kreeg. Die tijd is voorbij en ergens maar goed ook. JE moet ook al die blogs af. Ik kom hier al vanaf het prille begin volgens mij en jij al echt heel lang bij mij.

 26. Suskeblogt zegt:

  Dat kan kloppen, ik denk dat jij hier het langst van al reacties komt geven. Proficiat ! 🙂

 27. RenéSmurf zegt:

  ja, het is nu anders dan toen, en net wat je al zegt, dat is ergens maar goed ook. Het blijft leuk, dat internet.

 28. als je doet wat je zelf graag wil, dan hou je dit het langste vol
  Eén @->- voor jou

 29. FB zal er wel voor een deel opzitten Suske
  alhoewel ik het toch eerder een “vluchtig” medium vind…

  zelf heb ik geen FB account

  groeten

 30. tagrijn zegt:

  Nu is FB weer populairder, totdat ook daar weer iets nieuws voor komt. Er waren tijden dat ik rond de 100 bezoekers per dag had. (daar bedoel ik geen reacties mee, dat zijn er een stuk minder) Nu is dat de helft. Iets hoger haal ik nu alleen nog maar op maandag als ik iets nieuws plaats.

 31. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 32. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Het is jullie dus ook opgevallen dat het aantal volgers op het blog sterk is gedaald, bij mij is die evolutie krek hetzelfde aan de gang. Maar gelukkig gooien we de handschoen nog niet in de ring en hopelijk zal jij dat ook nooit doen want je hebt zelf zoveel plezier in het bloggen hé. En zo te zien hebben er hier toch ene pak op gereageerd waardoor je je gestrekt zal voelen!
  Je hebt er weer een mooi van gemaakt, ik grasduin graag met je mee in je uitgebreid platenarchief…
  OT: gaat het nog altijd de goede kant met Greet op? Ik hoop het!

 33. Wie schrijft die blijft. Ik vind dat je steeds weer mooie blogjes maakt. Nu heb je mij kennis gemaakt met een muziek van waar ik geen noten ken. Ik blijf je volgen. Groet Catherine Boone

 34. Hilde zegt:

  Vooral trouw blijven aan jezelf is het aller allerbelangrijkste. Daarin ligt je kracht en dat merk je gauw als je zo’n blogpost leest. Ik reageer hier niet op alles maar volg het hier ook graag, precies door die eigenheid 😉 .

 35. Flavie zegt:

  In blogland is nu eenmaal een komen en gaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.