Uit mijn platencollectie : the sisters of mercy.

2017-02-20_07-29-53

The Sisters waren zo een beetje de voorlopers van de gothics :: zwarte kleren, dito kapsel en zonnebril op het beenderige witte gezicht. Hun muziek kon je allesbehalve vrolijk noemen. De groepsnaam hadden ze geleend van een song van Leonard Cohen. Toch draaide deze plaat regelmatig zijn 33 toeren op mijn draaitafel.

Mijn favoriete nummer op deze plaat is Marian. Een zwaarmoedig liedje met volgende chorus :
I hear you calling Marian
Across the water, across the wave
I hear you calling Marian
Can you hear me calling you to
Save me, save me, save me from the
Grave…
Marian

Toeval of niet, in die tijd passeerde er een Marian mijn pad. We leerden elkaar kennen op een zondagavond in mijn vertrouwde tent aan het station. We werden geen lovers maar vrienden. Zij haar vriendjes ik mijn scharrels. Tussendoor braken we samen wel eens de tent af. Ze was van school af en werkte als kassabediende in een discount. Toen ik enkele jaren later met Greet zou trouwen hield ze mijn moeder tegen aan de kassa om droogweg te laten weten dat zij met mij had kunnen getrouwd zijn.  Dat werd even uitleggen voor mij. 🙂

Onze wegen scheidden zich en ik hoorde niets meer van haar tot ik ergens in 2011 klusjesman ging bezoeken in het ziekenhuis. Hij was wat over zijn toeren en de dokter had hem rust in een daarvoor dienende afdeling voorgeschreven. Tot mijn grote verbazing trof ik onder de andere patiënten niemand minder dan Marian aan. Het werd een leuk weerzien. Ze voegde me meteen toe op Facebook om me enkele dagen later terug te ontvrienden. Het verleden is nu eenmaal dood.  En hoe het met klusjesman afliep kunnen jullie op mijn logjes van 2013 lezen. En dan nu : MUZIEK !

Na deze LP viel de band uit elkaar. Er kwamen verschillende reïncarnaties van de groep maar het was nooit meer zoals met deze plaat.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Uit mijn platencollectie : the sisters of mercy.

 1. Rebbeltje zegt:

  Mooi hè herinneringen 😉

 2. fietszwerver zegt:

  en heb je het je ouders kunnen uitleggen 🙂
  mooie tijd met al die scharreltjes , ik deed het zonder muziek
  tot aan mijn diensttijd was ik een fervent ballroom danser , was bezig voor goud , maar die dienst gooide daar roet in
  fijne avond groet

 3. Bertie zegt:

  De muziek is best goed maar zo kerkhofachtig.
  Mooi verhaal erbij. Een goede herinnering is nooit weg.

 4. Frank103 zegt:

  Oude koeien uit de sloot halen, dat kan heel leuk zijn, tenzij het om een prutsloot gaat, dan kan je ze maar beter teruggooien. Of ontvrienden!

 5. Sjoerd van bVision zegt:

  Ik ken het wel, maar niet mijn ding…

 6. די מריו zegt:

  Dus eigenlijk is het met de band net zo gegaan als met Marian. Lekker mysterieus deze muziek. Wat een verhaal eigenlijk he.

  Love As Alwyas
  Di Mario

 7. ik heb dat ook met sommige liedjes dat ik terug naar het verleden ga
  wij hadden wel geen tent, maar dat maakt niet uit,
  Eén @->- voor jou

 8. rietepietz zegt:

  ht nummer kende ik niet van vroeger, viel destijds waarschijnlijk buiten mijn belangstelligsfeer;-) maar wat ik hier hoor heeft toch wel iets!

 9. giselzitrone zegt:

  Guter Beitrag liebe Grüße und eine gute Woche wünsche ich dir Gislinde

 10. niet direct mijn genre ..
  en Marian..de wereld is klein Suske
  prettige dag

 11. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Goh, wat is dat lang geleden… blij dat je deze plaat nog eens vanonder het stof haalt hoewel ik niet denk dat er stof op je collectie zou liggen hihi, daar zorg je er veel te goed voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.