Tournee minerale

Een maand geen alcohol drinken zal soms moeilijker zijn dan je denkt. Zeg maar eens ‘nee’ wanneer er getrakteerd wordt op café, of wanneer er bij een lekker familie-etentje een fles wijn op tafel getoverd wordt. Aldus op de site van Tournee Minerale.

IMG_4988

 

Geen probleem voor mij, ik drink al enkele jaren geen alcoholische dranken meer en voel me er goed bij. Geen kater, zwaar hoofd etc. de dag volgend op een feestje, receptie of wat dan ook. Daar heb ik zelf voor gekozen, niets of niemand dwong me dit alcoholvrije leven op.

Ik ben benieuwd wie van jullie met die actie meedoen of wat jullie vinden van een leven zonder alcohol.

Cheers !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Tournee minerale

 1. logbankje zegt:

  Ik drink ook al heel lang geen alcohol meer, en bevalt me goed.
  Heerlijk fris. Hans

 2. די מריו zegt:

  Ik vind sommige dingen wel lekker, maar ik zorg er altijd wel voor dat ik tijdig stop. En dan moet je denken na een glas of twee, drie. En ik drink eigenlijk nooit overdag. En door de weeks zijn ook uitzonderingen. Het zijn mijn eigen regeltjes, die ik mezelf heb opgelegd. Een hele maand niet drinken. Ik heb het weleens gedaan, maar merkte weinig verschil omdat ik nu al rustig drink. Ik drink niet om te drinken.

  Love As Always
  Di mario

 3. Bertie zegt:

  Over die actie las ik al.
  Het zal idd tegenvallen. Een weekendwijntje laten staan is geen probleem maar op een verjaardag of ander feestje zal het lastiger worden.

 4. Ik drink graag een glaasje wijn. Maar het hoeft niet per se. Ik drink omdat ik het lekker vind, maar niet om het drinken. En overdag al helemaal niet. Wat Di Mario ook zegt eigenlijk.
  Ik denk dat het erg mee gaat vallen. Succes 😊

 5. Hilde zegt:

  Voor mij géén moeite. Niet anders dan anders. Ik drink slechts heel af en toe een glaasje alcohol, vooral bij een feestje of als we uit eten gaan doch ik laat het me niet opdringen.

 6. Villasappho zegt:

  ik heb nooit echt gedronken.

 7. Sjoerd van bVision zegt:

  Ik vind het prima dat je dat kunt, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn gezonde wijntje iedere avond moet laten staan… Ik drink wel alleen in de avond een wijntje, en in het weekend wel eens een trappist…

 8. Frank103 zegt:

  Ik drink niet veel alcohol, een maand geen alcohol kost me geheel geen moeite.

 9. Rebbeltje zegt:

  Ben een gezelschapsdrinker…dus op feestjes en ja een maand geen feest dan ook geen rooie 😉

 10. fietszwerver zegt:

  ik deed vorig jaar 30 dagen mee , en dit jaar ook weer en dan wil ik het verlengen 🙂
  http://ikpas.nl/

 11. Ik heb helemaal geen probleem om op feestjes niet alcoholische dranken te gebruiken en laat me ook niet overhalen om het wel te doen. Ik doe aan die actie niet mee omdat ik eigenlijk al weinig alcohol gebruik en als ik dan eens zin heb in een drankje dan drink ik er ook eentje..

 12. marjolijn1 zegt:

  Geen enkel probleem, ik drink zelden iets van alcohol.
  Voor mij zou het een groter probleem zijn als het andersom zou zijn…. 🙂

 13. ik drink bij gelegenheid graag eens wat, en vindt er niks verkeerd aan,
  ik vindt deze maand wat overdreven, ze is mss goed voor iemand die iedere dag alcohol drinkt?
  Eén @->- voor jou

 14. John zegt:

  Ik kan heel makkelijk nee zeggen. Ik drink al zolang geen alcohol meer dat ik niet eens weet hoe lang al niet meer.

 15. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Zelf geef ik al maar dan 10 jaar een tournee general en eens dat je er aan gewend bent zou je nooit meer naar het leven van drinken willen terugkeren! Jij weet dat ook hé?

 16. shivatje zegt:

  Ik drink al heel lang geen alcohol meer. Dus voor mij geen probleem.

  Aum Shanthi

 17. een maand geen alcohol drinken..
  ik zou er niet direct en probleem mee hebben..
  aan die actie doe ik wel niet mee, als ik nu eens zin heb in een glas wijn wil ik het daarvoor niet laten..

 18. giselzitrone zegt:

  Lieber Gruß und ein schönes Wochenende für dich Gislinde

 19. aargh zegt:

  Met acties doe ik eigenlijk nooit mee, maar deze heeft me er wel van bewust gemaakt dat het een soort automatisme was, dat glaasje trappist vóór, of wijn bij het eten. Eigenlijk vind ik een kopje goede kwaliteit thee net zo lekker en daar kies ik nu vaker voor. Het lastigste vind ik toch buitenshuis drinken, op een terrasje of bij een etentje, er is zo weinig keus als je geen alcohol drinkt en ook geen mierzoete drankjes lust/wil. Er liggen daar volgens mij nog wel wat mogelijkheden voor de horeca en de drankindustrie.

 20. Hillechien zegt:

  ik doe niet mee met de actie, drink sowieso erg weinig alcohol, af en toe glaasje bier of wijn in het weekend

 21. rietepietz zegt:

  Nee, ik doe niet mee aan alcohol vrije maanden of zo. Ik vind drink graag m’n drankje ’s avonds, behalve als ik nog moeten rijden. Zolang ik niet steeds meer ga drinken en niet meer dan één kater in huis tegenkom zie ik ook geen probleem. 😉 Maar niemand hóeft van mij te drinken !

 22. A van de Aa zegt:

  Op een flesje donker bier na, is de alcohol bij mij ook ver te zoeken.

 23. Flavie zegt:

  Ik drink zelden alcohol… een maand zonder alcohol is geen probleem voor mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.