Uit mijn platencollectie : virginia plain.

Roxy Music was een groep die oud en nieuw combineerde : zowel muzikaal als visueel. Roxy verwijst naar oude cinemazalen uit vervlogen tijden. De muziek is een mengeling van pop met avant garde. En op het podium zien ze er uit alsof ze uit een SF-film weggelopen zijn. Het geluid wordt bepaald door Bryan Ferry en Brian Eno. Bryan Ferry ziet er uit alsof hij uit een jaren 1940 film weggelopen is en Eno is een glitterbal die zich uitleeft op synths en bandopnemers. Geen groep van 13 in een dozijn dus voor die tijd Toen liepen de meeste rock- en popartiesten in jeans en T-shirt rond en drogen hun haar en baard zo lang mogelijk. We spreken over het jaar 1972. Waar waren jullie toen ?

Ik was meteen fan van deze groep. Vooral toen ze optraden in Avro’s Toppop met “Do the strand”. Kort nadien vertrok Eno en de groep verloor voor mij een groot deel van hun charme. Eno ging enkele jaren in zee met Bowie en dit gaf “Heroes” als resultaat. Later werd hij producer van U2 en als ik het goed heb werkt hij nu samen met Coldplay. Laten we ook zijn collaboraties met Talking Heads niet over het hoofd zien.

En dan nu Music :

Virginia Plain kwam niet voor op de originele release van hun debuut maar wel op de Amerikaanse versie en CD uitgave.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Uit mijn platencollectie : virginia plain.

 1. fietszwerver zegt:

  ja Roxy bios was er ook in Amsterdam
  in 1972 was ik vanaf augustus in Canada
  wel een lot nummer zo te horen

 2. merel zegt:

  niet echt eentje dat me weet te bekoren

 3. Bertie zegt:

  Roxy Music, goeie band, vooral Lets stick together hoorden we graag. Brian Ferry was een aantrekkelijke blikvanger.(niet voor echtgenoot☻).

 4. logbankje zegt:

  Een top band Roxy Music, ook in de nieuwe BankShow, met – Same Old Scene.
  Blijft tijdloze muziek.
  Toppop was echt de deur voor clips van de popmuziek. Hans

 5. Frank103 zegt:

  Roxy music vond ik ook erg goed, maar dit nummer ken ik niet.

 6. די מריו zegt:

  Ik ben nog aan het bedenken hoe ik het vind. Niet lelijk, dat niet, maar het is nog niet zo dat ik zeg.. ik zet hem nog een keer aan. Misschien moet ik het nog maar een keer doen om eens goed te luisteren.

  Love As always
  Di Mario

 7. fietszwerver zegt:

  hier hing het nog een beetje , morgen is er de zon
  slaap wel groet

 8. RenéSmurf zegt:

  ja, inderdaad tijdloze muziek, dat komt nog regelmatig voorbij op de Arbeidsvitaminen, fijn hoor.

 9. Sjoerd van bVision zegt:

  Ik vind het ook een groep die bij de tijdgeest paste. Vernieuwend, maar niet spectaculair

 10. giselzitrone zegt:

  Ist sehr schön dein Text ich wünsche dir eine gute Naht lieber Gruß Gislinde

 11. marjolijn1 zegt:

  Niet echt mijn stijl, maar wel vaker gehoord.

 12. ik ken ze allemaal, wie keek toen niet naar top pop
  Talking heads vindt ik de beste band van je opsomming
  Eén @->- voor jou

 13. John zegt:

  Hier staat ook het nodige van Roxy Music in de platenkast. Meer vanwege de vrouw die er meer om geeft dan ik.

 14. Ileana zegt:

  Buna ziua si bine v-am regasit !
  Toti se emotioneaza la suferinta unui prieten, dar numai un suflet cu adevarat bun, se poate bucura de succesele unui prieten. Iti multumesc ca-mi esti alaturi!

  Hello, well I found!
  Everyone touches the suffering of a friend, but a very good soul, enjoy the successes of a friend. Thanks to you with me!

 15. rietepietz zegt:

  Alweer heb ik er geen LP van maar ken de muziek natuurlijk wel, ook de andere groepen die noemt zijn wel bekend. Maar zowel de band als de bioscoop met die naam zijn me natuurlijk bekend. In Den Haag was er uiteraard óók een bioscoop met die naam.
  Je hebt een neus voor LP’s met een mooie hoes, hoewel, misschien is het gewoon zo dat men vroeger meer z’n best deed om een mooie hoes te maken, het zijn soms ware kunstwerkjes.

 16. majaer zegt:

  Het is helaas niet mijn muziek, het is wel tijdloos
  groetjes

 17. 1972, in het leger Suske

  jammer genoeg

 18. Kakel zegt:

  Talk talk met Psyco Killer was het eerste nummer dat ik opnam op mijn cassetterecorder. Brian Ferry maar vooral David Bowie volgden later.
  In 1972 was ik 10 en zat nog op de lagere school. Eeuwen geleden (-:

 19. Suskeblogt zegt:

  Inderdaad, ten tijde van de LP’s waen platenhoezen soms kunstwerkjes op zich. Mooie foto of schilderrij/tekening met soms nog extra zoals boekje. Sinds de komst van de CD ging dit achteruit en nu men muziek download is het helemaal gedaan met de mooie hoezen.

 20. rietepietz zegt:

  Het mocht in die tijd ook nog wat kosten.

 21. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 22. A van de Aa zegt:

  Ik ken het nummer niet, en ik kan niet zeggen dat ik het nu wel ken het me bekoren kan….
  Fijn weekend.

 23. gerdaYD zegt:

  Blij dat je deze plaat uit je collectie met ons deelt, ik ben fan van deze groep, je hebt me er dus plezier mee gedaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.