Spinnen in huis !

Vandaag moest ik naar een dierenwinkel om één en ander te kopen voor ons Konijn. De paradijsvogels hadden ook van alles te kort voor hun cavia’s, hamsters enz enz dus konden die mee. Het idee alleen al dat in die winkel ook spinnen kunnen bekeken en gekocht worden bezorgt Doortje koude rillingen. Voor geen geld wilt ze die afdeling binnen. Samen met moeder Paradijsvogel en haar zoon ging ik toch even een kijkje nemen. Zo kwam ik dit exemplaar tegen :

Braziliaanse vogelspin

Als ik het me goed herinner is dit een Braziliaanse vogelspin
Alhoewel ik het een indrukwekkend beestje vind voel ik me niet geroepen om deze in huis te nemen. Dan liever mijn katten en konijn. Die zijn tenminste aaibaar.

Zijn jullie bereid om zo’n lieverd te adopteren ?

Groetjes.

🙂

.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Spinnen in huis !

 1. logbankje zegt:

  Het zijn mooie spinnen, geloof dat deze niet giftig zijn.
  Wie weet kun je hier ook uren mee knuffelen. Hans

 2. Bertie zegt:

  Prachtexemplaar.
  Ik heb ze liever niet maar ga er ook niet voor op de loop. Moet ik toegeven dat ik nog nooit een zwarte weduwe zag. In dat geval zou ik gauw een jurk aantrekken, stel dat ze me voor een mogelijke echtgenoot aanzag…

 3. די מריו zegt:

  Ik ben dol op reptielen, schildpadden, hagedissen, slangen, ook gifkikkers vind ik geweldig. Maar spinnen, die vind ik alleen makkelijk dat ze muggen eten en dan kan de Nederlandse spin ook wel. Nee, vogelspinnen zullen er bij mij niet inkomen. Niet leuk genoeg.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Villasappho zegt:

  Zijn heel lief hoor kruipen zo lekker naar een warm plekje. Op mn hand gehad maar nee hoef ze niet thuis.

 5. Rob Alberts zegt:

  Ik heb zo’n lieverd in huis ….

  Vrolijke groet,

 6. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ik vind spinnen , zo wij die hier kennen prima , zijn nuttige beessies en die laat ik dan ook met rust
  maar om nu zo’n inheems diertje in huis te nemen , nee bedankt 🙂
  Ja kinderen hebben overal plezier , dat viel mij gelijk op aan die foto op de vuilnis belt
  geniet de dag

 7. marjolijn1 zegt:

  O nee, voor geen goud…!
  Fijne zondag.

 8. zon-nebloem zegt:

  nee, gewoon een kat of een hond is goed voor mij

 9. Hillechien zegt:

  nee dank je laat ik aan anderen over

 10. gerdaYD zegt:

  NEE en nog eens NEE. Zowel in huis als in de tuin mogen de spinnen hun gang gaan zolang ze maar niet het formaat van de bovenstaande hebben hihi.
  Fijne zondag Suske!

 11. John zegt:

  Een vriendin van ons heeft er een paar. Super leuke beesten en ze leren je ook kennen. Achter een bal an rennen doen ze niet dus best wel saai.

 12. Rebbeltje zegt:

  Oudste kleinkind had er een op de hand en ik kreeg de kriebels 😉

 13. Sjoerd van bVision zegt:

  Je kunt er zo weinig mee…

 14. Kakel zegt:

  In november vorig jaar heb ik een “gewone” vogelspin vastgehouden. Ik vond het vooral spannend maar het diertje vond het best, dus geen klachten. Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik de spin zo mooi zou vinden! Mijn neef heeft drie slangen, die vind ik ook prachtig. Maar om ze houden…nee. Ik heb liever een dier waar ik contact mee kan maken.

 15. A van de Aa zegt:

  Ik zal het even aan de vrouw vragen wat ze er van vindt……

 16. rietepietz zegt:

  Nee hoor, laat maar zitten, we hebben al een kater dat is meer dan genoeg! En zo af en toe natuurlijk wel eens een bescheiden soortgenoot in huis die we dan resoluut “uitwijzen”.

 17. nuttig zijn ze wel Suske,

  maar ik moet ze niet..

 18. Hilde zegt:

  Brrr…neen echt niet… Ik kijk liever beestjes op documentaires.

 19. frank-103 zegt:

  Nee, alle spinnen worden hier doodgeslagen, dan ga ik er echt niet eerst geld voor betalen!

 20. Ik heb hier twee poezen rondlopen en het zou me niet verwonderen dat die ene die spin zou platmeppen! Zelf heb ik die liever buiten dan binnen .

 21. meninggever zegt:

  Met twee poezen in huis is het wel duidelijk dat we voor dit soort schepsels weinig voelen. Die spinnen bedoel ik dan. Er lopen en kruipen in huis al genoeg van die meer normale huis-tuin-enkeukenspinnen rond en ook die hebben soms best aardige afmetingen. Maar goed tegen de muggen zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.