Weg uit de comfort zone.

2016-12-08_05-39-19

 

“Soms moet je uit je comfort zone stappen om te groeien” zei ze terwijl ze naast me in de bestelwagen zat. Ik kon de uitdrukking op haar gezicht niet zien daar ik mijn aandacht op de autostrade moest houden waar we op dat moment over reden.

Van mei 1981 tot eind april 2013 leefde ik als het ware in een gouden kooi. In 2013 zocht ik het avontuur op weliswaar zonder gevaar voor verlies van inkomsten, daar ik steeds verder loon ontving van mijn “oude” werkgever.

Nu werk ik in een milieu waar dagelijks van alles bijkomt en verandert. Vijf jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik dit ooit zou doen : rondrijden met een bestelwagen doorheen de provincie.  Voordien had ik slechts met “gewone” auto’s gereden. Nu zat ik daar hoog en droog tussen de ontelbare andere auto’s. Ik geef toe dat het de eerste maal duizelen was, nu begin ik het gewoon te worden.

Soms vraag ik me af waar mijn “comfort zone” zich bevindt. Klagen zul je me niet horen, integendeel, volgens mij is er geen weg terug meer naar mijn werksfeer van voor 2013. Ik ben teveel veranderd op alle gebied. Gek om dit op je bijna 57ste te moeten vaststellen.  Om af te ronden laat ik weten dat mijn “begeleidster” tevreden was over mijn rijvaardigheid met deze grote bak.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

22 reacties op Weg uit de comfort zone.

 1. fietszwerver zegt:

  je bent in een andere comfortzone binnen gestapt , wist je 5 jaar geleden niet
  maar nu voel je er ook comfortabel , toch

 2. די מריו zegt:

  Ik begrijp dat je het toch wel naar je zin hebt en dat is ook belangrijk. En dat je rijvaardigheid goed is, is natuurlijk wel prettig voor iedereen in het verkeer.

  Love AS Always
  Di Mario

 3. Rebbeltje zegt:

  Dus kan gewoon de weg op gaan ook al kom jij eraan 😉
  Ja soms moet je van richting veranderen om er ook plezier aan te beleven.
  Groetjes

 4. RenéSmurf zegt:

  Ja, zo is het leven, als je denkt dat de boel op rolletjes loopt komt er weer een kink in de kabel, maar die overleef je ook wel weer.

 5. Bertie zegt:

  Variant op ‘Ik vertek’?

 6. logbankje zegt:

  Het beter nu vaststellen dan het nooit ontdekken, een verandering is ook groeien. Hans

 7. marjolijn1 zegt:

  Soms is zo’n grote verandering goed voor de mens, al weet je het nooit zeker.

 8. volgens mij zoals ik je ken is het echt een grote verandering geweest…
  maar verandert er eigenlijk elke dag niet iets?
  Eén @->- voor jou

 9. Het is hele verandering. Misschien is dit toch wel goed. Het moet wel beter in de verkeer. Het gaat ook om veiligheid.

 10. John zegt:

  Ben het met Hans eens. Beter nu ontdekken dan dat je het nooit had gedaan. Ik denk dat zo’n uitdaging geweldig is.

 11. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Soms moet je het aandurven, maar ook kunnen om uit de comfortzone te stappen, maar jij hebt het gedaan en zo te lezen heb je er geen spijt van. Blij voor je want het had heel anders kunnen uitdraaien…

 12. Sjoerd van bVision zegt:

  Soms is het gewoon nodig om die zone te verlaten…

 13. rietepietz zegt:

  Zeg nooit nooit toch?

 14. joke_dev zegt:

  Hoog en droog in het verkeer…daar zit je toch comfortabel of niet?

 15. merel zegt:

  Goed dat je tevreden bent dat is heel veel waard

 16. het voornaamste is dat je tevreden bent Suske, de rest is bijzaak…

 17. logbankje zegt:

  Om toch een beetje comfort te houden, het volgende. Hans
  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 18. A van de Aa zegt:

  Ik ben comfortabel in mijn comfortzone, maar ook daar zijn veranderingen op komst… en die zullen het er niet beter op maken.

 19. Kakel zegt:

  Het is je van harte gegund, Suske. Je hebt er hard voor gewerkt en dan mag een mens best wel eens mazzel hebben!
  Fijne zondag.

 20. Hilde zegt:

  Een comfortzone is voor ieder verschillend. Daar even buiten treden is voor de ene al wat makkelijker dan voor de andere doch soms ook nodig, grensverleggend ook en al eens een echte eye-opener. Graag komen lezen, dit.

 21. meninggever zegt:

  Het is een van de meest gehate uitdrukkingen van het jaar. Comfort Zone. Omdat het zo aanmatigend is en zo op je zelf gericht.Een mens heeft meer aan leermomenten (..) of nieuwe uitdagingen (..) waardoor zijn kennis en ervaring groeit. Alles wat je deed of doet helpt mee om je te maken tot de mens die je nu bent. Zonder leermomenten geen nieuwe persoon die je in de spiegel aankijkt. Dan blijf je een saaie robot. Rijden in een bestelauto was voor mij ooit gesneden koek. Je zult maar in de luchtvaartlogistiek terecht komen als jong ventje. Ik leerde er heel goed rijden, ook al had ik officieel een office managerrol. Die rijervaring komt me nu nog van pas. Twee miljoen kilometers verder…..:)

 22. satoriwoman zegt:

  Als je gevoel niet meer nieuw aanvoelt, je de uitdagingen uit de weg gaat, je de verbinding met wat zich aandient verliest, misschien val je dan uit je comfort zone.
  Een tibetaan zei ooit: in vrijheid leven is een staat van constante paniek.
  Mooie dingen schrijf je
  Marjan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.