Poesje snoei !

2016-09-07_02-25-29

Gisterennamiddag had ik vrij genomen om Eva even naar huis te kunnen rijden en ondertussen van de gelegenheid gebruik maken om de tuin onder handen te nemen. De eerste snoeiwerken zeg maar. Door de extreme neerslag en de achteraf even extreme hitte is de tuin als het ware een oerwoud in zakformaat geworden. Je zou niet schrikken moest er plots een aap te voorschijn komen.

Over schrikken gesproken : terwijl ik bezig was met boomzaag  kwam buurman Ronny even gedag zeggen. Tijdens ons gesprek hoorde ik plots een gepiep in een hoekje van de tuin. “Een vogel” was buurman’s reactie. Ik dacht eerder aan muis of rat. “Die komen hier niet met al die katten in de buurt” was zijn conclusie.

Kesha, het witte harige poesje van de andere buurvrouw zat heel die tijd mooi naast me te kijken wat ik aan het doen was. Nadat Ronny weg was sprong ze recht en ging met opgetrokken schouders op het gepiep af. Van op mijn ladder hoorde ik een gepiep en gekrijs. Duidelijk een dier in paniek. Toen ik mijn hagenschaar uit het tuinhuis naast dat van buurman wou halen kwam Ronny op me af. “Je had gelijk hoor ! Daarjuist zag ik een rattenjong in paniek door de straat rennen.” Kesha had goed  haar werk gedaan. 

Behalve katten, ratten en egels zit mijn tuin ook vol huisjesslakken. Het exemplaar hierboven heb ik vlug even fotomodel gemaakt.

Groetjes.

🙂

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Poesje snoei !

 1. en hopelijk ben je nu van die ratten verlost Suske

  groeten

 2. Rebbeltje zegt:

  Mooi fotomodelletje
  Heb het niet zo op die ratjes…groetjes en ruim ze
  Mooi weer voor…toch?

 3. rietepietz zegt:

  Hé jakkes, ratten in de tuin ga je niet blij van worden, en als ze té groot worden begint een poes er ook niet zoveel meer tegen.
  Ja tuinen veranderen in een oerwoud bij dit weer, werk aan de winkel dus.

 4. marjolijn1 zegt:

  Ja, overal veel werk aan de winkel wat de tuinen betreft, gelukkig komen hier de gemeentemannen…!

 5. fietszwerver zegt:

  en een mooi model is het
  een dikke rat zag ik eergister avond nog aan de oever van de Rijn , in Bonn
  ik was 6 dagen weg en dacht toch echt dat ik dat gemeld had 😉

 6. Suskeblogt zegt:

  gemeld ? aan die rat ???

 7. bertjens zegt:

  Meer een dieren-azc 😊

 8. Een rattenjong, die komt toch uit een rattenmama en is gemaakt met een rattenpapa…. mijn vraag zou dan zijn, waar zijn die…

  Love As always
  Di Mario

 9. logbankje zegt:

  Het is groeizaam weer geweest en daar heb je nu het werk van.
  Kesha maar belonen, heeft goed werk gedaan. hans

 10. RenéSmurf zegt:

  Ja, waar natuur is komen dieren, dat gaat als vanzelf, beesten willen ook gewoon leven. Maar liever ook niet bij mij.

 11. muizen en ratten….rrrrrr
  maar de slakken zitten zelfs tot in Limburg
  Eén @->- voor jou

 12. gerdaYD zegt:

  Tja, ratten… we hebben er een grote plaag van gehad, ze kwamen bovendien nog eens binnen ook. Nu zit mijn tuin vol wilde katten en er is geen eentje meer van te zien, van de ratten dan hihi. Ik heb niets tegen die beestjes maar ze maken zoveel kapot hé. En bovendien doen ze zich nog aan je voorraad eten te goed.
  Jij hebt dan weer een puik werkje verricht in de tuin. En wat lees ik? Mag Eva naar huis voor het wekend?

 13. meninggever zegt:

  Ratten ken ik vooral uit de vroegere woonbuurt in onze grote stad. Ze liepen er langs de waterkanten van de grote rivier, e soms op het platje achter ons huis, waaronder een fietsenloods was gevestigd. Ze vraten zich een weg naar binnen, en mijn ouders hadden dan allerlei middelen om die beesten aan te pakken. De huiskat was domweg te lui om er iets aan te doen. Gelukkig liggen die tijden lang, lang achter me, Met twee katten in huis hoop ik dat het voldoende soelaas biedt om zelfs de piepkleine veldmuisjes die nog wel eens door de brandgang achter het huis lopen weg te houden…

 14. Jaixy zegt:

  Ik hou niet zo van ratten

 15. Ileana zegt:

  O zi plina cu mult soare sanatate fericire si multa iubire, un inceput de saptamana cat mai placut!
  A full day of sun health happiness and much love, a pleasant beginning of the week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.