Terug in de tijd geslingerd.

2016-08-24_07-46-12

 

De laatste jaren hebben hier de ene platenzaak na de andere de deuren gesloten. De voor de hand liggende reden is natuurlijk dat er veel gedownload wordt via het internet, al dan niet legaal. Denk maar aan het succes van I tunes.

De laatste grote platenwinkel in Roeselare bevond zich op het stationsplein vlak naast mijn werk. De eigenaar liet enkele maanden geleden de zaak over aan iemand die elders in de stad een tweedehandswinkel openhield. Daar kon je voor een prikje cd’s elpees en consoles kopen evenals muziekinstrumenten. Vroeger ging ik daar regelmatig snuisteren en vond soms iets naar mijn zin. De eigenaar en ik kennen elkaar dus. Ik was niet weinig verbaasd toen ik vernam dat hij de platenzaak zou overnemen. Ondertussen is dit een feit.

Ik  had nog geen kans gekregen om er eens binnen te kijken, maar gisteren was het zover. Ik kon mijn ogen niet geloven : bakken vol oud en nieuw vinyl. Ik voelde me op  zijn minst dertig jaar terug in de tijd geslingerd. vinyl is duidelijk terug en niet zo’n klein beetje.

Nu vraag ik me af of jullie nog vinyl elpees draaien of digitaal luisteren ?

 

Groetjes.

🙂

 

 

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Terug in de tijd geslingerd.

 1. Falderie zegt:

  Ik heb altijd gewoon met cd’s gewerkt, nooit digitaal.
  en onlangs… hebben we een retro platenspeler gekocht. En nu leggen we vaak eens een oude plaat op…

 2. rietepietz zegt:

  Ja zeker, we hebben nog wel aardig wat vinyl in huis , we draaien niet dagelijks maar toch gaat er nog wel regelmatig zo’n oudje op de draaitafel;-)

 3. sjoerd zegt:

  Ik heb destijds mijn hele platencollectie in ene keer weggegeven…

 4. A van de Aa zegt:

  Er staan nog dozen vol LP’s op zolder, heb ook een platenspeler voor aan te sluiten op de computer, maar het is al jaren geleden dat ik nog een plaat heb gedraaid.
  Alle muziek is tenslotte op het WWW te vinden.

 5. Rob Alberts zegt:

  Ik ben een stilteliefhebber …….

  Stille groet,

 6. Ja zeker, er gaat niets boven dat kraakje en karakter van vinyl!

 7. marjolijn1 zegt:

  Draai nog af en toe een nog wel een cd’tje, geen vinyl meer in huis.

 8. Rebbeltje zegt:

  Vooral bij de jeugd schijnt het weer hot te zijn…nee zelf hebben we er geen meer.

 9. bertjens zegt:

  Nooit, aan nostalgie geef ik liever niet toe.

 10. Ik had iets van 100 elpee’s en iets van 250 (maxi)singles… en ik heb alles weggegeven.. en daar heb ik spijt van, maar ja, dat kan ik niet meer veranderen. Ondertussen heb ik wel van een cd of 200, maar die draai ik bijna niet meer.. meestal iets op YouTube of Israëlische internetradio.

  Love As Always
  Di Mario

 11. fietszwerver zegt:

  al onze platen zijn bij ene broer beland , of die er nog naar luistert , geen idee
  ik heb zelden muziek aan
  maar terug in de tijd gaan is een mooie bezigheid

 12. gerdaYD zegt:

  Goede morgen Suske. Inderdaad, vinyl is er terug, en niet alleen in tweedehandszaken, veel groepen laten hun muziek weer op de zwarte plaat persen omdat de volle klank daarop niet op een CD of zo bereikt wordt.
  Voor straks een heel fijn weekend gewenst, met het heuglijke nieuws van je dochter zal dat wel lukken hé!

 13. John zegt:

  Wij hebben hier een platenspeler staan en het gros van de platen staat beneden. Verder een uitgebreide Cd collectie, en een premium account bij Spotify. Laatste genoemde gebruik ik vaak. Cd’s draai ik zelden nog.

 14. Ik luister veel radio en wat ik heb op mijn telefoon maar soms ook cd’s

 15. Billy zegt:

  ik heb nog elpees liggen op zolder, maar luister er nooit meer naar.
  Jammer eigenlijk wel, want ik heb nog een niet eens zo oude platenspeler

 16. Flavie zegt:

  Ik luister enkel naar de radio…

 17. Jaixy zegt:

  Vind beide leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.