Tamarind in de Gazastrook.

2016-08-09_07-41-26

Tegen sluitingstijd kwam collega Mirhawy, aka the man fron Eritrea terug van zijn zwerfvuilronde. “Ken je dit ?” vraagt hij me terwijl hij me een leeg blik toont. “Nee, ken ik niet”. “Dit is lekker, dronk het in mijn land” gaat hij verder. Ik bekijk het blik en zie één en ander in Arabisch of Farsi geschreven.

Nadat we de zaak gesloten hebben stappen we gewapend met het lege blik richting de op deze blog beruchte “Gazastrook”. Ik ken daar een man die ons op het goede spoor zal helpen. Mohammed begroet me zoals steeds alsof ik een moslim of wat dan ook ben die hij al jaren kent. Als ik hem het blik onder de neus duw komen enkele mannen dichterbij. Er ontstaat een discussie in het Arabisch. Tenslotte heeft Mohammed me het blik terug met de raad even langs te gaan in de winkel naast de kapperszaak en het theesalon enkele meters verderop. Eén van de mannen die bij ons staat wijst ons de goede richting.

Mirhawy en ik volgen hun raad op en na ons tussen een vijftal op de stoep luid discussiërende mannen gewrongen te hebben geraken we uiteindelijk bij de bewuste winkel enkele meters verderop. We tonen de man achter de toonbank ons leeg blik en zonder een woord aan ons vuil te maken wijst hij naar één van de koelkasten vol exotische blikken. Even zoeken en inderdaad, de door ons gezochte drank staat er bij. Gewapend met twee volle blikken en één leeg blik verlaten we de winkel. Mohammed van de vorige winkel staat ons buiten op te wachten vlak voor zijn eigen winkel. “Koop voor mij ook eens zo’n blik” roept hij ons. Ik ga terug naar binnen en koop een derde blik. Gewapend met twee blikken stap langsheen enkele rondhangende moslims naar de winkel van Mohammed. Hij vindt het heel erg lekker. Ondertussen haal ik één en ander uit de frigo en wil afrekenen. “Hoeveel moet ik u voor het blik ?” vraagt hij. “Laat maar” antwoord ik. Daarop besluit hij dat ik korting krijg op mijn aankopen. Iedereen tevreden en na elkaar een stevige handdruk gegeven te hebben stap ik naar buiten gewapend met mijn blik en enkele halal aankopen.

Mirhawy is ondertussen met de noorderzon of met de trein verdwenen. Gelukkig staat mijn fiets nog tegen de gevel van de halal winkel. Mijn blik zal ik straks wel thuis uitdrinken bij het avondeten.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op Tamarind in de Gazastrook.

 1. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  en smaakte het ook goed , en wat was het nu , zal wel geen pintje zijn 🙂

 2. Bertie zegt:

  Prachtverhaal!
  Zou zo als column in een krant kunnen.

 3. En hoe smaakt het nou?

  Love AS Always
  Di Mario

 4. marjolijn1 zegt:

  Fijn dat je volle blikjes kon vinden, en smaakte het ook?

 5. Waar zou het naar smaken??

 6. Suskeblogt zegt:

  Een zoete smaak die me aan die multi drinks doet denken.

 7. Suskeblogt zegt:

  Ik vond het lekker in tegenstelling tot Greet die het maar niets vond.

 8. Suskeblogt zegt:

  Heel zoet en geen bruis.

 9. John zegt:

  Toch grappig dat je volle blikken vinden kon maar eigenlijk kan dat ook niet anders. Waar lege blikken zijn zijn vaak ook volle te vinden. Ik heb het even opgezocht wat het is. Weer wat wijzer.

 10. Suskeblogt zegt:

  ik had er ook geen idee van dat zo’n boom bestond.

 11. gerdaYD zegt:

  Ga, dat heb ik nog gedronken toen ik twee jaar in Algerije ontwikkelingshulp deed, het is beslist lekker en goed voor de inwijkelingen dat het hier ook nog te krijgen is, zo hebben ze toch een stukje ‘huis’ bij zich… En jij, je hebt zoals steeds weer je goede daad verricht mooi mens!

 12. Suskeblogt zegt:

  Het was een tijdje geleden dat ik daar nog “geshopt” had en vond het een goede gelegenheid om er eens naar toe te gaan.

 13. Billy zegt:

  tamarind, dat zei me wel vaag iets. Zoek ik zo eens op.
  Boeiende omgeving daar, waar je heel wat kan bijleren over andere culturen

 14. sjoerd zegt:

  Iedereen tevreden toch…

 15. rietepietz zegt:

  Van de boom heb ik wel eens gehoord maar wat er allemaal van gemaakt kan worden dan weer niet. Lijkt me té zoet, ik hou niet zo van zoete drankjes!

 16. A van de Aa zegt:

  Dat is het mooie van het multi-cultie dat je lekkere dingen kunt proeven. ;-D
  Wel oppassen, proefde de laatste keer iets, de vlammen sloegen me de keel uit…. en daarna uit mijn ree….

 17. logbankje zegt:

  Nu ben ik wel benieuwd waar het drankje naar smaakt, je hebt er moeite genoeg voor gedaan. Hans

 18. Suskeblogt zegt:

  zo’n steekvlam is nooit leuk voor de mensen die achter je staan.

 19. Frank-103 zegt:

  Bij ons op jet dorp zullen ze zoiets niet verkopen, maar bij mijn werk in de buurt wel. Zoiets proberen kan geen kwaad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.