Op stap met de trein.

Deel 1 van het verhaal over deze blogger die de trein neemt.

Foto1859

Het is na de middag.
Ik zit op een bankje op het perron.
Aan de overkant van het spoor zie ik een afro tiener staan dansen met haar koptelefoon op. Een man die naast me zit ziet het tafereeltje ook en  kijkt vervolgens nors in mijn richting. “Die vreemden maken hier alles kapot”.

Vragend kijk ik hem aan.
“Ik ben invalide door een dom arbeidsongeluk en moet rondkomen met een karig 900 €. Komt daarbij dat ik nog mijn dochter ten laste heb. Die vreemden hoeven niets te doen en krijgen alles wat hun hartje lust.
Ik schrap mijn keel. “Ik denk dat we het ergste wel gehad hebben” ga is van start. “Zo ver zal het wel niet komen dat ze het allemaal gaan kapot maken.
Hij knikt. “Het mag wel, ik zit met mijn kapotte rug door in die put te vallen tijdens de bouw en sedertdien mag ik iedere maand  ook nog eens naar die psychiater.” Vervolgens duwt hij me een pagina van de Metro onder de neus. “Kijk, ze gaan ook nog eens snoeien aan de sociale zekerheid. Wie denk je dat ze hiermee zullen treffen ?” Een dame die aan mijn andere zijde zit zegt geen woord maar luistert merkbaar mee. Ik richt mijn blik aan de overkant van het spoor.

Het meisje trekt zich niets aan van wat zich rondom haar afspeelt en danst uitgelaten verder. Haar kont swingt zoals alleen de konten van afro dames dit kunnen. Zo uitbundig staat ze te dansen op de tonen van muziek die zij alleen door haar koptelefoon kan horen. Door het schudden van haar hoofd waait haar afro kapsel alle kanten uit zodat ze me aan een leeuwin doe denken. Dan realiseer ik me dat alleen leeuwenmannen zulke beharing hebben.

Daar komt de trein. Zonder een woord te zeggen knikken mijn buur en ik elkaar gedag en ik stap naar de dichtstbijzijnde wagon. Als ik me aan het raam zet zie ik het meisje nog steeds staan swingen. Ee, fluitsignaal en de trein komt in beweging. Daar gaan we.

Word vervolgd !

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

35 reacties op Op stap met de trein.

 1. Jaixy zegt:

  Heerlijk die trein… Die verhalen ook…..
  Mensen kunnen bijzondere denkbeelden hebben he??

 2. Suskeblogt zegt:

  ja hoor en het gesprek tussen mij en die man kwam grappig over met dat dansende zwart meisje aan de overkant. Tegenpolen dus !

 3. Bertie zegt:

  Jaaa, een nieuwe feuilleton, daar heb ik zin in.
  Dagelijks? Wekelijks?

 4. Suskeblogt zegt:

  Morgen of dit weekend deel 2. Dan zal ik ontsporen vrees ik . 🙂

 5. Rob Alberts zegt:

  Ik ben benieuwd waar je naar toe gaat …..

  Vrolijke groet,

 6. lekker makkelijk om een ander de schuld te geven. De afro tiener kan er niets aan doen dat je gevallen bent.

  Love As always
  Di Mario

 7. A v/d Aa zegt:

  Wat de toekomst zal brengen zal de toekomst onthullen.

 8. Kakel zegt:

  De reactie van de man is nogal kort door de bocht. Iedereen heeft recht op een leven. Als de man niet rond hoefde te komen van de 900 euro, had ze dan mogen blijven?
  Mooi blog, Suske. Mensen mogen ook verschillen!

 9. Jaixy zegt:

  Ik vind dat meisje geweldig! Het contrast. Heb je super beschreven

 10. logbankje zegt:

  Aan de buitenkant kun je niet zien of iemand alles afpakt, je ziet alleen dat ze niet gelijk aan je zijn.
  Misschien heeft de vader van het meisje wel een top baan en is ze daarom zo blij. Hans

 11. Suskeblogt zegt:

  Liever een plezant negerinnetje dan een verzuurde blanke vent hoor Hansje. 🙂

 12. Rebbeltje zegt:

  Altijd gezellig een praatje maken…of toch niet 😉

 13. sjoerd zegt:

  Iedereen heeft de schuld, het maakt niet uit… Mens, durf te leven, denk ik dan. Ik was vanmiddag in de natuur, met helemaal niets, maar zo mooi…

 14. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  jammer dat die man het zo somber inziet , en niet meer geniet van wat het zicht bied
  zo’n mooie meid aan het dansen moet een ieder toch vrolijk maken :0
  men vertelde mij ook dat de mopjes vrouw en man onvriendelijk waren hihi
  maar je ebt gelijk de laatste die lacht is erg traag van begrip
  🙂

 15. frank-103 zegt:

  Een hoogtepunt op dit blog, al mis ik een foto van de trein en van een consumptie die de treinreiziger zou kunnen willen consumeren.

 16. marjolijn1 zegt:

  Op naar het vervolg van de reis en naar waar hij ons zal brengen…. 🙂
  Mooie dag vandaag.

 17. Suskeblogt zegt:

  Dit besprek was allesbehalve gezellig, maar het volgende gesprek maakte dit alles weer goed. Lees het vervolg dus.
  Groetjes.

 18. Suskeblogt zegt:

  We begrijpen elkaar Karel. 🙂 Subiet gaan ze ons wijsmaken dat dergelijke moppen niet politiek correct zijn. En kijken naar dansende aftro tienermeisjes ook niet.
  Fijne dag maatje.

 19. Hillechien zegt:

  Ben benieuwd naar het vervolg

 20. Suskeblogt zegt:

  “Durven leven” daar zeg je iets Sjoerd. Meestal staan zulke mensen stijf van de angst. Overal schuilt gevaar, vooral met moslims en dergelijk “tuig” in de buurt.
  Stop dus vooral niet met genieten, dit maakt het leven zo aangenaam.

 21. Suskeblogt zegt:

  De oude cafetaria waar ik vroeger over blogde is met de grond gelijk gemaakt Frank, dus een punt of vette hap hoef je daar niet meer aan te treffen tot de nieuwe cafetaria er staat en dat zal volgens mij niet voor 2020 zijn. Heikel ?

 22. Suskeblogt zegt:

  Jij ook een mooie zonnige vrijdag gewenst Marjolijn en het vervolg is op komst.
  Groetjes.

 23. Suskeblogt zegt:

  Het vervolg is voor morgenvroeg gepland.
  Ik wens je een fijne vrijdag.

 24. Suskeblogt zegt:

  Dank u voor het complimentje.
  Groetjes en fijne dag.

 25. het leven zoals het is,….
  fijn dat het vervolgd word….

 26. fietszwerver zegt:

  nu ik kijk liever naar die dansende meiden dan naar de politiek 🙂

 27. John zegt:

  Er hebben er nogal een handje van een ander de schuld te geven. Laat hem eerst eens naar zijn regering kijken die bommen gooit en de armen besteelt.

 28. Ik denk dat die man denkt dat vluchtelingen/buitenlanders meer aandacht krijgen dan hij die gevallen is. Want laten we eerlijk zijn waar staat de kranten mee vol?? Ik geloof niet dat hij daar het meisje de schuld van geeft meer het beleid wat gevoerd wordt.

 29. Rebbeltje zegt:

  Ben benieuwd 😉

 30. Suskeblogt zegt:

  Kan kloppen wat dat beleid betreft, maar toch laten ze hun frustraties en ongenoegen uit aan de “vreemden”. Kortzichtig in ieder geval.

 31. Suskeblogt zegt:

  Hee waar, maar meestal kiezen ze dan voor de extreem rechtse figuren en dat maakt het er niet beter op.

 32. rietepietz zegt:

  Het is jammer dat er tegenwoordig zoveel mensen in hun eigen wereld leven op een treinstation d.m.v. een koptelefoon. Geef mij maar een gesprekje met een mens al is deze zuurpruim misschien niet zo’n goed voorbeeld.

 33. gerdaYD zegt:

  War een mooie foto Suske, en je verhaal mag er ook weer zijn! Nu ga ik snel naar het vervolg gaan kijken, want ik wil graag weten hoe je uitstap met de trein verder ging!

 34. hanry zegt:

  Ik loop wat achter met lezen. Maar ik hoop alles spoedig verder te lezen.
  Leuk, trein belevenissen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.