Aflevering “0” : 1967

Dit is dus aflevering “0” van mijn reeks over muziek in mijn leven.
De reeks zal starten in 1970 en eindigen ergens midden jaren 1980.
Ieder jaar zal starten met enkele nieuwsfeiten en dan ga ik over tot mijn persoonlijke herinneringen aan dat jaar en tenslotte eindigen met een lied dat in dat jaar iets voor me betekende.

Enkele feiten :

Burgemeester Van Hall van Amsterdam dient zijn ontslag in. Zijn positie is onhoudbaar geworden door de escalatie van geweld en tegengeweld van politie en provo’s, de rellen bij het huwelijk van de kroonprinses en het bouwvakkersoproer van 1966.
Het warenhuis Innovation in het centrum van Brussel brandt volledig uit. Het is de rampzaligste brand in de Belgische geschiedenis met 323 doden en vermisten en 150 gewonden.
Het eerste bloot op de Nederlandse televisie: de actrice Phil Bloom loopt naakt door het beeld en vertoont haar slechts door een bloemenslinger bedekte lichaam in het VPRO-programma Hoepla.
In België wordt de alcoholtest voor automobilisten ingevoerd.

Vandaag donderdag gaan we nog eens met de meester naar de kerk om te oefenen voor onze eerste communie. We moeten leren de stoelen te draaien in de juiste richting als we moeten neerzitten in plaats van te knielen. Niemand mag missen. Marino heeft gemist en krijgt een ferme klets tegen zijn kop van de meester. Missen in de kerk mag niet anders maken die botsende stoelen teveel lawaai.

Jammer dat we geen televisie hebben. Heel de klas praat over Zorro en tijdens de speeltijd spelen we dan ook de avonturen van Zorro na op de speelplaats. Hij is een sterke gemaskerde man op een paard en pakt al de boeven. Deze namiddag was Jan Zoro en ik een boef die hij moest pakken. Doordat hij mijn arm wat te hard achter me tegen de rug duwde zit mijn elleboog nu aan de andere kant en beweegt mijn arm nogal raar. Toen de meester dat zag heeft hij onmiddellijk aan de vrouw van de directeur gevraagd een dokter te laten komen. De dokter heeft mijn arm in een soort plastiek zak gestopt, deze net als een ballon opgeblazen en zo voelde ik minder pijn. In het ziekenhuis leggen ze me op een bed met wieltjes en knippen mijn trui kapot. Ik krijg een spuit en dan weet ik niets meer.

Ik word wakker in een vreemd bed en mijn arm hangt in een doek boven mij. Ik kijk rond en zie dat er nog bedden staan met slapende kinderen. Een verpleegster komt kijken of alles in orde is. De jongens stappen uit bed komen naar me kijken. Een meisje dat vandaag naar huis mag komt ook nog even gedag zeggen.

Uit de radio hoor ik volgend liedje :
.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit concept vinden. Volledig is zoiets natuurlijk nooit maar dat is niet mijn bedoeling. Gewoon enkele feiten en platen opsommen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Aflevering “0” : 1967

 1. realjager zegt:

  Net iets van voor mijn tijd, want ik kwam in 1972 ter wereld….

 2. rietepietz zegt:

  ja leuk hoor, veel herkenbaarheid voor mij natuurlijk, ik was toen een jonge moeder van 2 kleine kinderen. Dit muziekje werd op de piratenzenders veel gedraaid . Dat moet een lelijke breuk geweest zijn in je arm, daar moet je vreselijk veel pijn aan gehad hebben toen dat gebeurd was.

 3. A v/d Aa zegt:

  Geboren in 62 was ik te klein om mee te mogen doen met de provo’s 😀

 4. John zegt:

  Knap dat je dit allemaal onthouden hebt 🙂 Het liedje ken ik slechts van vele jaren later uit de arbeidsvitaminen. Ja, in Nederland heeft het vroeger gespookt. Nu zijn de meeste lammetjes.

 5. Frank-103 zegt:

  Uitstekend concept! Leuk om te lezen wat jij boeiend vond in 1967, en ik begrijp nu ook waarom jij aan vechtsporten doet, zodat Zorro of andere gemaskerden niet meer jouw arm kunnen breken!

 6. zon-nebloem zegt:

  mij is alles goed wat je doet (rijmt ook nog)
  daarom blog ik graag , je komt op van alle soorten blogs en amuseert je en leert wat bij
  en die muziek is toevallig mijn favoriete muziek, dus laat maar komen

 7. Echt super leuk!! En dan met de muziek erbij!! Geweldig!!

 8. marjolijn1 zegt:

  Goed geheugen heb je….!! Leuk om te lezen.
  Fijn weekend.

 9. Bertie zegt:

  Goed gedaan Suske.
  Mix politiek en muziek vind ik prima.

 10. logbankje zegt:

  Het waren roerige jaren in onze jeugd, provo’s, bezettingen en krakers.
  Maar wel een nieuwe manier van radio maken was geboren, vanaf zee. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 11. Kakel zegt:

  Je hebt er een leuke mix van gemaakt die de moeite van het lezen meer dan waard is!
  Tijd geleden dat ik dit nummer gehoord heb! Een goede keuze,
  liefs Kakel

 12. Ja… die vind ik leuk.. goed geschreven, het leest lekker weg. En verder.. de muziek is natuurlijk persoonlijk, maar deze ken ik en is goed te beluisteren. Ik zeg. Doen..

  Love As Always
  di Mario

 13. fietszwerver zegt:

  een pracht concept , en vol met mooie ( en mindere) herinneringen
  mooie jaren ’60 in Amsterdam 🙂
  en wat gebleven is zijn de hilarische mededelingen van de regering 😦
  en zelfs de muziek herinner ik mij
  helemaal top

 14. sjoerd zegt:

  Heerlijk stukje muziek, dat brengt me meteen in de goede stemming…

 15. Rob Alberts zegt:

  IJzersterk geheugen heb jij!

  Vrolijke groet,

 16. hanry zegt:

  Leuk concept. 1967… in dat jaar werd ik geboren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.