Witte ballonnen op het stationsplein.

IMG_4155

Greet en ik zijn samen te voet naar de Lidl geweest. We hebben weer een voorraad in huis. Alleen de bananen waren op en dus moeten we elders deze gaan kopen. Ik stel voor dat ik met de fiets naar de stationsbuurt rijd om bij onze favoriete Halal de bananen te kopen.
Als ik enkele honderden meter ver ben zie ik een man klaar staan om in zijn wagen te stappen die langs de straat geparkeerd staat. Ik kom dichterbij en merk dat het niemand minder dan Ollie is. Remmen dicht en vlug een praatje slaan. Hij heeft net een oude strip op de kop kunnen tikken en trots toont hij me deze.

IMG_4143

Een vijftal minuten later rijd ik het stationsplein op. Er is veel volk. Overal zie ik witte ballonnen. De optocht tegen armoede is ten einde. Nu komen enkele mensen op een podium getuigenissen afleggen hoe zij het ervaren of ervaren hebben in armoede te leven.

IMG_4141

Na hen komen enkele Schepenen aan het woord. Terwijl de ene na de andere aan het woord komt loop ik Lena en Britney tegen het lijf. Ook zij hebben deelgenomen aan de mars. Tussen het publiek staat een notabele. Hij herkent me en komt op me af. Hij wilt weten hoe ik het stel bij het fietspunt. Ook vertelt hij me dat hij nu en dan op deze blog komt meelezen. De log over “centen voor een broodje kaas” heeft hij gelezen.

IMG_4144

Vele bekende en minder bekende mensen komen me een hand schudden en een praatje slaan zodat ik me algauw ook een “bekende Roeselaarnaar” begin te voelen. Ook Ernest de Evangelist is van de partij. Lena en Britney kent hij ook daar hij na de dienst op zondag aan hun voordeur staat met een brood. “Geef de armen een brood” moet er ergens in de Bijbel staan.

IMG_4162

Nog een laatste zwaai met het handje en ik rijd weg richting “Gazastrook”om de bananen te kopen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in dagboek, roeselare en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Witte ballonnen op het stationsplein.

 1. A van de Aa zegt:

  Beroemd of berucht ;-), in elk geval bekend ben je wel.
  En armoede … er is genoeg voor iedereen….

 2. meninggever zegt:

  Armoede kan aardig stigmatiserend werken. Het is een stempel dat altijd op je drukt. Ook bij de nieuwe rijken zie je vaak dat ze voorheen uit arme gezinnen kwamen vaak en dat juist dat weten hoe het is, zorgde voor een enorme drang dat nooit meer mee te maken. Voor sommigen is armoede ook een keuze. Monniken, nonnen, kluizenaars en mensen die echt te lui zijn om te werken. Maar dat zijn natuurlijke afwijkingen op de regel dat niemand in armoede zou moeten leven!

 3. gerdaYD zegt:

  Oooo leuk, Ollie is dus nog steeds in het land van de levenden… wat is het lang geleden dat ik nog iets van hem hoorde. Het gaat precies wel goed met hem en dat is het voornaamste!
  En dat jij stilaan een bekende ‘Roeselaarnaar’ bent verwondert me niets met al je mooi vrijwilligerswerk en het paraat staan met fietsen aan het station!
  Een mooi initiatief beschrijf je hier boven en hopelijk helpt het effectief zodat de armoede eens en vooral de wereld uit is!
  Fijne nieuwe week Suske!

 4. Heel goed dat je actie meegedaan hebt. Het word alleen maar erger dat armoede. Je bent zo manier daar bekend. Hier in Nederland is ook zo. Het word maar drukker.

 5. Frank-103 zegt:

  Je bent wat mij betreft de bekendste Roeselaarder, maar je bent ook de enige Belg waarvan ik weet dat die een Roeselaarder is. Hachelijk!

 6. fietszwerver zegt:

  ook ik bekijk de regen het liefst van binnen uit 🙂
  krijg ik onderweg een bui , heb ik pech , maar om met regen de deur uitgaan , dan moet er wel iets ernstigst zijn , heb genoeg te doen binnen
  wens ook jullie een fijne avond Suske

 7. Kakel zegt:

  Je wordt echt nog een Bekende Belg! Je bent een goed mens, en dat hoort gewaardeerd te worden. Triest om te lezen dat zoveel mensen onder de armoedegrens wonen…
  Lieve groet

 8. rietepietz zegt:

  oeps er moet aan het eind staan “misschien waren WIJ wel armer dan ik het heb beleefd.

 9. rietepietz zegt:

  In ben in “een soort armoede” opgegroeid maar kan me geen demonstraties herinneren. Misschien wel omdat armoede destijds ‘normaal ” was maar er wás al zoveel minder dan nu, geen TV, geen wasmachine of koelkast die stuk konden gaan en geen due telefoons of computers, misschien waren zij destijds wel armer dan ik het heb “beleefd”.

 10. marjolijn1 zegt:

  Heel goed dat hier aandacht om gevraagd wordt, maar spijtig dat het moet.
  Dat is leuk om Ollie weer eens te zien…!!

 11. Bertie zegt:

  Mooie actie. Het gaat om de aandacht en als er dan ook nog een BB-er meedoet, is het meteen een geslaagde actie. 😉

 12. Morgaine zegt:

  Ik laat het even lekker in het midden, de plaag, ik hoop toch dat ik eruit ga komen binnenkort one way or another!

  En gaaf toch dat je herkend wordt, gelezen wordt etc, als die mensen dan ook allemaal iets gaan doen, is het nog beter 😀

  x

 13. giselzitrone zegt:

  Einen schönen Sonntag für dich ist aber gut das Menschen das machen?Grüße dich lieb Gislinde

 14. Jaixy zegt:

  Nog even en ze willen allemaal selfies maken met jou . Bekende Belg ben je aan het worden.

 15. J@n. zegt:

  Bij dergelijke manifestaties vraag ik me altijd af of het wel helpt, ik heb zo mijn twijfels. 😦

  • Suskeblogt zegt:

   De armoede zal er niet door verdwijnen, maar het is altijd goed dit probleem eens aandacht te geven. Veel te veel mensen komen hierdoor in de marginaliteit terecht en da’s voor niemand goed.

 16. John zegt:

  Armoede is een plaag van deze tijd. Zulke rijke landen waar we in leven en zoveel armoede. En dan de honger in de wereld.
  Helaas is deze nog altijd aanwezig terwijl we genoeg voedsel produceren om honger uit te bannen.

 17. sjoerd zegt:

  Mensen in armoede in deze tijd is eigenlijk te zot voor woorden…

 18. shivatje zegt:

  Een mooi gebaar van de witte ballonen want spijtig genoeg komen er dagelijks gezinnen bij die in dit statium moeten leven of beter gezegd overleven.

  Aum Shanthi

 19. Rob Alberts zegt:

  De armoede is alleen maar te bestrijden door een betere verdeling van de welvaart bij anderen.

  PS: groeten aan Ollie!

  Vriendelijke groet,

 20. Jij bent gewoon een BB’er aan het worden.

  Love As Always
  Di Mario

 21. bentenge zegt:

  info zonder beoordeling, how nice ! Laat die ballonen maar vliegen.

 22. zon-nebloem zegt:

  ollie nog eens terugzien zal zeker heel fijn geweest zijn.
  en uw blog is bekend daar in omstreken, dus pas maar op, want hopelijk kunnen ze begrijpend lezen

 23. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ja helaas zijn deze evenementen nodig , en als je dan leest dat een notabele , leest over de centen voor een broodje , en er schepenen aan het woord zijn , vraag ik me wel eens af , zal het ooit nog anders zijn , zullen deze evenementen tot een einde komen
  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.