Centen voor een broodje kaas.

Rond de middag zie ik dat iemand me via mijn gsm probeert te bereiken.
Tijdens het werk mogen we niet met de telefoon bezig zijn en moet die op “stil” of “trillen” staan. Vlug trek ik me even terug. Het is Lena. Ik bel terug.

Lena : Wil je de Weekbode voor me halen ? Ik kan niet weg door die firma die de verwarming komt repareren. Ieder moment kunnen ze hier zijn en als ze weg zijn kunnen Britney en Hailey reeds voor de deur staan. Deze week sta ik in de krant omwille van de “strijd tegen armoede”. Als ik morgen mijn geld krijg betaal ik je terug.
ik : OK ! Die breng ik je na het werk.
Lena :Wanneer heb je gedaan met werken vandaag ?
ik : Rond kwart voor vijf.
Lena : OK
Van zodra het werk er opzit steek ik het stationsplein over richting kiosk. De krant in mijn fietszak en een korte rit richting Lena. De deur staat op een kier. Ik ga binnen. Vlug samen de krant doorbladeren en tenslotte vinden we het artikel. Lena is trots, maar vindt het wel jammer dat Samantha en niet zij haar verhaal heeft mogen doen.

Plots gaat de deur van de living open en twee jonge dames stormen naar binnen. “Ik heb honger” roepen ze in koor. Britney neemt een geroosterde boterham en smeert die vol ketchup. Voor Hailey is er niets. Die moet wachten tot ze thuis bij mama is. Britney heeft ondertussen haar jas en sjaal uitgetrokken. Ze draagt een shirt en legging in dezelfde grijze kleuren en motief. De bel rinkelt. De meiden rennen door de gang naar de voordeur. Het is Sharon, mama van Hailey. Ze is warm ingeduffeld, maar toch rilt ze van de kou. Ze ziet er niet zo best uit. Ook heeft ze tandpijn. Geen geld om naar de tandarts te gaan. Dit weekend heeft ze enkele foto-shoots dus wie weet gaat het volgende week beter.

Na enkele minuten in de zakken van haar jas gescharreld te hebben heeft Sharon al het kleingeld dat haar nog rest op tafel gelegd en telt het nog eens na. Genoeg voor een broodje met kaas voor Hailey. Vlug neemt haar dochtertje de centen. “Is dit veel geld ?” vraagt het meisje met grote ogen. Ik knik. Samen met Britney trekt ze naar de broodjeszaak vlakbij.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om ook op te stappen. Vlug afspreken met Lena voor dit weekend. Er zal van alles klaar staan om naar de kringwinkel te brengen. De rest brengen we naar het containerpark.

Het weekend zal weer gevuld zijn.
Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Centen voor een broodje kaas.

 1. sjoerd zegt:

  Haha, ik geloof dat je binnenkort aan een kleine truck toe bent…

 2. fietszwerver zegt:

  goede zaak , op het werk zo min mogelijk mobiel , alleen in gevallen van belang of nood
  ook goed is zo jij je inzet in de gemeenschap in de strijd tegen armoede en leed wat daar uit voort komt , mag zeker wel eens in de krant
  en natuurlijk weer een drukke zaterdag

 3. frank-103 zegt:

  Geen geld hebben om naar de tandarts te gaan lijkt me heel vervelend, Dan lijkt me de fotoshoot ook geen succes gaan worden!

 4. marjolijn1 zegt:

  Jij gaat weer goede werken doen in het weekend….!!

 5. bentenge zegt:

  Dit toont de reletaviteit van het woord veel aan. Have a great weekend !

 6. een telefoontje en je staat klaar, dat siert je wel
  maar vergeet niet aan jezelf te denken hé

 7. Falderie zegt:

  drukke tijden weeral! 🙂

 8. Toch blijft het jammer dat in onze rijke landen armoede de boventoon blijft voeren. Als we het hier al niet oplossen, dan zie ik het in armere landen zeker niet gebeuren.

  Love As Always
  Di Mario

 9. John zegt:

  Niet mogen telefoneren op het werk.
  Je hoort het steeds vaker. Niemand die mij iets verbied.

 10. gerdaYD zegt:

  Wat ben jij toch een mooi mens Suske, en ik hoop dat je altijd zo zal blijven want moesten er wat meer zoals jij zijn, de maatschappij zou er een stuk op verbeteren! Maar het zijn slechts centjes, het echte kapitaal zou nu over de brug moeten komen zodat niemand klein grut bij elkaar meer moet schrapen om een broodje te kunnen kopen!

 11. Jaixy zegt:

  Lief van je! Dat je dat krantje even voor haar heb gehaald.

 12. giselzitrone zegt:

  Ja ja die lieben Anrufe Lach wünsche dir ein gutes Wochenende lieber Gruß Gislinde

 13. Merel zegt:

  Fijn dat je de krant gaat halen
  We staan er dikwijls niet bij stil hoe moeilijk sommige mensen het wel hebben

 14. rietepietz zegt:

  Ik kan me wel voorstellen dat de telefoon op het werk uit moet, er gaan tegenwoordig echt veel manuren verloren doordat het personeel het druk heeft met de telefoon.
  Je bent eigenlijk een beetje tegoed voor deze wereld Suske, dit is toch warempel géén noodgeval om daar iemand tijdens z’n werk mee lastig te vallen.

 15. logbankje zegt:

  Is wel klant vriendelijk je GSM, op stil, ben je toch bereikbaar.
  Maar goed dat de kiosk vlak bij is, je was op de fiets zo te lezen.
  Voor een broodje kaas willen ze wel rennen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 16. Bertie zegt:

  Op je werk gebeld worden, dan verwacht je iets dringends. 😉

 17. Kakel zegt:

  Heel lief van je om de krant te gaan halen. Ik ben blij dat er voor Haley ook iets te eten was.
  Geen geld hebben voor de tandarts…zoiets zou toch niet mogen. Ik bedoel: daar zou een oplossing voor gevonden moeten worden!
  Lieve groet

 18. Morgaine zegt:

  zo herkenbaar, gelukkig ben ik dat voorbij, de vraag hoe mijn kind te voeden, en hoef ik alleen maar voor mijzelf te zorgen maar toch…

  Ik wens je toch een heel fijn weekend toe!
  X

 19. een postbode op bestelling ..
  de chauffeur van dienst ..

  een vriend aan huis! 😉

  fijn weekend, suske!

 20. Rob Alberts zegt:

  Armoede is voor niemand goed.
  Maar te grote rijkdom maakt ook geen betere mensen.

  Bezorgde groet,

 21. Billy zegt:

  er is nog werk aan de winkel dus…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.