Een doordeweekse werkdag.

IMG_4066

Regelmatig krijg ik rechtstreeks, of achter mijn rug, de vraag wat ik op mijn werk uitspook. Eerlijk gezegd is het teveel om op te noemen. Denk nu maar niet dat ik mijn werk niet meester kan, dat de werkdruk te hoog is of dat ik niet weet waar eerst te kijken. Nee, ik bedoel dat er op één dag met acht werkuren van alles kan gebeuren.
Het is volkomen zinloos om vooraf een werkschema of “to do” lijst op te stellen, want meestal komt daar niets van in huis en dat zorgt voor stress en frustratie. Kortom : telkens ik het stationsplein betreed weet ik niet wat me te wachten staat.
Sleur = NUL !

Laten we beginnen met het feit dat ik geen fietsenhersteller ben en dus aan geen enkele fiets sleutel. Soms als ik alleen in de zaak ben zal ik wel eens de fietsbanden opblazen of een ketting smeren, maar that’it ! Ik ben daarvoor niet aangenomen volgens de uitbater. Wat ik dan wel doe is fietsen verhuren, werkfiches opstellen : noteren wat er aan de fiets moet hersteld worden. Dit laatste is niet altijd een makkie. Sommige klanten spreken geen woord Nederlands en behelpen zich met gebarenwerk, broken english of iets dat op Frans gelijkt. Soms leidt dit tot misverstanden of hilarische toestanden. Aan de opmaak van één zo’n fiche kan je soms heel wat tijd besteden.

De centen van de herstelling in ontvangst nemen. Een deel van de administratie is ook voor mijn rekening. Zorgen dat de mannen hun werk doen als de uitbater er niet is. Ik ben dus geen leidinggevende, maar houd wel een oogje in het zeil. Ook help ik met toezicht houden in de fietsenstalling, opruimen van zwerfvuil en proper houden van de omgeving rondom het station. Tijdens dit werk ontmoet ik soms de gekste figuren. Een station trekt nu eenmaal een waaier van mensen aan.

Gelukkig heb ik ook wel wat afleiding door kennissen die even gedag komen zeggen zoals op dinsdag Ernest den Evangelist die dan even komt kijken hoe ik het stel tussen al die moslims, de trainer van de karateclub die me komt motiveren om verder te trainen en Lena die me onlangs nog een lading nieuwe onderbroeken heeft komen tonen die ze voor haar dochtertje gekocht heeft. Ook onlangs iemand gehad die haar eigen gemaakte sieraden kwam tonen, gemaakt uit oude binnenbanden. Afwisseling genoeg dus.

In feite zou ik nog veel meer kunnen vertellen over mijn werk, maar ik laat het hierbij. De rest vertel ik later wel eens.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op Een doordeweekse werkdag.

 1. Morgaine zegt:

  Dat is heel fijn als je eigenlijk elke dag geen idee hebt wat je die dag mag en gaat doen, ik merk dat ook, ik kan nog een plan in mijn hoofd hebben, maar zodra ik binnen kom, dan kan dat heel anders gaan, hahahaha Heerlijk is dat, om mij elke week weer te laten verrassen en te zien wat ze al aan het doen zijn of welke ideetjes er op komen om daar een start mee te maken eventueel 😀

  X

 2. fietszwerver zegt:

  ik houd eigenlijk rustdag Suske
  dus al dit lezen over werk maakte mij al moe 🙂
  ik vind het mooi werk , als je de dag begint en eigenlijk niet precies weet wat er komen gaat
  in mijn werk kon dat niet altijd zo zijn , maar is eigenlijk best jammer
  dat sleur nul is , is mooi en goed , want sleur brengt verveling en daardoor onachtzaamheid en dus gevaar
  nu daar mij rustdag toch wat gebroken is , zal ik eens opstaan van hier 🙂
  werkse nog en bovenal geniet de dag

 3. Heerlijk om werk te hebben waar elke dag anders is. Bij mij is het veel van hetzelfde, maar dat komt omdat ik ook maar 20 uur werk.

 4. meninggever zegt:

  Lijkt afwisselend werk. Zeker als iemand de onderbroeken van een of andere jonge dame komt tonen. De fantasie meteen geprikkeld….:)

 5. Ik denk ook zeker niet dat jij je verveeld op het werk, want dat doe jij volgens mij nergens. En al die mensen trek jij toch wel aan. Maakt ook weer niet uit waar je bent. Maar dat maakt het natuurlijk ook geweldig om er te zijn.

  Love As always
  Di Mari o

 6. Ileana zegt:

  Buna dimineata, prieteni! O zi frumoasa si usoara si buna si cum o vreti voi, numai sufletul sa nu vi-l atinga in mod neplacut! ❤
  Good morning friends! A beautiful and gentle and good day and how you want it, not only soul you touch him unpleasantly! ❤ 7. sjoerd zegt:

  Vervelen is er op die manier niet bij. Met veel afwisseling is een dag zo om.

 8. Frank-103 zegt:

  Dat klinkt heel afwisselend! Hoewel iemand die ondergoed komt laten zien volgens mij wel de grens is, die niet moet worden overschreden!

 9. Rebbeltje zegt:

  Je omschrijving van je werk is duidelijk en volgens mij zit jij daar op de juisteplek en ja die mensen trek jij gewoon naar je toe met je hulpzame instelling. Groetjes

 10. rietepietz zegt:

  Altijd lastig in te schatten dus wat je op het program hebt op een dag, maar inderdaad, dat is lekker afwisselend maar vraagt wél een flexibele instelling. Als je dat hebt is het gewoon leuk afwisselend werk , heb je die instelling niet zit je dagelijks in de stress.

 11. marjolijn1 zegt:

  Dat is een baan die jou past.
  Veel mensen te hulp kunnen schieten en altijd afwisseling…!

 12. Bertie zegt:

  Afwisselende baan heb je, je zult je niet gauw vervelen. Ik denk dat velen met je zouden willen ruilen.

 13. Kakel zegt:

  Sleur in werk is dodelijk en daar heb jij geen last van!
  Lieve groet

 14. A van de Aa zegt:

  Die to-do lijstjes zijn ook populair bij ons op het werk bij de collega’s.
  Die van mij begint met koffie, en daarna zie ik wel. 😉

 15. logbankje zegt:

  Heerlijk om elke dag een verrasingsdag te hebben, kan ook niet anders als je met mensen werkt.
  Je hebt een pracht baan, heel afwisselend. Hans

 16. een interessant job, suske!

  als ik ook ‘ns in de buurt ben .. 😀

 17. zolang je je werk maar graag doet, niemand heeft er iets mee te maken.
  Volgens mij en naar wat ik lees doe je die job wel heel graag

 18. gerdaYD zegt:

  … en Suske, bevalt dit werk je? Zelf denk ik van wel want het zit vol afwisseling, van sleur is inderdaad geen sprake hé. Ik hoop alleen dat het ook goed betaalt, tenslotte sta jij in weer en wind voor iedereen paraat…

 19. John zegt:

  Jij hebt een echte afwisselende baan dus. Geen sleur bij jou, en geen werkdruk dus.
  Lekker als je altijd kunt ontspannen op je werk 🙂

 20. Suskeblogt zegt:

  ik heb mijn wedde van ambtenaar bij stad evenals dat statuut kunnen behouden. Dat zit dus snor !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.