De oude spulletjes.

Het is 9 u in de morgen als ik samen met mijn moeder naar de auto stap.
Ik krijg een berichtje binnen op mijn GSM.
“Hoe is het nog met Lena ?” vraagt moeder terwijl ik doorstap en het berichtje lees.
“Ik krijg net een bericht van haar”.
Moeder kijkt argwanend.
“Laat je niet gaan bij haar hoor. Je hebt al genoeg problemen achter de rug !”
Hier reageer ik wijselijk niet op en lees het verder het berichtje. Lena vraagt of ik tussen 11 u en 11 u 30 met haar naar Sharon kan gaan. Daar liggen de oude spulletjes op mij te wachten die Sharon me beloofd heeft donderdag laatst. De dingen die nog bruikbaar zijn ga ik apart houden, klaar om aan asielzoekers uit te delen. De rest gaat naar het stort of de kringloop.

Twee uur later :

Wanneer ik aanbel bij Lena hoor ik hondengeblaf en een hoog meisjesstemmetje. Britney is bezig om te proberen Louise het hondje vast te pakken vooraleer de deur te openen. Om haar je jennen klop ik hard op de deur. “ZEG ! TIS AL WEL !” roept de kleine terug.
Lena is in de benedenverdieping bezig de was uit te hangen en de wasmachine aan te zwengelen. Ik blijf boven en kam Britney’s lang haar helemaal open. “Oef ook weer iets dat ik niet meer moet doen” roept Lena terug als Britney naar haar mama roept of ik haar haar mag doen.

Een half uur later :

Sharon is blij ons te zien. De dozen staan al klaar. Even bijpraten bij een bakje koffie. Sharon heeft het druk. Ze speelt mee in een horrorfilm die volgende jaar zal uitgebracht worden. Eerst komt deze uit in de USA en Canada en dan pas hier. Verder kan en mag ze er niets over zeggen.

Foto1653

Vlug alles inladen en weg. We laden alles uit en zetten het in de gang van Lena. Zij zal alles sorteren. De rest is dan voor mij. Zijzelf heeft ook nog oude spullen en dekens die zij niet meer nodig heeft.

Dit wordt hoe dan ook vervolgd.
Vraag me alleen niet wanneer.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op De oude spulletjes.

 1. fietszwerver zegt:

  wat je noemt een welbestede zaterdag
  waar velen weer van jou hulp en goedheid genoten hebben
  en anderen nadien dat ook kunnen doen
  op naar een rustige avond maar nu

 2. sjoerd zegt:

  Nu maar hopen dat alles goed terecht komt. Maar ik twijfel er niet aan dat dat wel lukt.

 3. Ik ga juist ook van de week wat wegbrengen voor een tweede ronde. Dat is belangrijk. Mensen hebben een hoop nodig.

  Love As alwyas
  Di Mario

 4. Frank-103 zegt:

  Er komen genoeg asielzoekers aan, hoewel die waarschijnlijk niet onze oude spullen willen hebben, dan hadden ze even goed thuis kunnen blijven!

 5. Kakel zegt:

  Wat zul je met deze spullen weer veel mensen blij maken! Aardig van Lena dat ze aan je gedacht heeft.
  Lieve groet

 6. logbankje zegt:

  goed naar moeder haar raad luisteren.
  De spullen krijgen wel een goede herbestemming. Hans

 7. RenéSmurf zegt:

  Zo blijf je almaar bezig he, gezeul met spullen en uitzoeken en gedoe.

 8. Bertie zegt:

  Tja, goedbedoeld maar ik twijfel of ik meedoe. Niemand, ook asielzoekers niet, wil ik mijn oudmodische kleren aandoen.

 9. marjolijn1 zegt:

  Je hebt je zaterdag weer goed besteed…!!

 10. je staat altijd klaar voor het goeie doel, je zaterdag was weer goed

 11. gerdaYD zegt:

  Je moeder kent je precies goed hé Suske, ze weet dat jij je soms met je groot hart heel wat problemen op de hals haalt. Maar zo te lezen bleven die precies uit en ben je met een rijke buit aan spullen terug gekeerd die nu een nieuwe bestemming zullen krijgen…
  Fijne nieuwe week jongen, met niet al te veel werk en heel wat mooie momenten!

 12. John zegt:

  Ja, nu ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd naar die horrorfilm geworden. Toch wel een graag gezien genre bij me.
  Jou zaterdag was goed ingevuld.

 13. meninggever zegt:

  Dat is waar vrienden of familie vaak goed voor zijn…de rommel opruimen! Maar als het op prijs wordt gesteld, mag je niet mopperen. Soms is het slechts water naar de zee dragen….::)

 14. Billy zegt:

  oh, je bent dus bij een echte filmster aan huis geweest, Suske!

  🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.