Omsingeld door de massa !

Al geruime tijd had ze me via facebook gevraagd of ik zo gaan, of ik mee zou gaan met haar en dochtertje. Het evenement zou doorgaan op zaterdag 15 augustus, Onze Lieve Vrouw ter hemelopneming zoals de Roomsen het zou mooi kunnen benoemen. “Wat heb ik daar te zoeken ?” vroeg ik me telkens af. Even polsen bij mijn vrouw over Ketnet. “Dat is vooral voor kinderen tusen 6 en 12 jaar” wist ze te zeggen over de doelgroep. “IK ? Tussen al dat jong geweld ? Langs de andere kant, wat had ik te verliezen ? We hebben hier toch geen plannen voor deze namiddag”. Eva had reeds afgesproken met een vriendin. Met dat meisje zou ze ook naar het centrum trekken, maar niet voor Ketnet. Een SMS naar de dame met de vermelding dat het goed is. “Wanneer moet ik bij jullie zijn ?” Onmiddellijk een antwoord terug “om 13 u”.

IMG_3577

Om 13 u 30 rijden we centrum Roeselare binnen. Van uit alle hoeken zie ik mensen met kinderen aan de hand richting Grote Markt stappen. Precies gelijk zombies op jacht naar mensenvlees. Er is nog alle plaats vlak voor het podium. Doortje was heel de middag vol spanning zodat ze niet heeft kunnen eten. Nu we er zijn is ze gerust en natuurlijk krijgt ze net nu honger. Een tiental meters verder staat er een frietkot. Daar heeft ze wel zin in. Mama ziet het niet zitten om onze plaats te verlaten. Ik stel voor dat ze samen met de kleine frieten gaat halen. Nee, veel te bang dat ze haar plaats kwijt zal spelen. “Ga jij maar met haar frieten halen, ik blijf hier.” Ze stopt Doortje wat geld in de handen en samen gaan wij naar de stand met vettige hapjes. Ik bestel voor haar een kleine friet met ketchup.

IMG_3578

Ik moet dringend en stap het dichtstbijzijnde café binnen. Straks met al die massa mensen zal het moeilijker zijn om een sanitaire stop te houden. Wanneer ik terug buiten kom zie ik een hele massa mensen rondom mij. Vlug terug naar mijn gezelschap. Net op tijd. De massa omsingelt ons en we kunnen geen voet meer verzetten. Het spektakel begint.

Probeer dit niet in uw living met de kinderen en/of kleinkinderen.

De rest is voor een volgende keer.

Groetjes en fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

19 reacties op Omsingeld door de massa !

 1. Rob Alberts zegt:

  Jij liever dan ik.

  Vrolijke groet,

 2. Frank-103 zegt:

  Ik heb het geprobeerd, maar helaas is het bij de aanloop gebleven. Rennende door de kamer met een mok koffie in de hand, bleek mijn koffie hierdoor ernstig af te koelen. Kijk, dat kan natuurlijk niet! Hachelijk?

 3. fietszwerver zegt:

  ik schaar mij achter Rob
  fijne avond nog

 4. Nou die Nico doet iets wat ik nergens ga doen…. zelfs niet als ik genoeg ruimte heb

  Love As always
  Di mario

 5. Suskeblogt zegt:

  springen met koude koffie is altijd hachelijk !

 6. RenéSmurf zegt:

  Ja, waar de één op afkomt haalt de ander zijn schouders voor op.

 7. Bertie zegt:

  Ehhhh.. ik snapte er niets van…

 8. Morgaine zegt:

  Ik ben zo blij dat mijn dochter dit alles zo goed als heeft over geslagen, hahaha

  X

 9. Kakel zegt:

  Sjonge, jonge, en ik dacht nog wel dat Samson en Gert vermoeiend waren. Of K3 🙂 Als de kleine maar genoten heeft…
  lieve groet

 10. sjoerd zegt:

  Och, zolang ik er niet lig…

 11. marjolijn1 zegt:

  LoL zolang het goed gaat, maar …O…O…als het misgaat….

 12. ket net…
  maar goed dat mijn zoon niet zulke ideeen kreeg…

 13. gerdaYD zegt:

  Oei, dat zou niets voor mij zijn, in zo’n massa volk krijg ik al snel claustrofobie… Maar jij blijkbaar niet, want hoe zou je anders een film over het leuke gebeuren kunnen maken hebben?

 14. John zegt:

  Tja, met een doelgroep die 3 keer jonger is dan jezelf kun je een grote massa verwachten.
  Volgens mij vind je het stiekem wel leuk, anders had je er niet over geschreven.

 15. Chantal zegt:

  Ik ben net als Gerda ook niet happig op grote massa’s, zeker niet zittend in een lage rolstoel

 16. logbankje zegt:

  Je bent een goed mens, je doet het voor de kinderen en daar zijn ze je best dankbaar voor.
  Dan slik je zelf een keertje meer met alle mensen om je heen. Hans

 17. rietepietz zegt:

  Altijd leuk hoe die kleintje erin opgaan ! maar wát een drukte zeg!

 18. willy zegt:

  voor het jonge volkje..

  maar mijn ding is het niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.