Dit was dus 1974.

Nu en dan schrijf ik herinneringen op als zijn het mijn memoires. Altijd leuk om doen want soms schiet er van alles te binnen over zaken waarvan je niet meer wist dat ze ooit gebeurd zijn.
Dit is een deel van die herinneringen die ik voor jullie in een logje gegoten heb.

Dit jaar word ik veertien en het wordt er voor mij niet beter op. School is een ramp. Mijn punten gaan de dieperik in. Ik voel me miserabel in mijn vel. Ik word dikker met de dag. Turnen is een marteling voor me. De gymleraar kan zijn minachting voor mij en enkele andere klunzen niet onder stoelen of banken stoppen.. Na school vlug met de fiets naar huis en na met veel moeite enkele vakken gestudeerd te hebben vlug in mijn zetel voor de buis. Avro’s toppop neemt steeds meer ruimte in in mijn leven. Als er geen toppop is blader ik mijn collectie Popshop door en herlees voor de zoveelste maal de artikelen over Mud, The Sweet, The Rubettes en vele anderen. Voor de rest kijk ik mee met mijn ouders naar wat er op het scherm verschijnt. Ook nieuw dit jaar is de komst van ene Sjef Van Oekel, een oud mannetje in smoking dat een muziekprogramma voor jongeren presenteert. Alles loopt er in het honderd. Mijn papa is ook fan, maar mijn mama is er niet over te spreken.

In het voorjaar word ik ziek. Eerst voel ik me moe en ellendig en mama denkt dat het met rusten wel in orde zal komen. Enkele dagen later moet de dokter komen want ik begin over heel mijn lichaam pijn te krijgen. Alles voelt opgezwollen. De dokter denkt eerst dat het een vorm van reuma is, maar tenslotte stelt hij vast dat het groeipijnen zijn. Ik moet enkele weken rust houden en maak van de gelegenheid gebruik om via de Franse televisie naar Chapeau Melon et bottes de cuir te kijken.

Op zaterdagnamiddag en tijdens de vakanties komt Geert regelmatig langs. Soms lezen we strips, dan eens singletjes draaien en meestal eindigt dat we beiden languit naar de TV liggen te staren. Meestal kijken we dan naar een oude zwart/wit film of spelen ze een jeugdfilm van zweedse of oosteuropese makelij.

En ook wint ABBA dit jaar het Eurovisiesongfestival.

Groetjes.

πŸ™‚

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Dit was dus 1974.

 1. logbankje zegt:

  De gymleraar was mijn vriend ook niet op school, stond zo en zo veel te verlekkerd te kijken tijdens het douche.
  Ja, de popmuziek uit onze jeugd, het liefst vanaf zee.
  Heerlijk groeipijnen, geeft wel een vakantie gevoel. Hans

 2. Leuk om te lezen hoe je toen leefde. Het is toch wat om op die leeftijd ziek te worden. Maar je hebt je er goed doorheen geslagen.

  Love As Always
  Di Mario

 3. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  ik lees geen nare ziektes
  ik lees wat wij allen mee maakten , toen
  op dat ziek worden dan , hebben ze ooit ontdekt dat het een mooie manier was om niet naar school te gaan
  en zo slecht hebben we het toch niet gedaan
  slaap wel

 4. Bertie1 zegt:

  Hoewel ik ouder ben dan jij herken ik dit allemaal.
  Niet het dikker worden, integendeel, maar te dun zijn was toen ook erg; 1.76 m en zo mager als een panlat. Nu zouden we er een moord voor doen πŸ˜‰

 5. Kakel zegt:

  Op mijn veertiende vond ik school ook een ramp. Ongelofelijk dat het later nog goed gekomen is.
  Gelukkig had je geen levensbedreigende ziekte. Veel rust en muziek heeft je vast goed gedaan πŸ™‚
  Groetjes Kakel

 6. nee, de puberteit is geen lachertje, eh? πŸ˜‰

  maar er is altijd wel iets of iemand die ons doorheen nare periodes weet te slepen!

  mooie memories, suske! πŸ˜€

 7. marjolijn1 zegt:

  De weg naar volwassen worden was ook hard werken en niet zonder hobbels…!

 8. gerdaYD zegt:

  Ooo wat leuk! Van mij mag je verder en uitgebreid je memoires voor ons op je blog zetten hoor, ik vind het interessant om de levens van een ander te lezen en me zo iets meer in zijn/haar leefwereld in de leven!

 9. sjoerd zegt:

  In 1974 was ik 21…. time flies, mijn jeugd ligt in de sixties

 10. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  mooi om te lezen dat we allemaal pubers zijn geweest πŸ™‚
  ja zeker een mooie wandeling en vandaag verder waar ik zondag ophield πŸ™‚
  ja slecht onderhoud is goed te zien in die pps , en verval kan dan ook nog mooi zijn
  geniet de dag

 11. A van de Aa zegt:

  Memorie lane vandaag, …………………………………..

 12. eenregenboogvanwoorden zegt:

  Af en toe kan het deugd doen om door je herinneringen te wandelen. Dat oud Sjef manneke in smoking zegt me niets … Chapeau meloen des te meer daar keken we ook naar

 13. Merel zegt:

  Oeps verkeerde links dacht daar ooit een blog mee te maken maar hen het niet gebruikt krijg alleen de naam en mijn account meer weg en dat zorgt soms voor vergissingen en het moet meloen zijjn

 14. John zegt:

  Ik werd 8 in 1974.. het lijkt alweer zo lang geleden.
  Muziek begon me 2 jaar later pas te interesseren.

 15. beaunino zegt:

  Leuk Suske. Ik was toen 7, dus ook groot fan van Toppop, Mud, ABBA, en de Bay City Rollers.

 16. Chantal zegt:

  Sjef van Oekel, wat had ik een hekel aan die man

 17. Billy zegt:

  Sjef van Oekel heb ik gemist, en Mud en the Rubettes waren niet direct mijn favorieten.
  Chapeau melon et botte de cuir heb ik ook nog gevolgd!

 18. rietepietz zegt:

  Sjef van Oekel kon in mijn ogen ook weinig genade vinden, ik vond het een verschrikkelijk programma. Top pop en dat soort programma’s volgenden we wel, zeker toen de kinderen daar belangstelling voor kregen!

 19. willy zegt:

  pubertijd..

  enkel ABBA ben ik me blijven herinneren

 20. Frank-103 zegt:

  In 1974 was ik ook nog geen 10, hield me bezig met school en voetballen, toppop en de boeken van Arendsoog.

 21. Joyce zegt:

  Wat slecht van die leraar….. Zulke mensen mogen niet op scholen werken…

 22. Brubeck zegt:

  Het was nog de tijd dat leerkrachten god en allemachtig waren. Het goede aan deze huidige tijd zijn de talrijke filmpjes die je op youtube kan terugvinden. Zo was ik vooral fan van de Kat in die tijd πŸ™‚

 23. Goede oude tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.