Het communiefeest.

Donderdagmorgen was het zover, het communiefeest van het dochtertje van Dana. Dana is een vriendin van Leen en normaal gezien heb ik niets te zoeken op dat communiefeest, maar daar het feest niet bepaald in de buurt was en Leen geen vervoer heeft kan je raden hoe de vork aan de steel zit. Eerst was ik niet echt happy om een hele dag op te offeren voor een groep mij onbekende mensen, maar mijn vrouw vond het geen probleem en zo was ik op Hemelvaartdag met Leen en Britt op het communiefeest van Leen’s vriendin en haar familie.
Dana is niet helemaal een onbekende voor mij. Jaren terug hebben we een korte tijd samengewerkt op het stadhuis. Dit terzijde.

IMG_2601

Eerst was er de misviering in de Sint Michielskerk te Roeselare. Daar konden we te voet naar toe want Leen woont niet ver van die kerk. Onderweg zagen we mensen golf spelen vlak voor het Stadhuis. Het gaf me een surrealistische indruk. Na de dienst reden we richting Zwevegem. De zaak heet “het Trekteurke” en ligt helemaal afgelegen in the middle of nowhere van Sint Denijs. We waren iets te vroeg en moesten buiten wachten. Ik maakte van de nood een deugd en verkende de omgeving wat met mijn camera.

IMG_2619

Tenslotte mochten we binnen. Na ons kwam de ene familie na de andere. Het werd een gezellige drukte. Buiten konden de kids naar hartenlust spelen terwijl de oudjes op hun gemak een glas konden drinken

IMG_2663

De namiddag begon het te regenen zodat de kleintjes terug bij ons kwamen zitten. Voor we het goed en wel beseften was het feest over en tijd om terug naar huis te rijden. Bij het wegrijden moesten we rekening houden met één of andere (kermis)koers ofte wielerwedstrijd zodat we eventjes in de verkeerde richting reden. Het zal je maar overkomen : een koers in zo’n verloren gat. Typisch Belgisch als je het mij vraagt.

Onderweg werd besloten nog even halt te houden in Moorsele.
Dit is voor een volgend logje.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Het communiefeest.

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  was je eerder ook al niet naar dit feessie
  of was het zo goed bevallen dat het maar eens dunnetjes over is gedaan 🙂
  geniet de dag

 2. gerdaYD zegt:

  Goed dat je naar je vrouw luisterde en besloot toch samen naar dat feest te trekken hé, het leverde jullie een heerlijk dagje op zo te zien!

 3. Rob Alberts zegt:

  Vierkante borden?
  Ook vierkante hosties?

  Vrolijke groet,

 4. John zegt:

  Als de vrouw het goed vind is het geen probleem nee.
  Die koersen die zie je hier ook steeds meer. Eerlijk gezegd erger ik me er soms wel aan, want als automobilist kan jij omrijden omdat er een paar malloten in strakke pakjes op de fiets zitten..

 5. Di Mario zegt:

  En heb je de koersen gehad, dan heb je nog de marathon, de avondvierdaagse, de fietsvierdaagse. Al dit opnoemend.. dan is de weg eigenlijk nooit vrij om gewoon over te rijden.

  Love As always
  Di mario

 6. Chantal zegt:

  Hier is H. Communie altijd op zondag

 7. A van de Aa zegt:

  Knappe opoffering van je….

 8. Bertie zegt:

  Gezien de frietfoto zal het een geslaagd feest zijn geweest. Maar golfen op straat? hoe bedenkt iemand het. Tsss…..

 9. Kakel zegt:

  Voor Dana ongetwijfeld een dag om nooit te vergeten. En daar waren jullie toch maar mooi bij. Lekker die frieten… Die wielerkoers had ik trouwens ook wel willen zien!

 10. Merel zegt:

  Dan is het feest toch goed meegevallen vermits je eerst geen zin erin had … Ook met lekkere frietjes zie ik

 11. rietepietz zegt:

  Eigenlijk vraag ik me af of er dan dan openbaar vervoer is bij jullie;-) maar ik neem aan dat het gebied waar het om gaat wat landelijker is dan hier bij mij in de buurt. Ook in Nederland heb je wel gebieden waar je met het OV uren onderweg bent over relatief kleine afstanden.

 12. kermiskoersen noemden wij dat en ‘ik haat het’!

 13. marjolijn1 zegt:

  Fijn dat je toch weer mensen gelukkig kon maken en dat je zo’n lieve vrouw hebt.

 14. Suskeblogt zegt:

  heel erg landelijk gelegen inderdaad en dan nog op een feestdag, dan heb je het wel gehad met het openbaar vervoer hier.

 15. Die frieten zien er goed uit!
  En die kermiskoersen kom je overal tegen. Ik heb het gevoel dat ze meereizen met mij, ga ik ergens heen, is het er helaas heel vaak kermis en koers!

 16. Frank-103 zegt:

  Culinair gezien was het heel verantwoord, verder kunnen communes, communies en communisten me niet erg boeien. Doe mij maar een stoomtrein of een voetbalwedstrijd!

 17. Billy zegt:

  ’t Trekteurke is me welbekend, Suske. De streek errond is ook een van mijn favoriete fietsgebieden. De kans dat je er een wielerwedstrijd voor de wielen krijgt is wel groot… 😉

 18. sjoerd zegt:

  Hier in Zuid-Limburg kan je dat ook overkomen dat de enen of andere kermiskoers de zaak danig in het honderd stuurt.

 19. jij hebt je goed hart weer getoond, suske! 😀

 20. beaunino zegt:

  Niet alleen jij bent een goedzak, je vrouw ook!

 21. voor wat hoort wat , wordt gezegd, hopelijk heb je je toch een beetje geamuseerd

 22. Flavie zegt:

  Amai, zo je dag opofferen… chapeau! Maar zo te lezen was het al bij al een fijne dag… buiten de kermiskoers gerekend dan misschien 😉

 23. logbankje zegt:

  Gelukkig heb je er geen spijt van gekregen om heen te gaan. Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.